Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 19446546

2018. december 19.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Ma Viola napja van.
Holnap Teofil napja lesz.

Nincs semmilyen rokon: egy támogatásokban is sikeres vállalkozó fizeti Semjén luxusvadászatait

Semmi extra, csak a szokásos: megint összevissza hazudoztak, megint lebuktak!

A Fidesz azzal próbálta védeni Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest luxus vadászútjai kapcsán, hogy csak svédországi rokonait szokta meglátogatni, és ha ilyenkor a vadászat a közös program, akkor ahhoz senkinek semmi köze nincs.

Csakhogy az ügyet eredetileg is kirobbantó Magyar Nemzet újabb részleteket közölt  a gyilkos urizálásról, és most azt írják, hogy nem rokonaival szokott Semjén Zsolt vadászni, hanem egy olyan üzletemberrel, aki sikeres az állami támogatásokban is.

A Magyar Nemzet birtokába került dokumentumok és fényképek tanúsága szerint Semjén Zsolt mellett csupán két állandó szereplője volt az összesen öt alkalommal megtartott skandináv vadászatoknak: az egyikük egy üzletember, Farkas József, akinek érdekeltségébe tartozik mások mellett több magyarországi hotel is. Az ő szerepe azért kulcsfontosságú, mert a nevük elhallgatását kérő vadászatszervezők a Nemzetnek elmondták, hogy a skandináv kirándulások költségeit minden egyes alkalommal Farkas József utalta át nekik. Farkas József érdekeltségei rengeteg állami megbízáshoz jutottak különösen 2010 után – vagyis a második Orbán-kormány beiktatását követően –, és több mint 530 millió forintnyi európai uniós forrást is elnyertek.

Ebből jutott pénz például a Farkashoz köthető ráckevei, négycsillagos Kék Duna Wellness Hotelnek, és még többet kapott a szintén négycsillagos noszvaji Oxigén Hotel & Zen Spa. Utóbbi 365 millió forint támogatást, amelyet 2010 és 2014 között fizettek ki a hotelnek – írja a lap, hozzátéve: a noszvaji szálloda avatóünnepségén maga Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes mondott beszédet.

A lap megkereste a vállalkozót, ám az sajnos nem tudta, hogy miről van szó és azt mondta az újságírónak a telefonba: „nem tudom, hogy miről beszél”, majd bontotta a vonalat. Mindezt cáfolják az újság birtokába került dokumentumok és fényképek, amelyeken ő is szerepel.

Az úgynevezett KDNP politikusa, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes évek óta vesz részt svédországi luxusvadászatokon, amelyek költsége alkalmanként 4-5 millió forintnak megfelelő svéd koronába kerül. A lap emlékeztet: az árat minden bizonnyal növelte, hogy előfordult, a miniszterelnök-helyettesnek ki kellett bérelni egy egész szállodát, hogy magyarokkal semmiképp se találkozhasson.

Semjén főként rénszarvasra, jávorszarvasra, valamint siketfajdra vadászott. A legnagyobb szabású vadászatot tavaly ősszel tartották, amikor egy helikoptert is kibéreltek Semjénék számára, ami több mint 750 ezer forintba került egy órára.

Török Zoltán dokumentumfilmes szerint Semjén háziasított rénszarvasokra vadászott,  vadon élők ugyanis már 150 éve nincsenek.

Forrás: alfahir.hu

Az elvtársak vadászati szokásairól egy nyolc évvel ezelőtti cikk elérhető ITT

Emlékeztető: „Ez az ország Magyarország: itt a jókat szembe köpik. Ez az ország az én hazám, itt az álom összetörik.” (Részlet Sinka István: Íme a hazám című verséből)