Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27042105

2020. május 20.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Bernát, Felícia napja van.
Holnap Konstantin napja lesz.

Mivel járhat a tömeges vendégmunkás áradat?

Az ukránok nyilván saját hazájuk kilátástalan helyzete elől menekülnek el, és nagy többségük semmi másra nem vágyik, csakhogy emberhez méltó bérért dolgozhasson. Ám ahol fiatal, életerős férfiemberek, a családjuktól távol összezsúfolódnak, ott szinte törvényszerűen jelenik meg az alkoholizmus, a drogok és az erőszak. Magyarországon az ötvenes években az épülő Sztálinvárosban (ma Dunaújváros) alakult ki hasonló helyzet, az eredmény pedig a kőkemény diktatúra viszonyai közepette is egekbe ugró bűnözési ráta lett. Holott az új szocialista mintavárosba kizárólag magyar munkásokat telepítettek be.

Az emberi természet nem sokat változott az elmúlt fél évszázadban sem, így ez a jelenség felütötte a fejét a Lengyelországban dolgozó ukránok tömegei között is. A Rzeczpospolita napilap tavaly szeptemberi összesítése (amelyet a Kresy hírportál szemlézett) külföldiek által elkövetett bűncselekmények „lavinájáról” beszél. (Részlet a Lengyelország lakosságának már 5 százaléka ukrán migráns és minden ötödik körözött bűnöző közülük kerül ki című cikkből) Dunaújvárosban a Hankooknál nagyon sok az ukrán vendégmunkás.

Munkásszállók épülnek a vendégmunkásoknak,  vagyis megoldják a lakhatási lehetőségüket, sok esetben a teljes ellátásukat is. A Homokhátság központjában nemrég adtak át egy közel félmilliárdba került munkásszállót. Hogy honnan lesz feltöltve lakossal, az még nem derült ki. Az, hogy a 45 milliós Ukrajnában mikor kezdenek hozzá dolgozni, szóba se kerül... Oroszország farvizén eléldegéltek, amíg Amerika nem avatkozott közbe…

Békéscsabán a volt Trencsén Étterem a felújítás után ukrán munkásszálló lett (Luther utca Jókai utca felőli végén, nincs kiírva semmi…), Kecskeméten is készül nekik a munkásszálló. Az oda behozott ukránok valószínű, hogy a Matolcsy-egyetem építésén fognak majd dolgozni, nem a Mercedesnél. Kecskemét polgármestere Matolcsy György sógornője. Hogy kik járnak jól az egyetem építésével kapcsolatban, arról bővebben ITT

A kilakoltatott magyar családok helyzetéről semmit nem lehet tudni. Az idén 850 kilakoltatás történt, és még az idén kilakoltatnak 3000 családot! Számukra nincs kormányzati segítség, hiszen ők csak szimplán megvezetett magyarok. A devizahiteltől sok Fideszes potentát megszabadult az úgynevezett végtörlesztéssel, és igen jól jártak! Az átlag hiteles a megsokszorozódott havi törlesztést képtelen kifizetni. A kilakoltatással még nem ér véget a tragédiája, mert hiába fizetett évekig és hiába az ingatlanának elvesztése, rettenetes fizetnivalót is cipel magával, nehogy új életet tudjon kezdeni!

Békéscsaba, 2019. július 18.

Összeállította: Forgó Irén

Emlékeztető: „Minek nevezzük azt az országot, amelyik Ukrajnából és Szerbiából hajt át voksturistákat? Amelyik készenléti rendőröket küld a keleti határra, azt állítva, csak gyakorlatoznak, miközben az NVI elnöke épp a választás gördülékeny levezetésének fontosságáról beszél velük kapcsolatban! Milyen ország az, ahol az igazságügyi miniszter ügyvédi irodája bankokat képvisel állampolgárokkal szemben, ahol egy köztörvényes bűnöző (gy. k.: Farkas Flórián) évekig miniszterelnöki biztos lehet, ahol egy miniszter nem bukik bele a csengeri öröklési történetbe, ahol 50 milliárdot költenek egy vadászati világkiállításra, mert az Semjénnek (is) jó?” (Részlet a Magyar banán című cikkből)

Emlékeztető: „A magyar társadalom számára fontos tételeket „kifelejtették” az alaptörvényből! Vagyis továbbra sincs alkotmányos védelem alatt a termőföld (azé az ország, akié a föld), a vízbázis (víz nélkül nincs élet), a társadalombiztosítás (vagyis az egészségünk) és a nyugdíj (vagyis az idős korunk)! Levédték viszont a gyalázatos egykulcsos adót, ami nagyon jót tett a magas jövedelműeknek, benne a hatalomnak, és rosszat a keményen dolgozó kisembereknek! A járulékokat már adóként szedik be, és szabad felhasználású pénz lesz abból is. Ez is okozhatja azt a hatalmas problémát, amellyel az egészségügy, a kórházak küszködnek! Ezek miatt is alaptörvény-módosítás kell, nemcsak az Európai Ügyészséghez való csatlakozás érdekében! (Részlet Az alkotmány tiltja az Európai Ügyészséghez történő csatlakozást? című cikkből)