Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 26227102

2020. március 30.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Zalán napja van.
Holnap Árpád napja lesz.

Nem lesz magyar képviselő a szlovák parlamentben

Először a szlovákiai választások történetében nem jutott be a parlamentbe egyik magyar kötődésű párt sem. A magyar kormánnyal jó viszonyt ápoló MKP már nyolc éve parlamenten kívüli párt. Ezúttal sok új arccal indultak, Magyar Közösségi Összefogás néven, de az 5 százalékot ezúttal sem érték el.

A Híd nevű, szlovák nemzetiségű politikusokat is tömörítő, másik magyar kötődésű párt eddig együtt kormányzott a Smerrel, bár a választás előtt Bugár Béla pártelnök jelezte, hogy semmiképpen sem folytatnák velük, az ígéret kevés volt a parlamentbe jutási öt százalékos küszöb átugrásához.

A két párt sokáig tárgyalt egy esetleges közös indulásról, de a mély személyi ellentétek megakadályozták a kiegyezést. A magyar kormány, illetve a Fidesz a háttérben valószínűleg jócskán beleavatkozhatott a kampányba. Az egyik magyar kötődésű médiának csaknem 500 millió forintot adott az adónkból. Bugár Béla, a Híd Most elnöke lemondott a pártelnöki posztjáról.

A szlovákiai magyarok kötélhúzása az uniós választáson is előjött: nincs is magyar képviselőjük Brüsszelben se. A magyarországi ellenzéknek remélhetőleg tanulságul szolgál a szlovákiai magyar bukta!

A Nem lesz magyar képviselet a szlovák parlamentben című cikk elérhető ITT

Békéscsaba, 2020. március 2.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „Az ellenzék arra készüljön fel, hogy a DK szavazóit azzal fogják riogatni, hogy ne szavazzanak a Jobbikra, mert azok nácik, kis nyilasok, stb. A Jobbikos szavazókat meg azzal, hogy összegyurcsányozzák magukat, ha az ellenzéki összefogásra szavaznak! Tehát marad egyetlen és örök lehetőség: a Fideszre szavazni! Mire 2022-ig eljutunk, már 1,3 millió körüli kettős állampolgár és egyre szaporodó létszámú határon túli (főleg ukrán) nyugdíjas fogja segíteni a Fidesz örökös győzelmeit, akiket szervezetten áthordanak szavazni a választási csalás egyre nagyobb dicsőségére!” (Részlet a Hollik István: Soha ne felejtsük el, valójában ki Gyurcsány Ferenc című cikkből) 2010 nagy választási ígérete volt az elszámoltatás és felelősségre vonás! Vajon miért nem hajtotta végre a Fidesz?