Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27015394

2020. május 18.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Erik napja van.
Holnap Ivó, Milán napja lesz.

Nagy divat az európai és a világrendezvények bevállalása

Kissé megdrágult, 15 helyett 60 milliárdot vihet el a kézilabda Eb

2022 januárjában, mindössze három hónappal a választások előtt Magyarország kézilabda Európa-bajnokságot rendez. Bár Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke tavaly júniusban azt mondta, 10-15 milliárd forintos beruházást igényelhet összesen ez a torna, az Index számításai szerint valójában ennek négyszeresébe 60 milliárd forintba is kerülhet az esemény.

Kocsis Máté korábban arról beszélt, hogy a világverseny előtt komoly ingatlanfejlesztésekre lesz szükség, bejelentette

  • a veszprémi aréna kibővítését,

  • a szegedi csarnok átépítését,

  • debreceni Főnix-csarnok rekonstrukcióját,

  • és Budapesten egy teljesen új, 22 022 fős befogadóképességű aréna megépítését.

Az Index szerint a nagy ívű beruházások nem állnak túl jól:

  • Az új, budapesti gigacsarnokról nincs publikált látványterv.

  • Debrecenben nincs hír a Főnix felújításáról.

  • Szegeden a stadion bontása sem kezdődött el.

  • Veszprémben egy új uszoda építését elkezdték a napokban, a csarnok bővítéséről nincs hír, de egymilliárdot már félretettek a bővítés tervezésére.

  • És egymilliárdért tervezik meg a gigantikus budapesti kézilabda arénát… A tervezés ha ennyibe kerül, vajon mennyibe fog kerülni maga a beruházás?

A vizes vébé is iszonyatosan megdrágult, a tervezett költség sokszorosába került. Azon már túl vagyunk, jöhet a következő!

Itt lesz a katolikus világtalálkozó Budapesten (2020. szeptember 13–20), és lesz vadászati világkiállítás is. Ezek a világrendezvények úgy nyelik az adónkat, mint kacsa a nokedlit!

Ezen kívül már nem a fél világnak, hanem lassan az egész világnak jut az adónkból. A határon túli támogatásokon túl jócskán jut a kommunista Vietnámnak, a katonai junta Mianmarnak, a Fülöp-szigeteki diktatúrának, Mongóliának, jó néhány afrikai országnak. Az ebolával küszködő Ugandának is adtak ötmilliárd forintot, a török diktátornak elég sok eurót, Ghánában valami sportlétesítményt építünk. Jut az adónkból például Mexikóba és Szíriába is. Amire nem igazán jut, az bizony a hazai gondjaink megoldása. Vajon miért fontosabb a nagyvilág támogatása, mint az, hogy itthon rendben legyenek a dolgaink?

Békéscsaba, 2019. július 19.

Alapinformáció: 24.hu/index

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „A magyar társadalom számára fontos tételeket „kifelejtették” az alaptörvényből! Vagyis továbbra sincs alkotmányos védelem alatt a termőföld (azé az ország, akié a föld), a vízbázis (víz nélkül nincs élet), a társadalombiztosítás (vagyis az egészségünk) és a nyugdíj (vagyis az idős korunk)! Levédték viszont a gyalázatos egykulcsos adót, ami nagyon jót tett a magas jövedelműeknek, benne a hatalomnak, és rosszat a keményen dolgozó kisembereknek! A járulékokat már adóként szedik be, és szabad felhasználású pénz lesz abból is. Ez is okozhatja azt a hatalmas problémát, amellyel az egészségügy, a kórházak küszködnek! Ezek miatt is alaptörvény-módosítás kell, nemcsak az Európai Ügyészséghez való csatlakozás érdekében! (Részlet a Az alkotmány tiltja az Európai Ügyészséghez történő csatlakozást? című cikkből)

Emlékeztető: „Az alapítványok közül talán a legelképesztőbb a Minden gyerek lakjon jól szép nevű alapítvány. Hogy a fenntartási költségéből hány gyerek tudna jól lakni, az lenne az igazi adat!  Idén áprilisban jelent meg a hír arról, hogy Bayer Zsolt lett a budai villában székelő alapítvány nagykövete. Megfelelő embert a megfelelő helyre… Az alapítvány vezetője Hegedűs Zsuzsa francia-magyar kettős állampolgár, aki azzal dicsekedett egy Hír tévés felvételen, hogy választania kellett választójogi és adózási szempontból (más országok nem adnak választójogot a kettős állampolgároknak!), hogy melyik országot választja, és ő bizony a francia lehetőséget választotta. Orbán Viktor főtanácsadója is a szociológus. Előfordult olyan is, hogy malacokat vásárolt százmilliókért Franciaországban, és aztán kiosztotta a rászorulóknak továbbtartásra. Akik még a kiosztás napján fel is dolgozták azokat, és a vetőmag krumplit megsütötték köretnek. Mivel a vetőmag krumpli csávázott volt, jelentős hasmenést okozott a fogyasztóknak.” (Részlet az Alapítványok, intézetek sokasága nyeli az adónkat! című cikkből)