Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25638178

2020. február 18.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Bernadett napja van.
Holnap Zsuzsanna napja lesz.

Nem igazán szívderítő téma, de beszélni kell róla!

„Nekünk Magyarország az első!” Ez a felirat áll a kormány mikrofonállványán. A választási kampányban valaki kijavította Csabán „Nekünk a hatalom az első!” szövegre. Hogy melyik változat az igaz, azt el lehetett volna dönteni április 8-án, amennyiben normális választójogi törvényünk lenne. A 2012. január 1-jével életbe léptetett, és csak a Fidesz által megszavazott választójogi törvény azonban nem ilyen! 2014-ben is, és 2018-ban is ez tette lehetővé az újabb és újabb kétharmados parlamenti többséget! Amíg ez hatályban van, könnyen bejöhet Orbán Viktor jóslata: 2030-ig övék a pálya Magyarországon.

„Lehet vidáman elmúlt nyolcévezni, gyurcsányozni, de arról is beszélni kell, hogy a 2010-es kormányváltást megelőző év végén még „csak” 20,4 ezermilliárd forint volt az államadósság úgy, hogy akkor gazdasági világválság volt. Ilyen körülmények között indul el a paksi bővítés kedvezőtlen kamatozású orosz hitelből és a Budapest–Kelebia vasútvonal felújítása, amely beruházás csak Kínának fontos. Kínai hitelből Magyarország állja a számlát, és az építkezésen sok kínai vendégmunkás lesz majd jelen. Szakértők szerint az utóbbi beruházás jó esetben 1200 év múlva megtérül…” (Részlet a 31 ezermilliárd forint felett az államadósság című cikkből)

Nem mellesleg az államháztartási hiány is nagyon magas, az önkormányzatok nélkül számolt államháztartási hiány 1646,2 milliárd forintra emelkedett augusztus 31-ig. Ez az éves előirányzat 121 százaléka. Ennek egyik oka az, hogy tavaly előre kifizették Lázár Jánosék az idei évre esedékes uniós pénzeket. Az előre kifizetésre azért került sor, mert nem voltak biztosak az újabb parlamenti kétharmadban, ami sajnos mégis összejött. Ha az unióból nem jön annyi pénz, amennyit kifizettek, akkor a készfizető kezes ebben az esetben is a magyar adófizető polgár.

Amennyiben a hiány meghaladja a GDP három százalékát az év végén, akkor uniós eljárás fog következni. Eddig se érkeztek az unióból a tavaly év végén kiszámított, majd előre kifizetett mértékben a pénzek a csalások miatt, ezért könnyen lehet, hogy a három százalékot meg fogja haladni a hiány.

Kevesebb stadion kellene, de azoknak az építése továbbra sem áll le, és sajnos dől kifelé a nagyvilágba a magyar adófizetők uniós pénze és adóforintjai, ami egészen elképesztő! Normális országban először otthon tennének rendet, utána segítenének sok esetben idegen és távoli országokat, mint például az afrikai Ghánát!

 Nem mellesleg az unió csaknem legszegényebb országa lettünk, csak Bulgáriát „sikerült” megelőzni! Kevesebb propaganda kell, és több megélhetési lehetőség a társadalomnak is! Soha ilyen népes és ilyen magas jövedelmű hatalom nem volt még Magyarországon, mint ez a mostani. Ráadásul sokszor kibújik a szög a zsákból, hogy a nép igényeinél fontosabbak nekik a multik és a haveri kör igényei! Amennyivel ők gazdagodnak, a nép annyival szegényedik.

Románia is lehagyott bennünket, már csak egyedül Bulgária van mögöttünk az európai uniós országok közül a szegénységi listán. Abban, hogy Románia megelőzött bennünket, mekkora szerepe van a magyar adóforintok kiáramlásának, azt nem lehet tudni. Valószínűleg elég sok. Igényes ország vezetése azután kezd kifelé osztogatni, amikor a hazájában rendben mennek a dolgok… Erről azonban sajnos szó sincs. Érthetetlen, hogy a kereszténynek és nemzetinek mondott kormány miért bánik el ennyire a magyar társadalommal, vagyis az ELTARTÓIVAL!?

Békéscsaba, 2018. december 20.

Anton

Emlékeztető: