Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 21623624

2019. május 19.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.

Nem az EU-s büntetés miatt búcsúztak Bajkai irodájától

Politikai tisztogatást tarthattak a Miniszterelnökségen.

Politikai tisztogatás, nem pedig Brüsszel miatt bonthatott szerződést a Miniszterelnökség az ügyvédi irodákkal, amelyek miatt gigabírságot kaphat Magyarország – írja a 24.hu.

A fideszes Bajkai István irodája vezette konzorcium egyik tagja a Lázár Jánoshoz köthető Ész-ker Kft. volt, az oldal forrásai szerint inkább az egykori miniszter embereinek eltávolítása állhat a háttérben. Az Európai Bizottság ugyanis bár sokallta a megbízás díját, nem kérte a 2020-ig élő keret-szerződés felbontását.

Még Lázár János minisztersége alatt szerződtek az uniós forrásból megvalósuló közbeszerzések felülvizsgálatára a konzorciummal. Az Európai Bizottság novemberi ellenőrzése során azonban a kiválasztott 29-ből 24 projektnél szabálytalanságokat talált, amelyeket a felülvizsgálattal milliárdokért megbízott cégeknek kellett volna kiszűrni. A kormánynak (illetve a magyar adófizetőknek – F. I.) ezért 150 milliárd forintnyi uniós támogatást kell visszafizetnie, ami az érintett, 2015 és 2017 közötti időszak forrásainak több mint 10 százaléka.

Forrás: hirtv.hu

sokkaljobb-kommentár: Miniszteri biztos lehet Lázár János, a Palkovics László vezette Innovációs és Technológiai Minisztériumban, a Hódmezővásárhely–Szeged–Szabadka tram-trail projekt felelőseként – mondták az atv.hu-nak fideszes források. Megmondta Orbán Viktor, hogy senkit nem hagynak az út szélén– csak nem tette hozzá, hogy a megjegyzése csak a klientúrára vonatkozik.

Békéscsaba, 2018. július 30.

F. I. – K. M.

Emlékeztető 1.: „Nem igazán voltak biztosak a kétharmados győzelemben, ezért előre kiosztották az uniós pénzeket, gyorsított eljárásokban. Azok a minisztériumi alkalmazottak, akik ezen dolgoztak, hatalmas jutalmakat kaptak. A legtöbb jutalmat Varga Mihály nemzetgazdasági minisztériumában fizették ki, volt olyan dolgozó, aki 18 millió forintot kapott. Amennyiben nem jön be annyi pénz az unióból, amennyit kiosztottak, akkor bizony a magyar adófizetőket fogja terheli a következmény. Mint a Letelepedési kötvényeknél…”  (Részlet az EU-s következményei lesznek a kormányzati pénzszórásnak című cikkből) Az államháztartási hiány ez évi előirányzatát június 30-áig „sikerült” meghaladni, mert az uniós pénz terhére történt kifizetéseket itt számolták el.

Emlékeztető 2.: „A Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) értetlenségének adott hangot, az Energiaklub pedig „óriási nemzetstratégiai hiba” elkövetésének veszélyére hívta fel a figyelmet azzal kapcsolatban, hogy Lázár János azt jelentette be tegnap a Portfolio konferenciáján, hogy „Európai Uniós pénzből lakossági energia korszerűsítési program nem lesz”. Mindkét szervezet arra figyelmeztet, hogy az állami mellett a lakosságnak szóló energetikai korszerűsítési kereteket is beleírtuk az Európai Bizottság által már elfogadott operatív programokba, illetve a közelmúltban a kormány által elfogadott Nemzeti Épületenergetikai Stratégia is rögzítette ezen cél fontosságát, hiszen sokkal több energiát használnak el a lakóépületek, mint a közintézmények.” (Részlet a Felháborodást váltott ki Lázár bejelentése című, 2015. október 2-án kelt cikkből) A lakosság részére biztosított uniós pénzt Lázár János segedelmével a középületekre költötték…