Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27020973

2020. május 19.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.

Nyaktörő mutatványra készül Conte

Giuseppe Conte és Matteo Salvini 2019. augusztus 20-án (Fotó: Reuters/Yara Nardi)

Elszámította magát az előre hozott választásokra játszva a kormányt türelmetlenül megbuktató Matteo Salvini. A népszerűségéből rohamosan veszítő Öt Csillag Mozgalom most másik korábbi ellenfelével próbál a hatalomban maradni. Sikerül-e az újabb kötéltáncos mutatvány, vagy mégis csak a ciklus vége előtt jöhet Salvini? Giuseppe Conte miniszterelnök most kamatoztathatja az elmúlt másfél évben szerzett tapasztalatait.

Európai sorskérdéssé emelték az Európai Unió markánsan jobboldali erői, hogy a rosszul taktikázó Matteo Salvini helyett Olaszország következő miniszterelnökét is Giuseppe Conténak hívják. Nemcsak Orbán Viktor írt együtt érző levelet a Lega elnökének, de mások is aggódtak az olasz baloldali fordulat miatt.

A folytatás, illetve a teljes cikk elérhető ITT!

Forrás: magyarhang.org

Emlékeztető: „A magyar miniszterelnök egyúttal biztosította Matteo Salvinit arról, hogy „mi, magyarok soha nem fogjuk elfelejteni, hogy Ön volt az első olyan nyugat-európai vezető, aki meg akarta akadályozni az illegális migránsok Európába özönlését a Földközi-tengeren keresztül”. Orbán Viktor a jövőben is „harcostársként” tekint az olasz politikusra, függetlenül attól, hogyan alakulnak náluk a belpolitikai folyamatok.” (Részlet Orbán Viktor együtt érző leveléből)

Emlékeztető: „Több millió euróval járul hozzá Magyarország Törökország menekültügyi forrásaihoz. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg. A határozat szerint a kormány egyetért azzal, hogy Magyarország további pénzügyi hozzájárulást nyújtson a „Törökország-támogató Menekültügyi Eszköz” 2018-2019. évi működéséhez. Ennek keretében összesen 7 870 809 eurós összeg pénzügyi kötelezettségvállaláshoz szükséges tanúsítványt ír alá a pénzügyminiszter. Ebből 1 777 228 eurót jövőre, a fennmaradó több mint 6 millió eurót a 2020-2023. években kell biztosítani – áll a határozatban.” (Részlet a Több millió euróval támogatja Magyarország a török menekültügyet című cikkből)

Törökországot az Európai Unió bőséggel támogatja, pl. abból a tagdíjból, amit Magyarország is befizet! Miért ez a rettenetes plusz teher? Ennyire jól áll Magyarország? Hogy a történet még szebb legyen, jócskán jönnek át török segítséggel a migránsok Görögországba! A Balkánon már kezdenek feltorlódni! Normálisan működő ország ilyet nem tenne!!