Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 26236295

2020. március 31.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Árpád napja van.
Holnap Hugó napja lesz.

Nyílt levél Bencsik Jánoshoz!

Adj Isten Bencsik János!

Meghallgattam a nyilvánosság elé tárt videó üzenetedet, melyben kifejted a Jobbikból történő kilépésed tényét és annak okát.

Ezt a levelet elsősorban a magam, de nem utolsó sorban az önzetlenül dolgozó Jobbikos társaim miatt írom.

Arról beszélsz, hogy nem adod vissza a mandátumodat, mert a jövőben is a Nemzetért akarsz dolgozni független képviselőként. Összegezve kérdezem: Nem akarsz dolgozni a baloldaliakért, nem akarsz dolgozni a Mi Hazánk mozgalomért, nem akarsz dolgozni a Jobbikért..... akkor melyik Nemzetre gondolsz? Megnéztem az eddigi munkád szavazatokban mérhető eredményét. Mifelénk itt vidéken nem sokra tartják a mellébeszélést! Itt úgy értékelik az embert, ahogy dolgozott!

Ezért természetesen önvizsgálattal kezdem, az én megmérettetésem: 2014-ben 5 településen, közöttük egy városban egyéni jelöltként győztem. 2018-ban 27.29%-os eredményt értem el a Jobbik 19,06%-os eredménye mellett. Összesen 13641 szavazattal járultam hozzá a Te később megkapott mandátumodhoz is! Sok hasonló társam is így cselekedett. Cserébe nem kaptam, nem kaptunk egyebet, csak baráti kézfogást és sok munkát, jelentős anyagi teherrel... Ezzel szemben Te 12.21%-os eredménnyel jóval elmaradtál a Jobbik 19,06%os eredményétől. Összesen 6373 szavazatot kaptál. Elődöd 7.65%-os eredményt tudott produkálni, ami 4492 szavazatnak felel meg.

Nagyon sokan és nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy a Jobbik meghatározó parlamenti szereplő legyen. Érezhettük volna úgy, hogy nem vagyunk kellőképpen elismerve. Nem tettük, önzetlenül maradtunk egy közös ügy mellett!

Megosztom veled azon álláspontomat is, miszerint az én ideológiai kötődésem nem árucikk. Szorosan összeköt engem a hozzám hasonlókkal, de nem árucikk! A Jobbiknak mint meghatározó parlamenti pártnak kötelessége az igazságosságot, a tisztességet és a megbecsülést képviselni. Ezeknek a jellemzőknek nincs ideológiai kötődése. A pusztán ideológiai alapú érdekképviselet szűk látókört eredményez.

Emberként nem ismerlek.

Politikusként nem tudom elkerülni azt a tényt miszerint esküt tettél a Szent Korona előtt a Nemzet, ezen belül a Jobbik közösségének szentelt szolgálatodról.Véleményem szerint a Jobbik a Nemzet része, de nem maga a Nemzet. Nem érzem, hogy jogom lenne megtagadni másoktól a Nemzethez tartozást...

Ezért arra kérlek a magam és a közösségünkhöz tartozó sorstársaim nevében, hogy azonnali hatállyal add vissza mandátumodat! Ennek eredményeként add vissza a mandátum sorsáról történő rendelkezést annak a közösségnek, amely azt jelen esetben számodra megszerezte! Add vissza a mandátumodat azoknak, akiktől kaptad, akiktől most elfordultál.

Adorján Béla

Forrás: Adorján Béla idővonala (Szabolcs–Szatmár–Bereg megyei jobbik)