Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25675525

2020. február 21.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Eleonóra napja van.
Holnap Gerzson napja lesz.

Nyeli az adóforintjainkat a Lakiteleki Népfőiskola is!

21 millió forintot kapott Lezsák alapítványa Káslertől

A Lezsák Sándorhoz köthető Népfőiskola Alapítvány októberben jól járt, az emberi erőforrások minisztere saját hatáskörben adott neki támogatást a Nemzeti Kulturális alapból.

Az Mfor a Nemzeti Kulturális Alap nyilvános listája alapján azt írja, Kásler Miklós négyféle támogatási céllal adta a 21 millió forintot: az összeg legnagyobb részét, 15 millió forintot a Magyar Értékek Napja rendezvény megrendezésének támogatására szánt, 3 millió forinttal segítette annak a kötetnek a kiadását, mely Pálfy Margit színművész, előadóművész pályafutását mutatja be, emellett 2 millió forinttal egy verseskötet kiadását támogatta, ennek címe a Szétszaggatott ország – Trianon a magyar költészetben, és végül 1 millió forintot adott a XIX. Lakitelki Filmszemle – EMMI különdíj idei megvalósítására.

A Népfőiskola Alapítványnak legutóbb egy határozattal 18 milliárd forintnyi támogatást adott a kormány. Az összeget a következő három évben elosztva utalják, négycsillagos Hungarikum Hotel felépülését fedezni. (atv.hu)

Nagyon sokba kerül ez a népfőiskola a magyar adófizetőknek! Vajon bevétel az nincs? Amennyiben van, az vajon bekerül az államkasszába? Annyi biztos, hogy ez is azok közé a beruházások közé tartozik, amely soha nem térül meg!

Lezsák Sándor, a népfőiskola megálmodója a napokban magas állami kitüntetést kapott.

Az Újabb milliárdok a Lakiteleki Népfőiskolára című cikkünk elérhető ITT !

Békéscsaba, 2019. november 6.

Összeállította: Anton

Emlékeztető: „Nagyszerű lesz, ha megújulnak a szállodák, kastélyok, de még nagyszerűbb lenne, ha az egészségüggyel és az oktatással is elkezdene végre foglalkozni pártunk és kormányunk! És esetleg normális adag és ehető ételt kapnának a betegek a kórházakban. A már átadott stadionok mind veszteséget termelnek, de épülnek a további stadionok, nincs megállás! Nincs se foci, se néző, csak a veszteség. A felcsúti kisvasút is termeli rendesen a veszteséget, de sebaj, hatmilliárdért tovább építik. Mi lenne velünk, ha a miniszterelnöknek valami olcsóbb és kifizethető hobbija lenne? Akkor talán jutna olyan dolgokra is, amelyek a magyar társadalom számára nélkülözhetetlenek. Az államadósság és az államháztartási hiány az eget nyaldossa, de a pénzszórást nincs, aki megállítsa. Már a fél világot támogatják az adónkból, amelynek hatalmas megszorítás lesz a vége. A forint gyengülése nem éri el se a jegybank, se a kormány ingerküszöbét, de sebaj, ebben az esetben is a magyar adófizetők lesznek az áldozatok. Mint a devizahitelek esetében.” (Részlet a 80 milliárd forint költségvetési támogatás szálláshelyfejlesztésre című cikkből) Ugyancsak 80 milliárd forint jut a kormányzati propagandára!