Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27065077

2020. május 22.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Júlia, Rita napja van.
Holnap Dezső napja lesz.

Népszava: Dollármilliárdos üzlet lehet a Trump–Orbán találkozó mögött

Fotó: alfahir.hu

Tegnap beszámoltunk  róla, hogy Donald Trump május 13-án fogadja Orbán Viktort Washingtonban, már abban a cikkünkben megpendítettük, hogy jelentős védelmi beszerzés állhat a találkozó hátterében, a Népszava   most azt írja, hogy a fegyverek mellett a gáz legalább ennyire fontos termék ebben a sztoriban.

A lap információi szerint Ságvári Pál, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri biztosa március 20-án Christopher Robinson amerikai külügyi helyettes államtitkárnak megerősítette: Magyarország kész Ukrajnán keresztül érkező gázt vásárolni akkor is, ha 2020 után lejár az ukrán–orosz tranzitszerződés.

Az pedig amerikai régiós érdek, hogy Ukrajnát erősítsék, ha ugyanis a később megépülő Északi Áramlat 2 lesz a fő beszerzési útvonalunk, jelentős tranzitdíjtól eshetne el Kijev.

A Népszava ezt azzal egészíti ki, hogy a magyar kormány az elmúlt hetekben többször is jelezte, nincs akadálya, hogy Fekete-tengeri román gázt vásároljunk. Ez azért fontos, mert itt részben amerikai érdekeltségű cégek termelnek, ami erősíti Washington azon törekvését, hogy megpróbálják csökkenteni a térség energiafüggőségét Moszkvától.

Arról is írnak, hogy egymilliárd dolláros rakétavédelmi beszerzés mellett egyeztethetnek a Gripenek lecseréléséről is, amerikai – például F-35-ös, ötödik generációs – vadászgépekre.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Már így is úszunk az adósságban, ez már csak hab lesz a tortára, amely tortát időközben ellopták, és csak a hab maradt rajta. 2002-ben a Fidesz azért bukta el a választást, mert svéd vadászgépeket vásárolt, és nem jócskán lehasznált amerikaiakat. Orbán Viktor ekkor jócskán megtanulhatta, hogy mivel jár az, ha nem úgy táncol, ahogy elvárják. Csak hát mostanában Putyinnak és a kínai kommunistáknak is vannak elvárásai, és hát az Európai Uniónak is! Az ötödik generációs F-15-ösön azért is jó túladni, mert nincs tovább gond a romjai eltakarításával. A magyar meg fizet, mint a katonatiszt.

A 45 milliós Ukrajnát lassan már örökbe fogadtatja velünk a kormány, és egyre kisebb figyelmet fordít a magyar társadalomra, nagy részüket már mélyaltatásba helyezte riogatással, gyűlöletkampányokkal. A Magyarországot a megélhetést nem biztosító munkabér miatt elhagyók a fizetésük egy részének hazautalásával jócskán támogatják a magyar kormányt, a jegybankot és a számlavezető bankjukat. Valamennyi a címzettnek is jut belőle. Most jelent meg az a hír, hogy az Angliában kint dolgozók az angol választási listára szavazhatnak csak, a magyarországira nem! Arra majd szavaznak az ukránok, a szerbek, és más országok magyar választójoggal is felruházott lakosai. Szavazatuk következményeit meg majd viseli a járulék- és adófizető magyar társadalom, vagyis az egyre népesebb és egyre magasabb jövedelmű hatalom ELTARTÓI!  

Erről bővebben ITT !

Békéscsaba, 2019. május 3.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Világszerte zajlik most már a magyar adóforintjaink szétszórása Panamától Mongóliáig, Ázsiától Afrikáig! Úgy tessék már osztogatni, hogy valamennyi azokra is jusson, akik befizették az adót, és akik ELTARTJÁK ezt az egyre népesebb és egyre magasabb jövedelmű hatalmat! Minél több az ilyen pénzszórás, annál népszerűbb a kormánypárt. Ez a társadalom fordítva van bekötve, amiből villanyszerelők szerint nagy probléma lehet…” (Részlet a Május 26-án már több mint egymillió kettős állampolgár szavaz című cikkből)

Emlékeztető: „Addig élvezi a magyar kormány a németek hallgatólagos támogatását, amíg képes a szakszervezeteket a háttérbe szorítani, s biztosítani az olcsó és nem lázadó munkaerőt. De abban a pillanatban, amikor elindulnak a bérkövetelések, sztrájkok, vagyis gondok akadnak a munkaerővel, azonnal előtérbe kerül a Fidesz kizárása az Európai Néppártból. Vagyis Orbán Viktor sorsa a multinacionális gyárakban dől el, ha ott elindulnak a tömeges munkabeszüntetések, vége a hatalmának. Mert ettől kezdve megszűnt tényező lenni a német gazdaság számára.” (Részlet az Orbán a multik markában – interjú Róna Péterrel című cikkből) Ezért hordják be a sztrájktörő vendégmunkásokat?