Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27090596

2020. május 24.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Eszter napja van.
Holnap Orbán napja lesz.

Orbán állami sportakadémiai rendszert hoz létre

Az erről szóló kormányhatározat már megjelent a Magyar Közlönyben. A feladatot Kásler Miklós kapta.

Úgy fogalmaznak, a kormány szándéka olyan sportakadémiai rendszer megvalósítása, amely elősegíti a  minőségi élutánpótlás-nevelést megalapozó tehetséggondozást, sportszakmai felkészítést, versenyeztetést, és hogy először „a kosárlabda, a kézilabda és a labdarúgás sportágak sportakadémiai rendszer állami feladatellátása kerüljön kidolgozásra”.

A kormányhatározat azért is meglepő, mert sportakadémiákból eddig is voltak Magyarországon, ilyen a Nemzeti Kézilabda Akadémia vagy a Nemzeti Kosárlabda Akadémia. A kormány ráadásul a határon túli akadémiákat is támogatja.

A kormányhatározatban annak neve is szerepel, akivel a feladatot megbízták. Ez a személy pedig Kásler Miklós.

Forrás: index.hu

sokkaljobb-kommentár: A határ mentén Ausztria kivételével minden országban épülnek stadionok, megújulnak iskolák, óvodák, templomok, 130 milliárd forinttal támogatja a kormány a határon túli pártokat és szervezeteket. Felcsúton épült 12,5 milliárdért valami sportcentrum, egy évvel ezelőtt a miniszterelnök adta át. Hogy mekkora veszteséget termel, vagy minek, az mit sem számít! A Puskás Akadémiáról nem igazán kerülnek kik használható focisták, de a fenntartása jócskán eheti a milliárdjainkat, de Kisvárda sem. Kisvárda az az NB I-es csapat, amelyben egyetlen magyar focista van, a többiek migránsok, adóforintokért megvásárolt külföldiek. A Puskás Akadémia nem adja ki az információt az anyagi helyzetéről, pedig már bírósági végzés is van róla, hogy ki kell adni! Az idén 123 milliárd forint megy át a társasági adóból a TAO-kasszába. A kasszakulcs Csányi Sándor kezében van.

Hogy ez a temérdek milliárdba kerülő sportakadémiai hálózat helyett miért nem az egészségügy, az oktatás, a szociális ágazat helyzetét oldja meg a kormány, arra jó lenne egy értelmes válasz!

Békéscsaba, 2019. november 22.

F. I. – M. K. M.  

Emlékeztető: „Az Eurostat által kiadott statisztika szerint Magyarország államadóssága a tavalyi év végén több mint 29 951 milliárd forint volt, ami a GDP 70,2 százalékának felelt meg. Az előző évben, 2017-ben a bruttó hazai termékhez viszonyított mérték még 72,9 százalékot tett ki. Az államháztartási hiány a tavalyi év végén több mint 976,52 milliárd forint volt, ami a GDP 2,3 százalékát tette ki. Az előző évben 2,4 százalékra rúgott a deficit.” (hvg.hu, 2019. október 21.)

Emlékeztető: „Nem az a boldog ország, ahol legtöbb a gazdag ember, hanem az, hol legkevesebb szegény ember vagyon.” (Deák Ferenc, a Haza bölcse)

Emlékeztető: „Az euró bevezetése, az euró-övezethez tartozás kérdésének megvitatása az egyik legfontosabb közügynek számít. Először is azért, mert az unióhoz való csatlakozásunk idején szerződésben vállaltunk kötelezettséget arra, hogy be fogjuk vezetni az eurót, amikor elérjük az ehhez szükséges fejlettségi szintet. Márpedig egy ország tekintélyét, jó hírnevét a világban az adja, ha tisztességesen állja a szavát a megkötött szerződések tekinttében. Ráadásul ez európai unió pénzügyi rendszeréhez való tartozást szorgalmazni nem hazaáruló cselekedet, hanem sokkal inkább hazafias tett, ha már ilyen érzelmekben gazdag kifejezések szükségesek a kérdés fontosságának hangsúlyozásához.” (Részlet a Lehet-e hazát árulni euróért? című cikkből)