Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22180905

2019. június 25.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Vilmos napja van.
Holnap János napja lesz.

Odadobta a Fidesz Polt Péternek Simonkát

Simonka Györggyel szemben a legfőbb ügyész szerint alapos a gyanú. A vád: bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette.

Simonka György az orosházi választókerület Fideszes országgyűlési képviselője és a Fidesz Békés megyei elnöke (Fotó: alfahir.hu)

A Mentelmi bizottság még hétfő délelőtt arra tett javaslatot, hogy függesszék fel a fideszes képviselő mentelmi jogát, amit Simonka György nem kívánt kommentálni a plenáris ülésen.

A mentelmi jog felfüggesztéséhez a képviselők kétharmadának támogatására van szükség, ezt a fideszes többség most biztosította.

Simonkát koncnak dobták oda? Erről bővebben ITT

A Simonka György bukhatja a mentelmi jogát című cikkünk elérhető ITT !

Miért is jutott az eszünkbe Simonka György korábbi parlamenti padtársa, akit Voldemort nagyúrnak is szólítottak (Mengyi Roland). Neki is kiadták a mentelmi jogát néhány évvel ezelőtt, azóta sem tudni, mi történt az eljárás során? Annyi bizonyos, hogy már nem parlamenti képviselője a Fidesznek. Békés megyében kíváncsian várják/várjuk a további fejleményeket Simonka György ügyében. Mengyi Roland ügyével kapcsolatban a visszavont vallomásokról, nem emlékező tanúkról egy évvel ezelőtti információt találtunk, amely elérhető ITT

Békéscsaba, 2018. október 29.

Összeállította: Anton

Emlékeztető 1.: „2014-ben a Fidesz fazonjára igazított választójogi törvényével (a választókerületek átszabásával) 43 százalékos szavazati aránnyal lett meg a kétharmados parlamenti többség. Amit aztán az időközi választásokon sikerült elveszíteni. Ez azonban nem akadályozza meg a törvénygyár működését: a kétharmados törvényeket feles törvénnyé degradálták. Erre volt kemény példa az úgynevezett plakáttörvény! Plakátolni ebben az országban már szinte csak a Fidesznek és a kormánynak szabad! Tele is nyomatják óriásplakátokkal egy 87 éves aggastyán arcával, és riogatnak vele reggeltől estig, estétől reggelig a médiáikban és az utcákon, tereken elhelyezett plakátokon keresztül. 2017-ben több mint kétszáz törvényt alkottak…” (Részlet a Törvénygyárként működő Országgyűlés című írásból) Most valószínűleg egy új frakció megalakításával 2022-ig kitart a parlamenti kétharmad! 

Emlékeztető 2.:  „A cigány politikusok kész tényként kezelik, hogy Farkas és a Lungo Drom megkérdőjelezhető módszerekkel ugyan, de majdnem 0,5 millió roma szavazatot tud szállítani a Fidesznek. Závecz Tibor, a Závecz Research vezetője szerint, ha ez a félmillió szavazat 2014-ben nem lett volna meg a Fidesznek, nagyon távol lettek volna a kétharmadtól. Ez megmagyarázza, hogy a viselt dolgai ellenére miért olyan fontos a Fidesznek Farkas Flórián.” (Részlet a Börtönből a parlamentbe. Miért olyan fontos Orbánnak Farkas Flórián című cikkből) Aztán ugyanez meghozta a 2018-as parlamenti kétharmadot is.