Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 19445705

2018. december 19.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Ma Viola napja van.
Holnap Teofil napja lesz.

NEM FIZETTE SZÁMLÁIT A FIDESZES JELÖLT, EGY FIDESZES TÖRVÉNYMÓDOSÍTÁS MIATT KI KELL TENNI AZ ÖNKORMÁNYZATBÓL

NEM FIZETTE SZÁMLÁIT A FIDESZES JELÖLT, EGY FIDESZES TÖRVÉNYMÓDOSÍTÁS MIATT KI KELL TENNI AZ ÖNKORMÁNYZATBÓL

 

A portálunk birtokába jutott információk alapján bukhatja önkormányzati pozícióját Herczeg Tamás, Békéscsaba képviselő-testületének fideszes tagja, és egyben a Békés megye 1. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselőjelöltje.

A kormánypárti politikus ugyanis nem szerepel a köztartozásmentes adózók adatbázisában, tehát tartozása van az állam felé.

 

Herczeg, egy találomra kiválasztott korábbi hónapban, és idén februárban

 

Ez pedig, ironikus módon, épp az önkormányzati törvény fideszes módosítása miatt nem összeegyeztethető az önkormányzati képviselői pozícióval.

Mint emlékezetes: a Fidesz 2011-ben azért módosította a törvényt, hogy eltávolíthassák a polgármesteri székből Varga Györgyöt, Felcsút akkori polgármesterét, és helyette Orbán Viktor miniszterelnök főstrómanját, Mészáros Lőrincet ültethessék pozícióba.

A 2011. évi CLXXXIX. törvény pedig világosan kimondja, hogy "akinek az állammal, önkormányzattal szemben - a lehetséges jogorvoslati eljárások kimerítését követően - köztartozása áll fenn, és azt az erről szóló értesítés kézhezvételétől számított hatvan napon belül - részletfizetés vagy fizetési halasztás esetén az ezt engedélyező határozat rendelkezéseinek megfelelően - nem rendezi",annak a képviselő-testület méltatlanság miatt megszünteti az önkormányzati képviselői megbízatását.

Herczeg Tamásnak tehát - ha tényleg mindenkire egyformán vonatkozik a törvény - egy méltatlansági eljárással zárhatja a kampányhajrát.

 

Az Alfahír az üggyel kapcsolatban megkereste a fideszes jelölt legesélyesebb kihívóját. Kocziha Tünde, a Jobbik választókerületi jelöltje portálunknak elmondta:

amint tudomást szerzett az összeférhetetlenségről, értesítette Szarvas Péter független polgármestert és a békéscsabai jegyzőt.

(Címlapképünkön: Herczeg Tamás)

Forrás: alfahír