Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27367499

2020. június 17.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Laura napja van.
Holnap Levente napja lesz.

Oligarchák zsebében az uniós támogatás

Forintra átszámítva 70 ezer forint/év/hektár a támogatás mértéke, legelők esetében a kétszerese. Ezért aztán nálunk is nagyon kapós volt az oligarcháink számára az állami tulajdonú magyar földek megszerzése furcsa árverések során.

A támogatás nincs beművelési kötelezettséghez kötve, így akár be sem kell vetni a földet! Mivel kézimunkaerő igényes növényeket az oligarchák nem termelnek, a zöldségárak megugrásába ez is belejátszhat! Akik „csak” megélni és termelni akartak, azoktól elvették a lehetőséget. Ugyanígy jártak a trafikosok is, azokból nemzeti dohánybolt lett, de már haveri oligarchákkal, és nem a sok esetben rokkantaknak munkalehetőséget, megélhetési lehetőséget adva.

Az alkotmányból alaptörvényt kreált a Fidesz-hatalom. Szájer Józsefnek annyira jól sikerült a legyártása, hogy már hétszer kellett módosítani a kőszikla szilárdságúnak beharangozott akármit. Most a feleségéből alkotmánybírót csináltak… Kihagyták az alaptörvényből a magyar társadalom négy alaptételét: nem védték le

– a termőföldet,

– a vízbázist,

– a társadalombiztosítást (vagyis az egészségünket!)   

– és a nyugdíjat (vagyis az idős korunkat!)

Levédték viszont a gyalázatos egykulcsos adót, adókötelessé téve a minimálbért is. Így aztán nálunk az is megtörténik, hogy a minimálbéres is, és a havi ötmilliós jövedelmű is 15 százalékkal adózik! A kaszinók kivételével minden be van már kötve online pénztárgépekkel az adóhatósághoz! Hogy a kaszinók miért nincsenek? Mert azokat is oligarchák működtetik, és vihetik kifelé a hatalmas bevételt az adóparadicsomokba! Miért fontosabbak az oligarchák a hol kereszténynek, hol nemzetinek, hol mindkettőnek mondott kormánynak, mint az adóbevételek, arra a kérdésre illene végre válaszolni!

Jövő évtől valószínűleg csökkenni fog az agrártámogatás is a brexit (Nagy-Britannia kilépése) miatt.

A közép-európai oligarchák zsebébe vándorol az EU-s agrártámogatás című cikk elérhető ITT !

Békéscsaba, 2019. november 4.

Összeállította: Forgó Irén

Emlékeztető: „Az Eurostat által kiadott statisztika szerint Magyarország államadóssága a tavalyi év végén több mint 29 951 milliárd forint volt, ami a GDP 70,2 százalékának felelt meg. Az előző évben, 2017-ben a bruttó hazai termékhez viszonyított mérték még 72,9 százalékot tett ki. Az államháztartási hiány a tavalyi év végén több mint 976,52 milliárd forint volt, ami a GDP 2,3 százalékát tette ki. Az előző évben 2,4 százalékra rúgott a deficit.” (hvg.hu, 2019. október 21.) 2010 óta 10 ezermilliárd forinttal nőtt az államadósság!