Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 21621808

2019. május 19.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.

Nem jön a pénz az Európai Unióból?

A 2018-as évre járó uniós pénzt kiszámolták tavaly év végén, és az államháztartás terhére ki is fizették! Amennyiben ezek a jelentős milliárdok nem érkeznek be az unióból, a teher a magyar költségvetést fogja terhelni. Miért történt meg tavaly az előre kifizetés? Azért, mert nem voltak biztosak az újabb kétharmados parlamenti többségben, ami sajnos összejött! Lázár János az előre kifizetések során közreműködőknek jelentős jutalmakat is kifizettetett az uniós pénz terhére. Azok a milliárdok is a magyar adófizetők nyakába szakadnak?

Az Európai Unió által a családi házak, társasházak szigetelésére és felújítására adott támogatási pénzt a középületekre használják fel. Szigetelhet a lakosság is – hitelből. Csak nehogy olyan következményekkel járjon majd, mint a devizahitel! 

A 2010-es kormányváltást megelőző év végén még „csak” 20,4 ezermilliárd forint volt az államadósság úgy, hogy 2008-ban gazdasági világválság volt. Ehhez a hatalmas államadóssághoz az állandóan szajkózott csökkentéssel szemben további több mint 10 ezermilliárd forintot tett hozzá a két Orbán-kormány, és félő, hogy nincs megállás: tovább fogják növelni az államadósságot, mert a 2010 óta immár a harmadik Orbán-kormány költekezési kedve tovább növekszik. A már meglévő államadósság mértéke akkora, hogy a nép egyszerű gyermeke fel sem tudja igazán fogni! De hová lett ez a temérdek pénz? 

Ilyen körülmények között indul el a paksi bővítés kedvezőtlen kamatozású orosz hitelből és a Budapest–Kelebia vasútvonal felújítása, amely beruházás Kínának lenne fontos. Kínai hitelből Magyarország állja a számlát, és az építkezésen sok kínai vendégmunkás lesz majd jelen. Szakértők szerint az utóbbi beruházás jó esetben 1200 év múlva megtérül… Paks II. esetében már valószínűleg az orosz hitelből zajlik a költekezés. Elég sok potentát kap ott már havi 3 milliós fizetést.

A fél világot támogatja a jövedelemhez alig jutó magyarok adójából a kormány. Csak tavaly év végén 200 milliárd adóforintunk áramlott ki az országból. Az erről szóló írások Pénzszórás bejgli mámorban címen az interneten elérhetők. A fél világ mi is lehet? Támogatják az adónkból Vietnamot, a Fülöp-szigeteket, Mianmart (itt elképedésre a katonai juntát, és nem az általuk üldözötteket!), Mongóliát, Kirgizisztánt, jut Afrikába is. A keleti nyitás jegyében megnyitott kereskedőházak befuccsoltak, bezárták őket. A felhalmozott jó pár százmilliárd forint kárt is az adófizetőkre terhelték. Elszámoltatás és felelősségre vonás soha nem történik, ebben az esetben sem történt.

A Vajdaságba (a Délvidékre) néhány évvel ezelőtt 50 milliárd forint ment ki, mostanában vissza nem térítendő pénz ment ki házvásárlásra. Az itthoni devizahiteleseknek nem jutott ilyen lehetőség. Jövőre már 100 milliárd forint kijuttatása van betervezve, amelyből valószínűleg jutni fog a szerbek által tervezett ünnepségsorozatra is. Jövőre lesz a Délvidék elszakításának 100. évfordulója. Az nagyon édes gesztus lesz, ha a magyar adófizetőkkel fizettetik ki az emlékezésük költségeit is. 

