Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27067368

2020. május 22.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Júlia, Rita napja van.
Holnap Dezső napja lesz.

Néhány furcsa történet napjaikban!

Árulják az interneten a 9000 forintos nyugdíjas rezsiutalványokat! Kb. 150 ezer magyar nyugdíjat élvező külföldi is megkapja az utalványokat. Sokan fogják közülük árulni, de elképzelhető, hogy mások is szabadulnának tőle. Sikerült ezt is túlbonyolítani! A postaköltsége is milliárdos tétel lesz, ahelyett, hogy INGYEN hozzáírtak volna 10 ezer forintot a szeptember havi nyugdíjhoz! A szavazatvásárlás fontosabb, és nagyon okos lehet az, aki ilyen tanácsokat ad a kormánynak, valószínűleg havi több millióért. Az alfahir.hu cikke a hirdetésről ITT

A másik furcsaság, hogy a családtámogatási hitelekből (CSOK, babaváró hitel) 3 százalék körüli kamatozású állampapírt vásárolnak. Az állampapír vásárlás pillanatnyilag segíti az immár visszafizethetetlen mértékűre duzzadt államadósságot, de a belső eladósodás is eladósodás! Visszaüthet később.

A forint akadálytalanul gyengül tovább, melyen nagyot kaszálnak az exportáló multik (pl. az autógyárak) és nagyot buknak az importra szorulók (pl. a magyar kis- és középvállalkozások. Sok lesz rajta a jegybanki nyereség, lehet kivinni a hat jegybanki alapítványba! Vajon miért nem az államkasszába kerül a jegybanki nyereség, hiszen az adónkból fizetik a jegybank óriási kiadásait? A dollár is jócskán erősödött, ami azért baj, mert az orosz és a kínai hitelt dollárban vették föl. A jövő évi költségvetést 320 eurón számolták, ami miatt az máris borul...

Az október 13-ai önkormányzati választás előtt minden nap felavatnak akár néhány dűlőutat is, megkezdődtek a szalagátvágások. Sok esetben még pap is akad, aki felszenteli a régi vagy esetleg új létesítményt. Még az is lehet, hogy lesznek olyan esetek, amikor a tervrajzot avatják föl. Vajon van elég olló és nemzeti színű szalag készleten?

Egy nevetséges avatási esetről bővebben ITT !

Békéscsaba, 2019. szeptember 16.

Anton

Emlékeztető: Arról is érdemes lenne szót ejteni, hogy miért támogatja a kormány a fél világot, miközben itthon egyre több a szegény ember? Miért nem azután ad egymilliárdot például lakástámogatás címén Szerbiába, miután itthon minden rendben van? Sajnos itthon folyamatosan zajlik a kilakoltatás! Rajtuk kell(ene) segíteni, mert ők itthon fizetnek járulékot és adót! Olyanok kerülnek utcára, akik új életet nem tudnak kezdeni, mert hiába vesztik el az életük értelmét jelentő otthonukat, tetemes hiteltartozást hurcolnak tovább magukkal. Hogy a történet még kerekebb legyen, a hatalom a járulékokat már adóként szedi be, és szabad felhasználású pénz lesz abból is!” (Részlet A fél világnak jut már az adóforintjainkból című cikkből) Harminc éve szabadon elnevezéssel három éven keresztül ünnepli a kormány a rendszerváltozást. Ez a sokmilliárdos kasszakulcs is Schmidt Mária kezében van.

Emlékeztető: „Nagyon jól járnak az ideiglenesen nálunk állomásozó exportáló multik, az importra szorulók nagyon rosszul. A jegybank összes kiadása a magyar adófizetőket terheli, a nyereséget meg kiviszi hat jegybanki alapítványba a jegybankelnök. A forint gyengülésén, vagy gyengítésén nagyon nagyot kaszál a jegybank is, az állampolgárok meg nagyot buknak, mert rájuk szabadul az infláció! A jegybanki vezetőknek havi ötmilliót fizetünk, és néhány alapítványi kasszára is rájárhatnak… Mivel nincs se járulék-, se nyugdíjplafon, az idősödő bankárok nyugdíja bizony akár négymillió forint is lehet! A jegybank Matolcsy György vezetésével sajnos állam lett az államban. Sem a kormány, sem az Országgyűlés nem avatkozik közbe. És még az Európai Központi Bank sem…” (Részlet a 332 forint felett az euró című cikkből)