Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27367454

2020. június 17.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Laura napja van.
Holnap Levente napja lesz.

Milliomos lett a rácsok mögött a battonyai haláltrió egyik tagja

Két és félmillió forintos kártérítést kapott a tényleges életfogytiglani büntetését töltő battonyai rém, miután beperelte az államot – írja a Bors.

M. Zoltán, egykori élettársa és annak jelenlegi férje éveken át emberileg felfoghatatlan kegyetlenséggel kínzott egy 25 éves lányt, akinek a holttestét a kertben ásták el. A battonyai haláltrió módszerei „a koncentrációs táborokat idézték”.

A Szegedi Ítélőtábla döntése értelmében a másod- és harmadrendű vádlott 32, illetve 35 év után hagyhatja el legkorábban a fegyházat. M. Zoltán elsőrendű vádlott esetében a feltételes szabadság lehetőségét 2015-ben kizárta a bíróság.

A Bors értesülése szerint a férfi nem megfelelő börtönkörülmények miatt perelt, és kapott most milliókat. A pénz állítólag ügyvédje letéti számlájára érkezett. A bulvárlap azt is tudni véli, hogy a tényleges életfogytiglan ellenére M. Zoltán nem adta fel a reményt, és perújításon töri a fejét, aminek beadása hamarosan megtörténhet. (Forrás: inforstart)

Az elítéltek jól járnak, az életüktől megfosztottak családjai miért maradnak ki a kártérítésekből? A részükre megítélt kártérítésekért miért nem készfizető kezes a magyar állam, mint a bűnözők kártérítéseiért? Miért ülünk ebben az esetben is fordítva a lovon?

Ezeknek az elképesztő bűnelkövetőknek a kártérítéseivel nagyon jól járhat az elítélt ügyvédje, és nagyon ráfáznak emiatt is a magyar adófizetők. Börtönök építését tervbe vette a kormány évekkel ezelőtt, sok település várta is, hogy megkezdődjön az építkezés, de ebből nem lett semmi. Abból viszont igen, hogy egymás után újulnak meg, vagy épülnek munkásszállók, a Mol 3000 vendégmunkása számára konténerfalu a külföldről behordott „vendégmunkások” tízezreinek. Akik azon túl, hogy elveszik a magyarok munkahelyét, letörik a béreket,  ellehetetlenítik a magyarországi sztrájkokat is. Amint például az autóipar meggyengülésével elbocsátásokra fog sor kerülni, vajon meg lehet majd ezektől a vendégmunkásoktól szabadulni?

Békéscsaba, 2019. július 29.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „A 2006-os brutális bűncselekmény során Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én, a Borsod megyei Olaszliszkán, miután autójával a feltételezések szerint – amit azóta az eljárás megcáfolt – elsodort egy kislányt. A gyerek az árokba esett, de nem sérült meg. A Btk. 2013-as módosítása miatt brutális bűncselekményeket elkövetők is lényegesen korábban szabadulhatnak a börtönből, mint amennyi a kiszabott büntetésük, a szabadságvesztés büntetésből 2/3 rész, visszaeső esetén ¾ rész kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra az elítélt.” (Részlet a Feltételesen szabadulhat Szögi Lajos gyilkosa című cikkből)