A kafetériát a franciáktól elvéve államosította a kormány. A franciák nemzetközi bíróságokhoz fordultak, és már megkezdődött a kártérítések kifizetése is. Egyelőre valamivel több mint 10 milliárdot már ki is fizettünk, de szakértők szerint ez az összeg akár 40 milliárd forint is lehet majd. Jobb lett volna a peren kívüli egyezség…

 Alapítványokon keresztül dől kifelé az adónk. Erdélybe óvoda és bölcsőde építésére és felújítására, eszközök vásárlására 38 milliárd forint megy ki. Egy erdélyi magyar ember elmondta, hogy viszonylag jók a romániai óvodák, bölcsődék, inkább az a baj, hogy kevés a magyar gyerek. Meg is kapta piszkosul a magáét. Kétmilliárd megy a nagyváradi katolikus püspöki palota felújítására, ami ha nem lesz elég, majd pótolják. Jár most már a határokon túlra is szülésenként a 65 ezer forintos anyasági támogatás, és a betegellátásban is segítünk. Az itthoni betegellátás egyre szaporodó problémái ellenére. Amennyiben itthon minden rendben lenne, akkor talán még érthető lehetne ez a temérdek milliárdos segítség, de Magyarország jelenlegi állapotában már nem!

A Fidesz feltalálta a kamupártokat, amelyek jócskán bezavarnak a választási eredményre. Erre is elment 2014-ben és 2018-ban vagy ötmilliárd soha vissza nem szerezhető adóforintunk. A választójogi törvényt úgy állította össze a Fidesz, hogy a töredékszavazatok nagy része hozzájuk kerül. A kamupártokra leadott szavazatok is?

Most indul egy óriásplakátokkal, hírlapokban és az összes médiában megjelenő hirdetésekkel a Sargentini-jelentés elleni kampány, tovább sorosozva, és az unió ellen hangolva a nagyérdeműt! Ez is elvisz hatmilliárd adóforintunkat, és valószínű, hogy nem igazán nyeri majd el az Európai Unió tetszését.

Egymilliárd forint körüli adónkba kerül egy-egy nemzeti konzultáció. Megint jön egy újabb, talán már a nyolcadik. Ezúttal a Családok évével kapcsolatban fognak felesleges kérdéseket felvetni. Mi meg azt vetjük fel, hogy ezekből a pénzekből miért nem jut a kilakoltatások alatt álló (már hetente nyolc család kerül utcára!), általában devizahiteles honfitársaink megsegítésére egyetlen forint sem? Igaz, Orbán Viktor miniszterelnök 2015 februárjában megállapodott a bankokkal, ahelyett, hogy a választóival, az ELTARTÓIVAL állapodott volna meg.

Az uniós pénzcsapok elzárásával kapcsolatban korábban Orbán Viktor mondott egy olyat, hogy amennyiben az unióból nem jön a pénz, akkor kér Kínától. A napnál világosabb, hogy rengeteg a korrupció nemcsak az adóforintjaink, hanem az uniós pénzek esetében is. Az uniós ügyészséghez nem csatlakozik a kormány, mert akkor nem lehetne tovább a zavarosban halászni. Lehet, hogy a napokban azért járt Orbán Viktor ismét Oroszországban, hogy kérje a paksi hitel folyósításának felpörgetését.

Az országos média és a megyei hírlapok, rádiók tömkelege már a kormány haveri körének a kezében van, és jócskán megszállhatták már a Facebookot is, mert egyre több a 30 napos letiltás. Előállították hétfőn Póka Lászlót, a „Nem adom a házam” mozgalom vezetőjét, terrorizmusra utaló jelek miatt. A garázsban ugyanis komoly gazdasági felszereléseket találtak. Köztük baltát és fejszét is.

A kormány vajon miért nem zárja már el végre a pénzcsapokat? Már annyi Fidesz-közeli potentát gazdagodott meg, hogy egy ideig el lesznek uniós és állami pénzek nélkül, de mi lesz a magyar társadalommal? Szóba se igazán kerülnek/kerülünk már csak választások idején! Akkor viszont néhány hétig Kedves választópolgárok vagyunk. Sokszor és sokat írtunk már a két nagy pénznyelőről, a TAO-kasszáról és a hat jegybanki alapítványról, ezért itt és most nem térünk ki külön rájuk. Ez a két tétel is elvisz évente több mint kétszáz milliárd forintot.

