Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27091848

2020. május 25.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Orbán napja van.
Holnap Fülöp napja lesz.

Nyílt levél Novák Katalin államtitkárhoz!

Stummer János országgyűlési képviselő idővonaláról

Kedves Novák Katain!

Most olvasom, hogy egy gálavacsorán Ön azt találta mondani, hogy mennyire örül, hogy egy olyan országban élhet, ahol jólét van.

Hát, eddig azt hittem, hogy mi ketten ugyanazon a néhány tízezer négyzetkilométeren élünk, de most rá kell jönnöm, hogy az én hazám nem ugyanaz, amint a Magácskáé. Jöjjön, megmutatom Önnek azt a Magyarországot, amiben én élek.

Először elmennénk együtt egy budapesti kórházba. Érdemes lesz majd figyelnie a zsúfolt kórtermeket, a millió feladatuk között össze-vissza futkározó orvosokat és nővéreket, a szakadt ágyneműket és a lyukas matracokat. Úgy intézem majd, hogy reggeli idején menjünk, hogy lássa, milyen ennivalót adnak a betegeknek. Megkérdezzük majd őket, hogy jólétben érzik-e magukat, oké?

Innen egy általános iskolába mennénk át, ahol bemutatnám a tanári karnak. Amikor a múltkor meglátogattam őket, még három betöltetlen álláshelyük volt. Nézzük meg, találtak-e azóta kémia szakos tanárt, vagy még mindig egy dolgozik négy másik helyett. Nem olyan egyszerű feladat manapság pedagógust találni egy átlagos iskolába, ezt Ön is látni fogja. Persze, ez nem egy olyan magukfajtáknak járó magániskola lesz, csak olyan állami, tudja. Ha nem baj.

Aztán ha még bírjuk szusszal, bemutatnám egy idős hölgynek, aki a múltkori rezsiutalványukon felháborodva keresett meg. Biztosan Önnek is meg fogja mutogatni majd mind a három unokájának és családjaiknak az összes képét, akik közül az egyik Hannoverben, a másik Liverpoolban, a harmadik valahol Dániában keresi a kenyerét és neveli a dédunokákat, akik közül az egyikkel a földrajzi távolság miatt csak egyszer találkozott eddig, tavaly karácsonykor. Pedig most lesz három éves.

Remélem, elfogadja a meghívásom és velem tart, biztosan tanulságos lesz. Látni fogja, hogy az Önök politikai közössége 2010 óta hány embert, milyen élethelyzetekben hagyott cserben csak azért, hogy Ön 2019-ben ilyen kedélyesen áradozhasson a jólétről. Mármint a sajátjukról, ugye.

Ez a mi Magyarországunk, nem az Önöké. Mi ebben élünk, nem a jólétben. Magácskával, meg a haverokkal a nyakunkon. Legalábbis egyelőre.

Forrás: Facebook

Emlékeztető: „Az Eurostat által kiadott statisztika szerint Magyarország államadóssága a tavalyi év végén több mint 29 951 milliárd forint volt, ami a GDP 70,2 százalékának felelt meg. Az előző évben, 2017-ben a bruttó hazai termékhez viszonyított mérték még 72,9 százalékot tett ki. Az államháztartási hiány a tavalyi év végén több mint 976,52 milliárd forint volt, ami a GDP 2,3 százalékát tette ki. Az előző évben 2,4 százalékra rúgott a deficit.” (hvg.hu, 2019. október 21.)

Emlékeztető: „Nem az a boldog ország, ahol legtöbb a gazdag ember, hanem az, hol legkevesebb szegény ember vagyon.” (Deák Ferenc, a Haza bölcse)