Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27254373

2020. június 06.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Norbert napja van.
Holnap Róbert napja lesz.

Németh Miklós: Orbán hamis mítoszt épít

Az egykori miniszterelnök Gorbacsov kézfogásáról, a „keményvonalas seggfejekről” és arról, hogyan veszítjük el a propaganda hatására józan ítélőképességünket.

Németh Miklós (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Szervezett akció volt, amikor több száz keletnémet a páneurópai pikniket kihasználva átment a határon – mondta lapunknak adott interjújában Németh Miklós. Az egykori miniszterelnök szerint a határnyitás kulcsdátuma nem június 27. és nem is augusztus 19., hanem szeptember 10-11. A harminc évvel ezelőtti eseményekről, Gorbacsov kézfogásáról, Nagy Imre újratemetéséről, Kádár lelkiismeretéről, Soros Györgyről, migránsválságról, mítoszépítésről és az elszalasztott lehetőségekről beszélgettünk.

– Augusztus 19-én a páneurópai piknik harmincadik évfordulóján együtt ünnepelt Angela Merkel és Orbán Viktor, Önt azonban nem láttuk, pedig a határnyitás ügyében ön volt a legbefolyásosabb politikus mint miniszterelnök. Nem kapott meghívást, vagy nem ment el?

– A 19.-i ünnepségre nem hívtak, csak 18-ára, egy pódiumbeszélgetésre, amelyen a határnyitás momentumait idéztük volna fel. Elsőre elfogadtam a meghívást, később azonban nemet mondtam a szervező Balog Zoltánnak. Azzal szembesített, hogy az eseménynek azt a címet adták: Áttörés, összeomlás, jövőépítés – Sorsfordító 1989. Úgy éreztem, szereplésemmel legitimáltam volna egy történelemhamisítást, hiszen bár a piknik – különösen kifelé – egy igen fontos lépés volt a határnyitás irányába, sem áttörésnek, sem pedig összeomlásnak nem lehet nevezni. (…) Az már csak emlékezetpolitika, hogy a szoclip kormányok június 27-ét ünnepelték, amikor Alois Mock osztrák és Horn Gyula magyar külügyminiszter átvágták a drótot, míg a jobboldal a piknikhez ragaszkodik, amelynek szervezésében maga is részt vett.

Ha a páneurópai piknik nem volt áttörés, akkor mit tekint annak?

– Ha konkrét dátumhoz kell kötni, akkor az 1989. szeptember 10-ről 11-re virradó éjjelt. Ekkor lépett hatályba az a kormányhatározat, ami rendelkezett a keletnémetek Ausztria felé való kiengedéséről. Kohl visszaemlékezéseiben szintén ez a dátum szerepel. Nem véletlenül. Akkoriban titkos tárgyalásokat folytattunk és már augusztusban jeleztem, hogy készen állunk a határ megnyitására. A kancellár arra kért, hogy csak szeptemberben adjuk ki a zöld jelzést, mivel fel kell készülniük több tízezer honfitársuk fogadására, ellátására.

– Kinek állhatott érdekében a keletnémet menekültek akciója a páneurópai pikniken? Miért látja röhejesnek Horn Gyula kerítésátvágását? Eredeti-e az a határdrót, amelyet George Bush elnök kapott magyarországi látogatásakor? Mire rázott kezet Mihail Gorbacsovval? Miért érti meg a fiatal Orbán Viktort? Mi a közös Hornban és Orbánban? Voltak-e fenyegetések Nagy Imre újratemetésekor? Miként készültek Kádár János halálára? Járt-e pap az egykori pártfőtitkárnál? Mit mondott a Történelmi Igazságtétel Bizottság tagjainak a „keményvonalas seggfejekről”? Milyen viszonyt ápolt az ellenzékiekkel? Miről beszélgetett Soros Györggyel? Milyenek látja a 89-es és a 2000-es MSZP-t? Hogy vélekedik a rendszerváltás óta eltelt harminc évről? Falazott-e Gyurcsányéknak az Európai Bizottság? Miben látja a Fidesz sikerének kulcsát? Mi okozza a legtöbb kárt a nép lelkében és a közállapotokban? Miért tartozunk köszönettel Angela Merkelnek? Hogyan értékeli az uniós politikát?

A válaszokat keresse a Magyar Hang augusztus 9-én megjelenő 2019/34. számában!

Forrás: magyarhang.org

sokkaljobb-kommentár: Harminc éve szabadon címmel ünneplik és ünnepeltetik az úgynevezett rendszerváltozást, amelyből ugyanúgy kihagyták a magyar társadalmat, mint az új alkotmány, vagy újabb nevén alaptörvény összeállításából, a 2012. január 1-jén hatályba lépett csak a Fidesznek, vagyis a győztesnek kedves választójogi törvény, a munkavállaló ellenes új munkatörvénykönyvből, amelyet még elképesztő parlamenti körülmények között rabszolgatörvénnyel is kiegészítettek, és sajnos a kétharmados parlamenti többséggel törvénygyárrá alakították át az Országgyűlést.

Az erről szóló cikkünk elérhető ITT !

Nem engedték be Sopronba a Merkel-látogatásra a burgenlandi kormányzót… Erről bővebben ITT !

„Orbán Viktor  beszéde a csapatkivonások kérdésében nem számított” (Németh Miklós)

Békéscsaba, 2019. augusztus 23.

Emlékeztető: Az 1989. június 16-ai Orbán-beszéd a nyári soproni Volt-fesztivál „főszereplője” volt.