Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27188074

2020. június 02.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Anita, Kármen napja van.
Holnap Klotild napja lesz.

A nemzetközi helyzet egyre fokozódik!

Ezt a megállapítást tette  A tanú című filmben Virág elvtárs is annak idején. Napjainkban is zajlik az élet.

 

A brit kormány nehéz időket él át. Hatalmasra dagadt a botrány a képviselők költségtérítéseinek elszámolása miatt. Az uniós választások után kormányátalakítás fog következni. Gordon Brown miniszterelnök kormányátalakítási szándékát megnehezítheti, hogy a politikusok nem akarnak kormánytagok maradni, illetve nem kívánnak kormányzati szerepet vállalni. A mielőbbi előrehozott választást már nemcsak az ellenzék követeli, hanem az angol társadalom is!

 

Magyarországon nem számít a képviselők számla nélküli átlagban havi 400 ezer forintos költségtérítése, de az sem éri el a hatalom ingerküszöbét, hogy a magyar társadalom többsége előrehozott választásokat akar. 

 

Obama amerikai elnök az arab országokba utazott. Kairóban, az egyiptomi fővárosban történelmi beszédet készül mondani, ami miatt Izrael aggodalmának adott hangot. Szaúd-Arábiában járva az elnök találkozott a királlyal. Az arab országok újságjai meleg hangon köszöntik az amerikai elnököt, aki végre olyan vezető lehet, aki megteremtheti a békés a Közel-Keleten. Mindkét fél közreműködése szükséges ahhoz, hogy a béke végre elérhető közelségbe kerüljön. Izraelnek fel kell hagynia a telepek bővítésével, a palesztinoknak pedig erősíteniük kell a biztonságot. És véget kell vetni a lázításnak! A szaúdiak annak tulajdonítják a nagy jelentőségű látogatást, hogy az amerikai elnök úgy kereste fel őket, mint az iszlám vallás központját.

 

Egy szaúdi elemző szerint legalább olyan fontos Irak és Afganisztán stabilitásának kérdése, mint a palesztin–izraeli helyzet, a talibánok visszaszorítása, vagy az Iránnal kapcsolatos problémák kezelése. Kairóban valószínűleg magas rangú iráni diplomaták is jelen lesznek az Obama-beszéden, akiket az egyiptomiak hívtak meg.

 

„Senki sem állítja, hogy a Cseh Köztársaság tökéletes ország. Ugyanakkor nehezen tudjuk elhinni, hogy ott embereket üldöznek” – idézte az egyik legolvasottabb kanadai napilap, a National Post az ország bevándorlásügyi minisztériumának szóvivőjét. A szóvivő arra a hírre reagált, hogy január óta 653 csehországi roma kért menedéket Kanadában. A kanadai hatóságok azonban elutasítják, hogy a cigányok az etnikai indíttatású erőszak elterjedése miatt hagyták el Csehországot. Az olyan országokban, mint Csehország vagy Magyarország, ahol gyenge a gazdaság és növekszik a munkanélküliség, sokan bűnbakot keresnek – véli a lap által megszólatott Jeffrey Kopstein, a torontói egyetem professzora.

 

Amennyiben a külföldi sajtót nem Magyarországról tudósítják, igazat ír!

 

Brüsszelbe készül Elena Basescu, a román elnök lánya, akit nem bizonytalanítanak el a támadások. Elena független jelöltként méreti meg magát.


Vaslav Klaus cseh államfő kijelentette, hogy az uniós választásoknak sem tétje, sem eredménye nem lesz! A választások teljesen feleslegesek! A lisszaboni szerződést Csehország még nem ratifikálta. Arra rá kell kerülnie a későbbiekben az elnök kézjegyének is! Vagy nem!

 

A Moldovai Köztársaságban a közelmúltban lezajlott választásokon ismételten kommunista győzelem született, amit az ellenzék vitatott. A szavazatok újraszámolását követelő tüntetéseket a rendőrség brutálisan szétverte. Az államfői poszt betöltéséhez szükséges parlamenti szavazást azonban az ellenzék bojkottálta, és így elérte azt, hogy a moldáv alkotmány értelmében új választást kell kiírni!
Növekvő európai választási kedvet mértek az előzetes adatok alapján Finnországban, Svédországban és Észtországban.

 

Marosvásárhelyen a kampányzáró gyűlés egyúttal tüntetés és tiltakozás is volt a magyar intézményvezetők leváltása ellen.
Az uniós választásokra általában (így Magyarországon is) június 7-én, vasárnap kerül sor.  


 

Békéscsaba, 2009. június 4.
F. I. – S. A.