Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 18691358

2018. október 21.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ma Orsolya napja van.
Holnap Előd napja lesz.

Nem is törekszik a kormány a felzárkózásra?

Orbán Viktor is aláírta a szociális jogok európai pillérét létrehozó nyilatkozatot Göteborgban, pedig azt év elején még brüsszeli támadásnak tartotta. A dokumentumban húsz kulcsfontosságú elvet határoztak meg ahhoz, hogy méltányosan és jól működjenek az EU-tagországok munkaerőpiacai és jóléti rendszerei.

Orbán Göteborgban példaként ajánlgatta a magyar modellt a többi uniós ország számára, mert az szerinte működik, épp ezért a magyarok azt nem is akarják lecserélni.

A kormányfő a munkaalapú gazdaság építését hangsúlyozta. A korábbi magyar uniós biztos szerint azonban épp a magyar szociális rendszer zsákutca.

Ezzel a nagyon felfújt közmunkarendszerrel azt, hogy a munkanélküli segély nem jár tovább, mint három hónap, és ez példátlan az Európai Unióban, és még lehetne sorolni. A családi pótlék értékének az eróziója és sok egyéb minden, ami gyakorlatilag meggyengítette, aláásta a szociális védőhálót Magyarországon. Tehát ez nem egy jó modell, a 2012-ben bevezetett munka törvénykönyvével egyetemben. Tehát ezt mind felül kéne vizsgálni, hogyha komolyan gondolnánk azt, hogy Magyarországnak folytatni kell a felzárkózását a jobban teljesítő országokhoz – véli Andor László.

Forrás: hirtv.hu

sokkaljobb-kommentár: Orbán Viktor képtelen leszokni a kettős beszédről: mond például egy beszédet az unióban és mond egyet itthon. A kettő köszönőviszonyban sincs. Itthon nagyon kemény, a szavazóinak nagyon kedves beszédeket mond, de kint az unióban mindent megszavaz, mindent aláír. Egyetlen eset talán az, hogy az uniós ügyészséget nem szavazta meg néhány országgal egyetemben Magyarország. Az Olaf, az uniós pénzek elköltését vizsgáló bizottság csak megállapíthat, de nem járhat el, ez a feladat a hazai ügyészségekre marad. Nálunk például a Fidesz legfőbb ügyészségére… Így aztán nincs semmi következménye eddig annak, ami a hatalmas összegű uniós pénzek elköltésével kapcsolatban történik.

Az uniós ügyészség az új költségvetési időszakkal egy időben 2020-tól fog működni húsz uniós országban. Előfordulhat azonban, hogy később kötelezővé teszik az uniós ügyészséghez való csatlakozást. Bár 2020 után jóval kevesebb források fognak eljutni Magyarországra, amire máris fel kellene készülni, és felhagyni a korrupcióval! Amit ugye normális, és nem fazonra igazított törvényekkel működő országban el sem szabad kezdeni!

Békéscsaba, 2017. november 19.

F. I. – T. Z.

Emlékeztető 1.: „Orbán Viktor 1990 óta egyszer indult csak egyéniben, és alig kapott szavazatot. Az igaz, hogy ez még a liberális időszakukban történt, de megtörtént! 1990 óta országgyűlési képviselő, a munka világába nem igazán kóstolt bele. Igaz, még alig múlt el 50 éves… És ő az egyetlen olyan miniszterelnök 1990 óta, aki nem esett át nemzetbiztonsági átvilágításon! Az első Orbán-kormány idején (1998-2002) 85 évre titkosították az olajmaffia iratanyagát, és leadták a pénzkibocsátási jogunkat, holott akkor még nem is voltunk uniós tagállam. Azonnal meg is indultunk lefelé a lejtőn. A devizahitelezést lehetővé rendelet is hozzájuk kötődik. (88/2001 (VI. 15.).” (Részlet a Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke és  frakcióvezetője ostorozta a Jobbikot című cikkből)

Emlékeztető 2.: „Tiszteletben tartja a jegybank függetlenségét, ezért nem foglalkozik az MNB-alapítványok körül kialakult botránnyal; ahhoz pedig, hogy meginogjon a bizalma Matolcsy Györgyben, égnek és földnek össze kell szakadnia – válaszolta a Népszabadság szegedi tudósítójának kérdéseire Orbán Viktor miniszterelnök kedden Békéscsabán. (Részlet az Orbán töretlenül bízik Matolcsyban c. cikkből, 2016. április 27.)

Emlékeztető 3.: „Soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: Rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar.” (Orbán Viktor, Magyar Nemzet 1988. április 9.)