Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25675644

2020. február 21.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Eleonóra napja van.
Holnap Gerzson napja lesz.

Néhány furcsaság a magyar külügy állásfoglalásaiból

Huszonhat baltacsapás… Egy örmény katonát a budapesti Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen meggyilkoló azeri katonát 2012-ben a magyar kormány kiadta hazájának, ahol ünnepelt nemzeti hős lett belőle. „2017 végén az Átlátszó arról közölt cikket, hogy egy dán lap összesen 2,9 milliárd – Azerbajdzsánból származó – dollár gyanús mozgását bizonyító banki dokumentumhoz jutott hozzá. A pénzből Magyarország is kapott 9 millió dollárt: egy befolyásos azeri politikus fiának Budapesten nyitott bankszámlájára több részletben érkezett a pénz 2012-ben, azonban a számla névleges tulajdonosa egy 2015-ben felszámolás útján megszűnt offshore-cég volt. Máig nem tudni, mi történt a Magyarországra utalt azerbajdzsáni milliárdokkal. (Részlet a Huszonhat baltacsapás című cikkből – Magyar Hang 2019.november 1–7.)

Mianmari támogatás… „A gyakran a világ legüldözöttebb népének nevezett rohingyák eredete történészi és főleg politikai viták tárgya, de annyi bizonyos, hogy több száz éve ott élnek az egykor Arakan néven független, ma Rakhine néven Mianmar északnyugati részéhez tartozó államban. Az egykor Burma néven ismert Mianmarban a legnagyobb népcsoport a bamar, akik délkelet-ázsiai származásúak és többnyire buddhisták, míg az indiai gyökerű rohingyák többnyire muszlimok.” (Részlet a Zajlik éppen egy népirtás (2017) című cikkből).  Az egész világ elítélte ezt a népirtást, a magyar kormány azonban a katonai junta mellé állt. Mianmar elnök asszonya korábban hosszú éveket töltött börtönben, Béke Nobel-díjat is kapott, majd beállt a katona junta mögé. Később megjelent Budapesten is, de hogy hány milliárd adóforintot kapott, nem derült ki. Az ilyen látogatók általában nem távoznak üres kézzel.

Szijjártó Péter a Fülöp-szigeteken… Szintén elítélte a világ a Fülöp-szigetek iszonyatos diktátorát, de Szijjártó Péter kiment hozzá, kezet fogott vele, és nyélbe is ütöttek valami üzletféléket. Amik valószínűleg a magyar adófizetőknek nem igazán fognak hasznot termelni, sőt. Az ilyen kapcsolatokra az állami tulajdonú Erste bankon keresztül hitelez a kormány, amit a kedvezményezett vagy visszafizet, vagy nem. És akkor fizetheti a magyar adófizető…

A magyar kormányfő a türk találkozón, ahol nyolc türk diktátor és a magyar miniszterelnök és külügyminisztere volt a résztvevő. „Szijjártó Péter külügyminiszter Bakuban a Türk Tanács összejövetelén a magyar delegáció tagjaként elmondta, hogy a magyar kormánynak nemzeti érdeke a török melletti kiállás, hiszen az magyar nemzeti érdek. Ez pedig azt diktálja, hogy akár több százezer vagy akár millió illegális bevándorló megjelenjen Magyarország déli határánál, és kerüljük el, hogy több százezer vagy millió illegális bevándorlót erőszakkal kelljen visszatartani Magyarország déli határánál. Arról nem beszélt, hogy hány ezer, vagy százezer kurd és egyéb nemzetiségű ember menekül el a törökök és az általuk kiszabadított iszlám államos volt foglyok elől, és hová mennek? Nem Európa felé fogják venni az irányt? Amerika is magára hagyta őket, kivonta a területről a csapatait. A kurdok által fogvatartott iszlám államosok most a törökkel harcolnak, ölik a kurdokat! Mi lesz, ha véget érnek valaha a harcok, és ezek a gyilkoló-gépek bejönnek Európába a menekülők között?” (Részlet A magyar kormány és a Türk Tanács kapcsolatáról című cikkből) 2019. október 14-15. Akkor tehát inkább jöjjenek a szír migránsok helyett a kurd és egyéb menekültek a török elől menekülve. És a török tovább tolja át a nála élő, az ENSZ, az EU és Magyarország által támogatott migránsokat Görögországba.

Orbán Viktor a kazah diktátornak udvarolt a Türk Találkozón: „Miközben a magyarok még fel sem ocsúdtak a sokkból, hogy Borkai polgármester maradhat, Orbán Viktor éppen a Türk Tanácsban udvarol Nazarbajeknek, persze csak miután jó sok közös kép készült róla meg a véres kezű Erdogánról. A kazahok elbaszijának (nemzetvezetőjének) azt mondta:„Sok magyarban van kipcsak vér. Ezeknek van önkormányzatuk. És Nazarbajev elnök úr a mindenkori elnöke a magyar kipcsak törzseknek is.” (Részlet a Magánbűnök, közerkölcsök című cikkből) Így udvarolt a miniszterelnök a kommunista elbaszinak, akinek akkora személyi kultusza van a hazájában, hogy a kazah főváros nevét Nazarbajevre változtatták! A kunokról lehetett szó egy tudományos kutató szerint, de nekik nincs önkormányzatuk… Elmagyarosodtak. Nazarbajev nyugalomba vonult, utóda átvállalta az állam terhére a lakosság devizahitelét!

A török diktátor támogatása: Legutóbb Törökország észak-szíriai katonai megszállásával kapcsolatban is magára maradt a magyar diplomácia. Az Európai Unióban egyedüli országként állt ki a magyar kormány a török diktátor kurdok elleni dicstelen tette mellett. Később ezzel ellentétesen az Európai Parlament Törökországot elítélő határozatát a Fidesz-frakció mégis megszavazta. A törökök folyamatosan azzal fenyegetőznek, hogy ráengedik a náluk élő szír migránsokat Európára, ha nem az történik, amit ő akar! Most őelőle is megindultak a szír menekültek, főként a kurdok, akiknek a világ szégyenére még mindig nincs hazájuk! A török diktátor népes üzleti delegáció élén november 7-én Budapestre érkezik.

Arról, hogy mit is támogat a magyar kormány Észak-Szíriában, egy október 13k-ai cikk elérhető ITT !

Békéscsaba, 2019. november 4.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „Az ISIS (Iszlám Állam) barátaink és szövetségeseink finanszírozása révén indult el.” (General Wesley Clark, volt NATO tábornok)