Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27027060

2020. május 19.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.

Nagyon sokan maradnak Magyarországon jövedelem nélkül!

Szóba se kerülnek egyelőre a kormány részéről, hogy lenne számukra megoldás!

„Négy és fél millióan várják a kormánytól a legfontosabb intézkedést, miközben úgy tűnik, Orbán Viktorék már el is döntötték, hogy legalább félmillió embernek elengedik a kezét. A többé-kevésbé legálisan foglalkoztatottak száma nagyjából 4,5 millió, ám még a Pénzügyminisztérium legutóbbi munkaügyi felügyeleti jelentése szerint is a dolgozók 12-13 százalékát feketemunkán kapták az ellenőrök. Ez azt jelenti, hogy mintegy félmillióan nem legálisan jutnak a pénzükhöz, ha tehát megszűnik a (fekete)foglalkoztatásuk, a semmibe zuhannak.” (Részlet a Százezrek kezét engedik el – nincs válasza a kormánynak a szociális válságra című cikkből)

A munkanélküli segély időtartamát 9 hónapról 3 hónapra vette le a Fidesz! A minimálbér adómentes volt, az alaptörvényben levédte a Fidesz a gyalázatos egykulcsos adót, és egyúttal elkezdte megadóztatni a minimálbért! Amit nem helyezett alkotmányos védelem alá, az a termőföld (azé az ország, akié a föld), a vízbázist (víz nélkül nincs élet), a társadalombiztosítást (vagyis az egészségünket, ráadásul a járulékot már adóként szedi be, és nem arra fordítja, amire befizették!), és a nyugdíj (vagyis az idős korunk). Ez a négy tétel bizony veszélyben van, főleg most a koronavírus miatti válság idején…

A hatalom és az országgyűlési képviselők fizetését tavaly decemberben 30 százalékkal emelték, de volt olyan is, akiét 50 százalékkal, Áder János köztársasági elnökét 100 százalékkal. Szlovéniában ugyanennek a körnek a jövedelmét a koronavírus miatt 30 százalékkal máris csökkentették.

Békéscsaba, 2020. március 30.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „A miniszterelnök közvetlen környezetében tenyésző MAGÁNÉRDEK rendre a közérdek elé kerül – ennek iskolapéldája a Mátrai Erőmű Zrt. ügye –, ez a szivattyú az elmúlt években megfosztotta a fejlődéshez szükséges erőforrásoktól a humán szférát, kiemelten az egészségügyet és az oktatást. Csak remélhetjük, hogy ezt a vétkes mulasztást az előttünk álló megpróbáltatás idején áthidalja a katonás mozgósítás, de leginkább a frontvonalban küzdők hősies, minden elismerésünket megérdemlő erőfeszítése. Akik évek óta nem kérnek mást, mint a normális, a XXI. században elvárható munkafeltételek biztosítását, illetve felelősségteljes munkájuk méltó elismerését. Egy erős állam komolyabban vette volna ezt az igényt.” (Részlet a Hol lakik az erős állam? című cikkből)