Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27031888

2020. május 19.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Ivó, Milán napja van.
Holnap Bernát, Felícia napja lesz.

Négy évet kapott a fideszes Mengyi Roland

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt másodfokon négy év letöltenő börtönbüntetésre ítélték szerdán a Fővárosi Ítélőtáblán Mengyi Roland volt fideszes képviselőt  szmolt be róla a kecskeméti Hírösvény.

Első fokon három évet kapott a Voldemort nagyúrként is emlegetett kormánypárti politikus, az ítélőtábla a társai ítéletén is súlyosított. Mengyi nem várta meg az indoklást, hanem sértődötten távozott a tárgyalóteremből.

2016-ban a 168 Óra riportsorozata tárta fel azt az országos pályázati csaláskísérletet, amelynek agytrösztje a Borsod megyei országgyűlési képviselő volt. Nem sokkal később Polt Péter legfőbb ügyész késére a parlament felfüggesztette a mentelmi jogát. A gyanú szerint Mengyi a pályázat kiírásáért, valamint azért, hogy a pályázati összeget az érintettek által koordinált szövetkezetek nyerhessék el, 5 millió forint „alkotmányos költséget” kért a vele kapcsolatban lévő döntéshozók részére, illetve további 5 millió forintot akkor, ha a pályázatuk nyer. A végleges megállapodás szerint a támogatás mindössze 10 százaléka maradhatott volna a szövetkezeteknél.

A másodfokú bíróság álláspontja szerint a vádlottak szándéka az összesen közel 500 millió forint támogatás teljes összegének jogosulatlan megszerzése volt. Az ítélet jogerős.

Forrás: Magyar Hang 

Mengyi Roland ügyvédje (Futó Barnabás) bejelentette, hogy a Kúriához fordulnak. A Mengyi elleni nehezen beindult nyomozásról egy 2019. szeptember 10-ei cikk elérhető ITT !

sokkaljobb-kommentár: Farkas Flórián a Híd a munka világába elnevezésű uniós pályázati pénz körül sertepertélve megint elkövetett ezt-azt! Az átkosban MSZMP-sként börtönben is volt, majd a rendszerváltozás után átigazolt ő is az MSZP-be. Ott se fért a bőrébe, de Göncz Árpád elnöki közkegyelemben részesítette. Amint „ártatlan” lett, azonnal átigazolt a Fideszbe, és ott aztán övé a pálya! Egészen a miniszterelnöki tanácsadói posztig vitte, amellyel havi egymillió forintos javadalmazás is járt. A 2018-es választás után kikerült onnan, de a Fidesz listáról megint bevitte magával ezt a hasznos idiótát a parlamentbe. A mentelmi jog mögé bújva ki tudja, meddig működhet még a kis nagy ember. Korábbi ügyét Elsikálva szó beírásával még el lehet érni az interneten.

Simonka György Mengyi Roland mellett foglalt helyet, amíg mindketten tagjai voltak a parlamentnek. Mengyi 2018-ban kikerült onnan, Simonka viszont nem. A mentelmi joga felfüggesztésre került, de bejár szavazni a parlamentbe és jár az egymillió forint feletti juttatás neki is. Mivel Simonka egyéni képviselő, időközi választást kellene kiírni, ha kikerülne a parlamentből. Ezt azonban a Fidesz valószínűleg nem vállalja be, és elhúzzák az időt az ügyében 2022 tavaszáig, vagyis a következő országgyűlési választásig.  

Békéscsaba, 2019. szeptember 27.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „Az újgazdagok már nem szégyellik a nyilvánosság előtt megmutatni, hogy mijük van. Ez az egyértelműen új jelenség engem a korrupció eredeti jelentésére, a romlottságra emlékeztet.” (Nagy Zoltán, a Gazdasági Versenyhivatal volt elnöke a Népszavának)

Emlékeztető: „A jogállamiság leépítése és a média kisajátítása nagy segítségre van abban, hogy mindig meglegyen a kétharmad. A rengeteg kettős állampolgár, a letelepedési kötvényesek, az Ukrajnából magyar nyugdíjért átjárók és a kamupártok is megérik a pénzüket! Sokba kerülnek, de most már nemcsak a hatalom megtartása a fontos, hanem a lopott holmi megtartása is! A kamupártok most nem játszanak szerepet, mert nincs rablási lehetőség, nincs kampánypénz. 2022-ben azonban tovább fognak dübörögni. Az átjelentkezések viszont most is jelentős szerepet játszhatnak (nem a lakóhelyén szavaz a választó, akár pártkérésre). És bizony áthozzák megint szavazni a magyar nyugdíjat élvező, általában törvénytelenül magyar állandó lakcímre bejelentkező ukránokat. Főleg Szabolcsban jelentős a létszámuk, de jócskán lehetnek már Budapesten és több településen is bejelentkezve. Az általában levélben szavazó kettős állampolgárok létszáma is jelentős, már meghaladta az egymilliót.” Részlet A választási összefogás fontosságáról KÖZÉRTHETŐEN! című cikkből)