A Letelepedési kötvényekkel okozott óriási erkölcsi és anyagi károkozás is nagyon jelentős, mert annak a hasznát elvitte a haveri kör, a kár meg a magyar adófizetők nyakába szakad. Öt év után ugyanis kamattal terhelten kell a 300 ezer euró körüli összegbe kerülő kötvényeket visszavásárolni. Ez a kötelezettség nem a haveroké, hanem a miénk! Az Emlékeztetőkben alább még néhány súlyos tételt megemlítünk.

Mi lesz veled Magyarország? Hitte volna valaki, hogy jobboldalinak, nemzetinek, kereszténynek mondott kormány idején kell a legjobban aggódnunk Magyarország jövőjéért?

Békéscsaba, 2018. szeptember 20.

Anton

Emlékeztető 1.: „A hét végi kirgizisztáni diktátor-találkozón eldőlt, már nem vagyunk finnugorok! 1,5 milliárd forintos hitelkeretet nyitott meg a magyar kormány a számukra, miközben 31 ezer milliárd forint felett jár már az államadósságunk, és az egekben van az államháztartási hiány is. A rengeteg belföldi problémáról, a legnagyobbról, az egyre szaporodó kilakoltatásról most nem is beszélve! A Vajdaságba egymilliárd forint házvásárlási támogatást adtak az adónkból, de a devizahiteleseknek egyetlen forint segítség sem jutott! Orbán Viktor a tanácskozás témájával, a sporttal és ifjúsággal kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet: a magyar állam 595 állami ösztöndíjat fizet a hat türk nyelvű ország Magyarországon tanuló fiataljainak, és ezt a számot emelni fogja.” (Részlet a 65 millió dolláros magyar hitelkeret keletre! című írásból – 2018. szeptember)

Emlékeztető 2.: „Nagyszerű lesz, ha megújulnak a szállodák, kastélyok, de még nagyszerűbb lenne, ha az egészségüggyel és az oktatással is elkezdene végre foglalkozni pártunk és kormányunk! És esetleg normális adag és ehető ételt kapnának a betegek. A már átadott stadionok mind veszteséget termelnek, de épülnek a további stadionok, nincs megállás! Nincs se foci, se néző, csak a veszteség. A felcsúti kisvasút is termeli rendesen a veszteséget, de sebaj, hatmilliárdért tovább építik. Mi lenne velünk, ha a miniszterelnöknek valami olcsóbb és kifizethető hobbija lenne? Akkor talán jutna olyan dolgokra is, amelyek a magyar társadalom számára nélkülözhetetlenek. Az államadósság és az államháztartási hiány az eget nyaldossa, de a pénzszórást nincs, aki megállítsa. Már a fél világot támogatják az adónkból, amelynek hatalmas megszorítás lesz a vége. A forint gyengülése nem éri el se a jegybank, se a kormány ingerküszöbét, de sebaj, ebben az esetben is a magyar adófizetők lesznek az áldozatok. Mint a devizahitelek esetében.” (Részlet a 80 milliárd forint költségvetési támogatás szálláshelyfejlesztésre című cikkből)

Emlékeztető: „Egyre többen jönnek Ukrajnából magas potya magyar nyugdíjért úgy, hogy itt soha se adót, se járulékot nem fizettek! Mivel állandó lakosnak jelentkeznek be Magyarországon (általában szabolcsi falvakban, sok esetben már a ravatalozókba is…), ugyanolyan választójoguk van, mint a magyarországi járulék- és adófizetőknek. A nyugdíjuk viszont a szabolcsi nyugdíjasok juttatásának sokszor a többszöröse. Kijevben hamis jövedelmi adatokat adnak meg nekik, ahelyett, hogy a magyar hatóság az utolsó havi nyugdíjas szelvényük alapján forintosítaná a nyugdíjat, hitelt ad a hamis adatoknak, és a 25-30 ezer forintos nyugdíj helyett akár 300 ezer forintos(!) nyugdíjat is képes folyósítani. A betegellátás is ingyenes nekik. Le is szavaznak hálából a mindezt lehetővé tevő Fideszre.” (Részlet A fél világnak jut az adónkból című cikkből) A Paksra bejövő orosz munkások, ha hozzák a szülőket, nagyszülőket, azok is magyar nyugdíjat fognak kapni!