Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22181060

2019. június 25.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Vilmos napja van.
Holnap János napja lesz.

Négy és fél milliárdba fog kerülni a Lakiteleki Népfőiskola wellnessesítése

A szegedi székhelyű Ferroép Zrt. nyerte el azt a közbeszerzést, melynek során a fideszes Lezsák Sándorhoz kötődő Lakitelek Alapítvány a népfőiskola területén nyitott és zárt termálfürdőt, kempinget és hozzá kapcsolódó kiszolgáló épületeket építhet – derül ki a friss uniós közbeszerzési értesítőből. A beruházást eredetileg alig több mint 4 milliárd forintra becsülték, a cég mégis több mint 4,5 milliárdos ajánlattal lett a tender nyertese.

A közbeszerzési adatbázisban fellelhető információk szerint a Ferroép alvállalkozóként a Simplex Épker Kft.-t, Szegedi István egyéni vállalkozót, a Hydroven Kft.-t, valamint az FBR-Produktum Szövetkezetet jelölte meg.

A Ferroépen kívül a Laterex Zrt. indult volna a közbeszerzésen, de ajánlatát – mivel az ajánlati biztosítékot nem bocsátotta rendelkezésre – érvénytelennek nyilvánították.

Forrás és fotó: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Vajon hány száz év múlva térül meg ez a beruházás? Kinek hoz hasznot? A magyar állam már annyit öntött bele, hogy arcpír nélkül nehéz lenne leírni az adatot. Jelentős postabankos hitelt is vettek fel rá a kilencvenes években, ami sose lett visszafizetve, a magyar állam konszolidálta, vagyis azt is közpénzből rendezték le. Hogy kinek, minek ez a létesítmény az Alföld közepén Lakitelek szélén, nem lehet tudni. A parlamentben az országgyűlés alelnökeként a szót belefojtó Lezsák Sándor biztos nem jár vele rosszul.

Békéscsaba, 2019. január 4.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „A minimálbérből megélni is képtelenség, nemhogy családot alapítani, lakást vásárolni és fenntartani. Emiatt aztán derék fiataljaink elhagyják Magyarországot. Kintről a jövedelmük egy részét hazaküldik, amin aztán azon is nagyot kaszál az állam, a jegybank és a számlavezető bank. Más megoldást kellene kitalálni kedves hazautaló honfitársak! Mostanában jönnek az év elején szokásos áremelések, amelyek elviszik nemcsak a minimálbéremelés összegét, hanem annál jóval többet. Az Európai Unióban a listán már az utolsóelőtti helyen állunk, Bulgária van már csak mögöttünk. Románia is elhúzott mellettünk, valószínűleg az oda kiáramló magyar adóforintoknak köszönhetően. Mert hiába Erdélybe történik az utalás, a haszonélvező Románia.” (Részlet a Nyolcszázalékos minimálbéremelés című cikkből)