Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 24231166

2019. november 12.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Ma Jónás, Renátó napja van.
Holnap Szilvia napja lesz.

OLAF-jelentés: Farkas Flóriánék semmit nem valósítottak meg a Híd a munka világába programból

A hírhedt Híd a munka világába programot még a kormány is annyira gyengének érezte, hogy lemondott arról, hogy kiálljon mellette az EU-val szemben és az Emmi 2016-ban felmondta a Farkas Flórián elnöksége alatt kötött uniós támogatási szerződést az Országos Roma Önkormányzattal.

A program keretében szociális szövetkezetalapításra kapott 1,6 milliárd forintot az ORÖ gellérthegyi és a munkavégzéshez alkalmatlan vidéki irodákra, valamint saját tagjainak látszatmunkájára való kifizetésére költötte.

Az ügyben nem csak a hazai hatóságok, hanem az EU csalás elleni hivatala, az OLAF is vizsgálatot indított és a projekttel kapcsolatos megállapításait tavaly októberben küldte meg az ügyészségnek, ám az abban foglaltakat nem hozták nyilvánosságra. Most a 24.hu birtokába került a jelentés, ami azt írja, hogy

az OLAF-összefoglaló általános megállapítása, hogy a Híd a munka világába Munkaerő-szervező Országos Foglalkoztatási Szövetkezet 2014. április 24. napján pro forma bejegyzésre került ugyan, de érdemben soha nem működött, a kitűzött célokat még részlegesen sem érte el.

Az OLAF szerint az ORÖ nem biztosította a szövetkezet működési feltételeit, ezért az nem tudott önfenntartóvá válni. A taglétszám meg sem közelítette a szükségesnek ítélet szintet, és az irodahálózatot sem építették ki.

Ehelyett:

  • a gellérthegyi irodához hasonlóan megvettek négy vidéki ingatlant, amelyekben a projekttel kapcsolatos munkavégzés nem történt.

  • Gödöllőn például egy 25 milliós bútorüzletet vásároltak a támogatási pénzből, de az csak akkor lett volna alkalmas az előírt feladatok ellátására, ha további 22 milliót ráköltenek a felújítására és átalakítására.

  • Az ORÖ feladata lett volna a munkaerőpiaci szolgáltatásokat nyújtó mentorok hálózatának kiépítése is. A mentoroknak kellett volna toborozni és bevonni a programba a hátrányos helyzetű romákat. A mentori posztra azonban jellemzően az ORÖ képviselőit alkalmazták külön fizetéssel, akik az első időszakban alig toboroztak jelentkezőt.

  • Később átalakították a toborzási rendszert, amivel papíron hirtelen meg tudták növelni a jelentkezők számát, de a csalás elleni hivatal szerint végül ezek a regisztrált célcsoporttagok sem vettek részt semmilyen képzésben, foglalkoztatásuk beindítása el sem kezdődött.

Az OLAF szerint az Emmi a szerződésbontás előtt összesen 24 szabálytalansági eljárást indított az ORÖ által lefolytatott közbeszerzésekkel és beszerzésekkel kapcsolatban. Tizenegy esetben meg is állapítottak valamilyen a szabálytalanságot.

Az OLAF végül kimondta, az ORÖ által elszámolásra benyújtott 1,6 milliárd forintot illetően „a teljes összeg esetében fennáll a szabálytalanság gyanúja”.

Noha a hatóságok már négy éve nyomoznak, a mai napig nem találták meg az ügy felelőseit. Farkas Flórián azóta is a parlamentben ülhet, ráadásul 2017-ben az általa vezetett Lungo Drom kongresszusán Balog Zoltán, akkori emberi erőforrások miniszter méltatta sikereit és azt mondta, hogy „az Országos Roma Önkormányzatnak az elmúlt huszonöt évből volt négy botránymentes éve, amikor Farkas Flórián volt az elnök.”

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Listáról van bent hosszú évek óta a Fidesz színeiben a parlamentben. A tavalyi választás óta már nem főtanácsadója a miniszterelnöknek… Havi egymillióért látta el azt az igencsak fontos posztot az ország szégyenére. Az átkosban MSZMP-tagként börtönben is volt, majd mint MSZP-s, szintén összeütközött a törvénnyel, de Göncz Árpád elnöki közkegyelemben részesítette, és ügyét 30 évre titkosították. Ezt követően Fideszes lett, és óriási karriert futott be. Az 1,6 milliárd forint uniós pénz, amelyet az EU ha visszakövetel, a magyar adófizetők fogják visszafizetni! Farkas Flórián csak szavazáskor vesz részt a parlamenti üléseken, máskor nem igazán van jelen. Szavazógépnek használja a Fidesz. Következménye nincs a tetteinek, örök ez is, mint Simonka György és több más hasznos idióta.

Békéscsaba, 2019. június 21.

F. I. – K. M.

Emlékezető: 2016-os videófelvétel:

Emlékeztető: A kormánypárti és egyéb hazudozók figyelmébe: a 10 parancsolat 8. parancsolata így szól: Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!