Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 26227106

2020. március 30.
H K SZ CS P SZ V
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ma Zalán napja van.
Holnap Árpád napja lesz.

Nem akarnak karanténba menni az Olaszországból hazatérő románok

A nagylaki határátkelő egy korábbi felvételen (Fotó: Lukács Csaba/Magyar Hang)

Mozgósítani kellett a csendőrséget tegnap este több határátkelőhelyen a magyar-román határ másik oldalán – az Olaszországból hazatérő románok közül sokan megpróbálják kijátszani a kormány által számukra kötelezővé tett karantént. Sokan hazudnak a határőröknek, Németországot jelölve meg az űrlapon, ahol a hatóságok arra kérdeznek rá, honnan indultak. Arad megyében két tucat utazó elbarikádozta magát a kötelező karanténban, amikor a hatóságok megpróbáltak kiemelni közülük egy 57 éves férfit, akinek pozitív lett a koronavírus-tesztje.

A cikk további elérhetőségekkel ITT !

Forrás: magyarhang.org

sokkaljobb-kommentár: Kb. egymillió román dolgozhat kint Észak-Olaszországban, további milliók Spanyolországban és más országokban. Az Olaszországból hazatérők bizony Magyarországon keresztül juthattak haza.

Csiszár Jenő, az olaszországi nagykövetünk felszólította az Olaszországban tartózkodó magyarokat a hazatérésre, amelyben nem tud a kormány segíteni.

Egyre aggasztóbb hírek jönnek Olaszországból. Egy olasz orvos cikke szintén ma kerül föl a honlapunkra.

Békéscsaba, 2020. március 11.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „Nemzetállamok helyett soknemzetiségű országok jöttek létre, ahol a kisebbségbe szorult magyarság ugyanolyan diszkriminatív bánásmódban részesült, mint amivel korábban a Monarchia alatt éppen az akkori többségi magyarságot vádolták, csupán a szerepek fordultak meg. A béke a térség stabilitása szempontjából is káros volt, hiszen a győztes-vesztes ellentét kiélezése megszabta azokat a kényszerpályákat – Magyarország a revízió útjára lépett, a megalakuló kisantant pedig a megszerzett területek görcsös védelmére rendezkedett be – melyek mentén Közép-Európa később egy újabb világháborúba sodródott. ” (Részlet a Trianoni béke aláírása című cikkből). Vagyis megágyaztak a Trianon-kastélyban a második világháborúnak! A hazatérők között erdélyi magyarok is vannak…