Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20350164

2019. február 24.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Ma Mátyás napja van.
Holnap Géza napja lesz.

Nyomoznak az egy ingatlanba bejelentett 115 kettős állampolgár ügyében

A rendőrség közokirat-hamisítás, míg az adóhatóság költségvetési csalás miatt folytat eljárást, mert ugyanabba az ingatlanba 115 ukrán–magyar állampolgárt jelentettek be. (hirtv.hu)

Ez semmi! Több ezer ukrán–magyar kettős állampolgár van bejelentve szabolcsi és valószínűleg hajdúsági települések házaiba, sőt, újabban már a ravatalozókba is. Van olyan ház, ahová háromszázan is be vannak jelentkezve – életvitelszerűen. Lapjára talán elférnének! Azok, akiknek itt van állandó lakása, egy 1963(!) évi, a Magyar Népköztársaság és a Szovjetunió között létrejött egyezmény alapján magyarországi nyugdíjat folyósítanak, ahelyett, hogy ezt az őskövület egyezményt felmondanák végre! Mert hol van már a Magyar Népköztársaság és hol van már a Szovjetunió? Az egyezmény alapján vajon hány magyar jár át szovjet utódállamba nyugdíjért, szociális ellátásért, vagy ingyen gyógyulni? Mert ezek a nyugdíjért átjárók jogosultak ingyenes betegellátásra, műtétre is.  

Mivel lakcímkártyájuk is van a potya nyugdíjért átjáróknak, ezért teljes jogú magyarországi választópolgárok. 2014-ben az egyik falu polgármesterét már ők választották meg, és áthordták őket április 8-án az országgyűlési választásra is szavazni. Valószínűleg két szabolcsi Fideszes egyéni képviselőnek is segítéségre lehettek, és jönni fognak bizony az uniós és az önkormányzati választáson is a Fideszre szavazni. Hogy mindez évente hány milliárd adóforintunkba kerül, a pontos összeget nem sikerült kideríteni. 2016 júniusában egy parlamenti képviselői kérdésre Rétvári Bence államtitkár azt válaszolta, hogy több mint 13 milliárd forint megy el az ukrán és az orosz nyugdíjasokra. Egyre többen jönnek, ami miatt egyre nagyobb kiadás terheli a magyar társadalom számára amúgy is szűkre szabott kasszát. Hogy Romániába mennyi nyugdíj megy, az nem kerül szóba, mert Romániával nem volt ilyen egyezmény. Viszont oda is elég sok nyugdíjat fizetünk járulék- és adófizetési kötelezettségtől mentesen. Ez bizony az Oszd meg és uralkodj! elv sikeres alkalmazása, mert az egyre nehezebb helyzetbe kerülő, sok esetben jövedelemhez alig jutó magyar embereknek kezd ebből is elegük lenni. 

Az Ukrajnába folyósított magyar nyugdíjjal kapcsolatban szóvá kell tenni azt az elképesztő tényt, hogy a magyar nyugdíjat igénylő ukrán-magyar kettős állampolgár vagy megbízottja elmegy az ukrán nyugdíjfolyósítóba, és kijelentkezik. A nyugdíjfolyósító – mivel a papír türelmes – elképesztő adatokat igazol le, amit a magyar hatóság nem ellenőriz, vagy nem ellenőrizhet. Az igénylők többsége valami fő matador volt az „ügyirat” szerint akár hat általánossal, és a csillagos eget leverő jövedelemmel ment nyugdíjba. És aztán ez alapján az adat alapján állapítják meg a magyar nyugdíjat. Hogy hány elhunytnak utalja a magyar hatóság a számlájára a nyugdíjat, amit a hozzátartozók akár évekig is felvesznek bankkártyával, az nem kerül szóba. És az sem, hogy hány elhunyt nevében érkezik be a magyarországi választásokra levélszavazat? Az viszont sokszor téma, hogy a külföldön dolgozó magyar fiatalok választójogát igyekeznek annyira megnehezíteni, hogy lehetőleg ne tudjanak élni a választójogukkal. Mert hát tudják, hogy ők nem Fidesz-szavazók.

Az 2018. április 8-ai országgyűlési választásra ezeket a nyugdíjasokat szervezetten gépkocsikkal áthordták Szabolcsba szavazni. A nagy létszámuk miatt akár két Fideszes országgyűlési képviselői mandátumának megszerzésébe is besegíthettek.

Ha már nyugdíjat folyósít a magyar hatóság Ukrajnába, akkor miért nem úgy jár el, hogy elkéri a magyar nyugdíjat igénylő utolsó ukrán folyósítási szelvényét, és azt számolja át magyar forintra? Ebben az esetben a folyósítandó nyugdíj maximum 30 ezer forint lenne, és nem 300 ezer forint. Sajnos az utóbbi időben már ekkora összegű folyósítás is történt, de mivel nincs felbontva ez az egyoldalú, csak ukrajnai polgároknak kedvező egyezmény, emiatt bizony nincs megállás, egyre többen jönnek!

Hogy egyetlen faluban vizsgálat indul, az csepp a tengerbe! Szabolcs megyét vissza kell Ukrajnától foglalni, mert nemcsak a nyugdíj-biznisz zajlik ott nagyon keményen, hanem a cigaretta- és bizony a kokain csempészet is. Még az is előfordult, hogy átalakított mezőgazdasági géppel (műtrágyaszóró géppel, amit a radar nem tud bemérni) átrepülve hoztak át migránsokat. És bizony a beteg vaddisznók is átjöttek a határon. Egy riport szerint nem maguktól…

Békéscsaba, 2018. július 3.

Összeállította: F. I.  

Emlékeztető: