Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 22109963

2019. június 20.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Ma Rafael napja van.
Holnap Alajos napja lesz.

Mirkóczki: „Az ország biztonságára költött összegeket nem lehet megspórolni”

Fotó: Béli Balázs/alfahir.hu

Az elmúlt években Magyarországra érkezett 86 ezer migráns átvilágítása nem volt megfelelő, nem felelt meg a nemzetbiztonsági követelményeknek. Ezért lenne szükség akár visszamenőlegesen, akár folyamatában, akár szúrópróbaszerűen ennek a 86 ezer embernek a nemzetbiztonsági átvilágítására – állítja Mirkóczki Ádám, a Nemzetbiztonsági Bizottság jobbikos elnöke.

Az afgán erőszakoló, a röszkei ostromló vagy az Iszlám Állam hóhérának esete bizonyítja, hogy nem elégséges és nem biztonságos az a szűrő, amit jelenleg alkalmaznak. A jobbikos politikus, aki az Egységben a Városért Egyesület színeiben indul az egri polgármesteri székért, először a pökhendiséget, az arroganciát, a korrupciót irtaná ki Dobó városából. Mirkóczki megteremtené a városi elektronikus konzultáció és népszavazás lehetőségét is.

– Ön egy határozati javaslatban kezdeményezte, a Magyarország területén tartózkodásra jogosító okmánnyal rendelkező nem magyar állampolgárok nemzetbiztonsági átvilágítását.  Ez vonatkozna egyrészt a menekültként, oltalmazottként, menedékesként vagy befogadottként elismert személyekre, másrészt a vízummal vagy tartózkodási engedéllyel rendelkezőkre, például a vendégmunkásokra, harmadrészt pedig a bevándorlási, letelepedési engedéllyel bírókra, így a Rogán-féle kötvényesekre. Miért lenne szüksége erre az újbóli átvilágításra?

– Szögezzük le: 100 százalékos biztonság nincs. A világ egyetlen országának egyetlen titkosszolgálata sem fogja soha garantálni azt száz százalékban, hogy hozzá nem érkeznek terroristák, hogy teljes mértékben tudja szavatolni az állampolgárai védelmét. Magyarország esetében ez különösen így van. Az elmúlt években sokszor felhívtuk a figyelmet, hogy az igazi kihívás az Iszlám Állam legyőzése után fog következni, amikor az ottani szélsőségesek, terroristák szétspriccelnek szerte a világban akár hamis útlevelekkel, akár más személyazonosság formájában. És ez be is bizonyosodott, hiszen Hasszán F. esete is mutatja, hogy komolyan kell ezt venni. Ezeknek az embereknek ugyan nem Magyarország a célországa, de megtörténhet, hogy hosszabb-rövidebb ideig Magyarországon tartózkodnak, szervezkednek, kapcsolatokat építenek. Bár a kormány kommunikációs szinten ellenállást mutat a bevándorlás minden formája ellen, tényszerűen jelentsük ki, az elmúlt években különböző jogcímeken 86 ezer migránst engedtek be.

A folytatás, illetve a teljes interjú további elérhetőségekkel, fotókkal ITT !

Forrás: alfahir.hu

Emlékeztető: „A magyar demokrácia jelenlegi válsága ebből is ered. Akit zsarolni lehet, azt bármire rá tudnak venni. Az, hogy a parlamentben a Fidesz-frakció minden idők legegységesebben, legfegyelmezettebben szavazó képviselő-csoportja, az szerintem nem az érintettek magas fokú politikai tudatosságának terméke. Egyszerűen csicskaként tartják őket, és azért kezelhetik őket így, mert sokan közülük a mai napig zsarolhatóak. Ez pedig nem tesz jót sem az országnak, sem az állampolgárainak.” (Részlet az Ungváry Krisztián: 1989 után még tíz éven át zajlott az állambiztonsági iratok ledarálása című cikkből)