Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 26227053

2020. március 30.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Zalán napja van.
Holnap Árpád napja lesz.

Orbán: „Nem igaz, hogy nincs elegendő eszköz” (Összeállítás)

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban. Fotó: alfahir.hu

Orbán Viktor péntek reggeli, Kossuth Rádiónak adott interjújában arról beszélt, hogy

  • a 85 igazolt magyarországi koronavírus-fertőzött betegből 6 állapota súlyos, ahogy az tegnap elhangzott a koronainfón

  • szerinte itthon is el fog jönni a tömeges megbetegedések korszaka, a kormány célja, hogy ezt lassítsa

  • a műsorvezető felvetette, hogy nincs elég maszk, de Orbán máshogy látja: „Nem igaz, hogy nincs elegendő eszköz, mindenből van elegendő a mostani fertőzési szinthez”

  • a gyártás és a beszerzés is folyamatos, mert tömeges járványra számítanak

  • a gazdaságban újabb intézkedésekre lesz szükség

  • ha átlépünk a tömeges megbetegedések idejébe, az orvoscsoportnak a lehető legvilágosabban és leggyakrabban kell kommunikálnia az emberekkel, mert egyelőre nincs vakcina, ezért tudniuk kell, hogy mi lesz velük, ha megbetegednek

  • jogilag talán megoldható, de kétséges, hogy konkrétan idősekre vonatkozó jogszabályokat hozzanak, viszont lehet, hogy „azt majd nem tudjuk elkerülni a jövőben”

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőséggel ITT !

A mentősök levélben kérik Orbán Viktor segítségét! A levél elérhető ITT !

Varga Mihály az Egyenes beszédben a gazdasággal kapcsolatos kérdésekről 2020. március 19-én. Az adás videófelvétele elérhető ITT !

Már három halálos áldozata van a koronavírusnak hazánkban. Erről ITT !

Békéscsaba, 2020. március 20.

Összeállította: F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „A levél azzal indul, hogy péntek reggel (2020. március 13.) Orbán Viktor még büntetni szerette volna a pedagógusokat, ami Molnár szerint „kár” lett volna, „még akkor is, ha tudom, hogy ők a NONAT miatt is elrúgták Önnél a pöttyöst”. A polgármester úgy látja, hogy nem kérdéses, hogy a tanárok is közfeladatot látnak el, ezért bérezésük kérdésében is indokolt az állami szerepvállalás, hozzátéve, hogy minden olyan gazdasági szereplő kapcsán is „kötelező lesz a kormányzati beavatkozás, amely a vírusveszély miatt fellépő korlátozások következtében kerül a csőd közeli, vagy csődhelyzetbe”. – Ez nem nyolcmilliárd lelsz miniszterelnök úr, hanem 800, 1000, vagy ki tudja hány milliárd forint – írja, mondja Molnár, aki azt javasolja a kormányfőnek, hogy a propagandára, állami médiára, stadionokra és konzultációra költendő pénzt a munkahelyek megmentésére költse.” (Részlet Molnár Zsolt kübekházi polgármesternek a miniszterelnökhöz címzett hangos leveléből)

Emlékeztető: „Idehaza 1068 profi focista játszik, míg például a világranglistát vezető, 11 milliós lélekszámú Belgiumban 798. A 80 milliós Németországban pedig csak 1066, vagyis egy főre vetítve tizedannyi, mint Magyarországon. Az egy főre eső profik arányában Magyarországot Horvátország, Románia és Svédország is megelőzi. A Híradónak nyilatkozó sportközgazdász szerint a gond az, hogy közpénzből fizetik a magyar játékosok bérének jelentős részét.” (Részlet A magyar profi focisták több futballnemzetet is megelőznek, annyian vannak című cikkből)