Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 21257381

2019. április 26.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Ervin napja van.
Holnap Zita napja lesz.

Orbánék magyar papírokat adtak az orosz hírszerzés körének?

Tovább gyűrűzik a kötvénybotrány: már nemcsak gyanús szír vezetők, de az orosz diplomácia és alvilág, valamint a putyini hírszerzés is hozzájuthatott magyar letelepedést biztosító iratokhoz.

Egy több névből álló lista alapján nyomozta ki a Direkt36 tényfeltáró portál a Novaja Gazetával együttműködve, hogy több befolyásos orosz diplomata is magyar letelepedési papírokhoz juthatott a Rogán-fél letelepedési kötvények révén – írja a 444.

A nevek között feltűnik Andrej Nasrikin, aki az orosz hírszerzés (külföldön tevékenykedő ügynökök) vezetőjének, Szergej Nasrikinnek a fia. Andrej feleségével és két gyermekével együtt szerepel a portálhoz eljuttatott listán. Ő az orosz elektromos hálózatért felelős állami óriáscég igazgatósági tagja lett, korábban pedig egy hasonló profilú szentpétervári cégben is feltűnt, ami például a 2014-es Szocsi olimpia előkészítésénél kapott megbízásokat. A Nasrikin család az egyik tagja 2016-ban a budai Várban készült fényképeket töltött fel magáról, szeptember elején pedig a magyar parlament előtt fotózkodott. A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal elismerte, volt Andrej Nasrikin nevű ügyfelük, de további részleteket nem árultak el.

Ugyancsak megerősítte a BMH, hogy ügyfelük volt Dimitrij Boriszovics Pavlov, aki az orosz maffiavilágból Pavlik becenéven ismert. Az ő 50. születésnapi partiján, tavaly novemberben tört ki lövöldözés, melyben egy személy meghalt, öt – köztük a DJ – megsérült.

Az orosz törvényhozás alsóházának, a Dumának az egyik tagja, Vlagyimir Blockij ugyancsak szerepel a nevek között. Ő azt közölte, hogy ő és családtagjai is a kötvényprogramon keresztül szereztek magyar papírokat. Azt mondta, hogy ez még azelőtt történt, hogy a Kommunista Párt színeiben képviselő lett volna, és a megválasztása után állítása szerint lemondott a magyar papírokról. „Egy képviselőnek nem lehetnek külföldi papírjai, be kell tartanunk a törvényeket” – mondta.

Az orosz parlament egy korábbi képviselője, Iliaz Muszlimov ugyancsak felbukkan alistán. Ő 2007 és 2011 között volt a Duma tagja az Egységes Oroszország Párt színeiben, ileltve segítette Putyin kampányát is. Muszlimov szintén telefonon erősítette meg, hogy kapott magyar tartózkodásra jogosító engedélyt.

Szerepel még a listán a Roszatom korábbi vezetője, de a tényfeltáró portál úgy tudja, az ő kérvényét a magyar hatóságok elutasították. Ugyancsak fellelhető a nevek között a Gazprom egyik leányvállalatának vezetője is, ahogy az Aeroflot fapados leányvállalatának az első embere is. Utóbbi személy, Andrej Kalmikov azt mondta, a mindenről a VolDan gondoskodott, és három hónapot vett igénybe az eljárás. Kalmikov szerint ők intézték az ujjlenyomatvételt is, amely a moszkvai magyar követség konzulátusán zajlott, a letelepedési kötvényt pedig végül futárszolgálattal kapta meg.

A VolDanról még a Heti Válasz derítette ki, hogy Shabtai Michaelihez és Michael Gagelhez, két izraeli-grúz üzletemberhez kötődik. Ők Habony Árpádnak és Andy Vajnának a köréhez tartoznak, de számos magyarországi ingatlanbefektetést is elcsíptek.

A teljes cikk további elérhetőségekkel, előzményekkel és fotókkal elérhető ITT

Forrás és fotó: alfahir.hu

A Közérthetően a letelepedési kötvényekről című korábbi cikkünk ITT

sokkaljobb-kommentár: Paks 2. építésekor nagyon sok orosz ember fog bejönni, vagy visszajönni. Azoknak az orosz munkásoknak, akiknek a szülei is bejönnek, magyar nyugdíj jár, ugyanúgy, ahogy egyre több ukrán is rájár már a magyar nyugdíjkasszára – ráadásul választójoggal megáldva. Jövőre ezek az ukránok választják meg majd elég sok szabolcsi faluban a polgármestereket. Ezek az anomáliák jócskán megterhelik a magyar nyugdíjkasszát, mert nincs olyan hatalom Magyarországot, amely véget vetne az 1963-as, a Magyar Népköztársaság és a Szovjetunió közötti Egyezmény alkalmazásának. Az egyezmény 1991 óta csak Magyarországra ró kötelezettséget, ami igazi kuriózum! Az ukrán nyugdíjasok szavazata ennyire fontos a Fidesznek? De akkor miért nem ő állja a számlát?

Békéscsaba, 2018. szeptember 10.

F. I. – K. M.

Emlékeztető 1.: „Öt éve indult a letelepedési kötvény-program, 2017-ig 1,8 milliárd euró névértékben bocsátott ki a magyar állam ilyen kötvényeket. Ezek után 2018-ban 107,5 millió eurónyi jár le, amiért mintegy 35 milliárd forint hozamot fizet az állam – írja a napi.hu. Jövőre 445,5 millió eurót kell utalni majd.” (Részlet az Elég nagy bukás lett a vége, plusz néhány sötét bűnözőt sikerült importálni című cikkből)

Emlékeztető 2.: „Lehet vidáman elmúlt nyolcévezni, gyurcsányozni, de arról is beszélni kell, hogy a 2010-es kormányváltást megelőző év végén még „csak” 20,4 ezermilliárd forint volt az államadósság úgy, hogy akkor gazdasági világválság volt. Ilyen körülmények között indul el a paksi bővítés kedvezőtlen kamatozású orosz hitelből és a Budapest–Kelebia vasútvonal felújítása, amely beruházás Kínának lenne fontos. Kínai hitelből Magyarország állja a számlát, és az építkezésen sok kínai vendégmunkás lesz majd jelen. Szakértők szerint az utóbbi beruházás jó esetben 1200 év múlva megtérül…” (Részlet a 31 ezermilliárd forint felett az államadósság című cikkből) Nem mellesleg az államháztartási hiány is nagyon magas, 1490 milliárd forint, mert a tavaly előre kifizetett uniós pénzeket itt számolták el. Az előre kifizetésre azért került sor, mert nem voltak biztosak az újabb parlamenti kétharmadban, ami sajnos összejött. Ha az unióból nem jön annyi pénz, amennyit kifizettek, akkor a készfizető kezes ebben az esetben is a magyar adófizető polgár.