Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 18966060

2018. november 14.
H K SZ CS P SZ V
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Ma Aliz napja van.
Holnap Albert, Lipót napja lesz.

Nem sok jóval kecsegtet a jövő évi büdzsé sem

Július 20-án szavaz a parlament a jövő évi költségvetésről...

A bizottságok elé valószínűleg most is sok ellenzéki módosító indítvány kerül, valószínűsíthető, hogy mindet lesöpri a kormánytöbbség.

Ami már kiderült, az az, hogy a kórházakra fordítandó összeg jövőre még kevesebb lesz! A sportra és főleg a stadionokra, a sportolók, főleg a focisták magas fizetéseire még több pénz lesz. Amíg a teljesítmény nem számít, miért kell gigajövedelmet fizetni nekik? Az előterjesztés szerint a TAO-ba kiszervezett összeg haladja a 100 milliárd(!) forintot, és egyre több stadion és sportlétesítmény épül a magyar adófizetők pénzéből valamennyi szomszédos országban – Ausztria kivételével.

A járulékokat adóként szedi be a kormány, és szabad felhasználású pénz lesz belőle. A sportra kiszervezett milliárdok kikerülnek a költségvetésből, és bizony nem igazán lehet róla tudni, hogy mire költik el a pénzt. Egyszer például arról lehetett olvasni, hogy a felcsúti akadémián milliókért alakítanak ki teakonyhákat. A fűthető focipályák megépítése és fenntartása is nyeli a milliárdjainkat! A másik rettenet, ami a jegybanknál történik. Összes kiadása a magyar adófizetőket, összes nyeresége a hat jegybanki alapítványt illeti. Az alapítványoknál valódi pénzszórás zajlik, és fel-felbukkannak a környékén Matolcsy György jegybankelnök unokatestvérei és fiai is.

Még több támogatást fog kapni a köztévé és a közrádió. Vajon a nézettségi, illetve hallgatottsági adatok miért nem számítanak? A köztévéből migránstévé lett, a Kossuth Rádióból meg néprádió! Mit is takar a néprádió elnevezés? Rákosi pajtás idején kiherélték a rádiókat, és csak a közrádió volt fogható, hazugságokkal kitömve! 1956 októberében Örkény István író jegyzete így szólt: HAZUDTUNK ÉJJEL, HAZUDTUNK NAPPAL, HAZUDTUNK MINDEN HULLÁMHOSSZON! Nincs új a Nap alatt, a szösszenet megint aktuális.

Az áfa nem fog csökkenni csak a tartós tej esetében, ami megmosolyogtató könnyebbséget jelent... Bár igaz, hogy ahol az áfát csökkentette az állam, az a fogyasztói árakban nem jelent meg! Vagy mint a hús esetében, még emelkedett is a fogyasztói ár. A benzinben is marad a tetemes adótartam, több benne az adó, mint a termék ára. Vagyis többe kerül a leves, mint a hús.

Nem emelkedik a családi pótlék, és marad valószínűleg a minimál nyugdíj is 22.500 forint. Ami minden szociális járadék alapja. Marad a 15 százalékos egykulcsos személyi jövedelemadó, ami a magas jövedelműeknek nagyon jó, a kis keresetűeknek nagyon rossz. Mert nem mindegy, hogy az adót havi ötmillióból (már ilyenek is vannak, például az általában veszteséges állami cégek vezérei!), vagy a 120 ezer forint körüli minimálbérből kell megfizetni.

A Jobbik a megszorítás költségvetésének tekinti a jövő évi büdzsét, a Demokratikus Koalíció Futballisztán költségvetésének nevezte. Az is kiderült már az előzetes információkból, hogy a köztévére és a közrádióra is még több pénz fog jutni, mint eddig.

Hogy a kórházak miért ilyen fekete bárányok, nem derült ki. A napokban egyre több szó esik arról, hogy végtag-amputáció terén dobogós helyen vagyunk. Ennek oka lehet az is, hogy nem vigyázunk az egészségünkre, jóval többet kellene foglalkozni a megelőzéssel! Olcsóbb lenne, és nem jelentene ekkora terhet az érintett családjának, nem esnének ki az amputáltak a munkaerőpiacról.

A költségvetés végleges változatát július végén ismerhetjük meg.

Békéscsaba, 2018. június 14.

Anton

Emlékeztető 1: „Az alkotmányból, vagy újabb nevén alaptörvényből kihagyták a társadalom négy alaptételét: nem védték le a magyar termőföldet (azé az ország, akié a föld), a vízbázist (víz nélkül nincs élet!), a társadalombiztosítást (vagyis az egészségünket) és a nyugdíjat (vagyis az idős korunkat). Levédték viszont a gyalázatos egykulcsos adót, amivel a magas jövedelműek nagyon jól, a kis jövedelműek nagyon rosszul jártak! A kieső 600 milliárd forint körüli adóbevételt a világ legmagasabb áfájával igyekeznek pótolni! Vagyis a kis keresetűek fizetik ki a tehetősek részére nyújtott támogatást, mert az áfa a kis jövedelműek különadója. Az úgynevezett rezsicsökkentéssel is a jó módúak jártak jól, mert messze nem mindegy, hogy valaki budai villában jogosult a kedvezményre, vagy panellakásban.” (Részlet az Orbán Viktor bejelentette, hogy másfél évig alkotmányozni fognak című cikkből)

Emlékeztető 2: „Katasztrófa lesz nemsokára abból, hogy az idősödő Fideszes potentátokra tekintettel a Fidesz eltörölte a járulékplafont, de nem vezette be a nyugdíjplafont! Korábban létező dolog volt a járulékplafon. Vagyis a magas jövedelmű egy maghatározott összegig járulékolt csak a jövedelméből. Például 500 ezer forintig fizetett járulékot, és ez a pénz ment a nyugdíjalapba. Néhány évvel ezelőtt az állami vállalatok vezetőinek fizetését akár veszteséges volt az állami cég, akár nyereséges, havi ötmillió forintra emelték! A törvényjavaslat beterjesztője a Fideszes potentát Domokos László ÁSZ elnök volt. A teljes ötmillió forint járulék- és nyugdíjalap lett. Mivel jutalmakat, prémiumokat is kapnak, akár ötmillió forint is lehet a nyugdíjuk. Egyikük már 64 esztendős… Jól fognak járni a magas jövedelműek, de nem járnak rosszul az országgyűlési képviselők sem.” (Részlet a Kongatják a nyugdíjkassza fölött a vészharangot! című cikkből)

Emlékezető 3: „Jakab Péter nem zavartatta magát, miután ismét szót kapott, megköszönte „Kövér elvtársnak a kioktatást.” Majd felette azt kérdését a magyar kormánynak, hogy mikor számolják fel végre a korrupciót. „160 milliárd forinttal lett gazdagabb Mészáros Lőrinc tavaly, naponta 440 millió forintot keresett, ha ez így folytatódik, 2024-ere Mészáros lesz a világ leggazdagabb embere a magyar pedig a legcsóróbb” – mondta Jakab. „Mészáros Lőrinc 18 másodperc alatt veszi el egy átlag borsodi egészségügyi dolgozó havi munkabérét” – tette hozzá.” (Részlet a Kövér László két agyvérzést hordott ki lábon 5 perc alatt című cikkből)