Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20329502

2019. február 22.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Ma Gerzson napja van.
Holnap Alfréd napja lesz.

Mi okozza a közeledő nyugdíjkatasztrófát?

Egyre több fórumon, honlapon, internetes portálon szóba kerül, hogy közeledik a nyugdíjkatasztrófa. Már az is elhangzik, hogy nemhogy a férfiak 40 év munkaviszonya utáni nyugdíjba vonulásának bevezetését kellene szorgalmazni, hanem véget vetni a nők 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazásának is.

A nyugdíjakkal kapcsolatban van elég sok olyan intézkedése az Orbán-kormányoknak, ami közelebb hozza a katasztrófát. Ilyen például az, hogy

– a járulékokat már adóként szedik be, és szabad pénzeszköz lesz belőle! Emiatt van bajban nemcsak a nyugdíjkassza, hanem a társadalombiztosítás (vagyis az egészségünk) is.

– Domokos László ÁSZ elnök javaslatára az állami cégek vezéreinek fizetését ötmillió forintra emelték, és természetesen jár nekik jócskán jutalom és prémium is! A korosodó uraknak és a néhány hölgynek a nyugdíja emiatt bizony akár ötmillió forint is lehet.

– A Fidesz eltörölte a járulékplafont! Ez mit is jelent? Azt, hogy a teljes munkabér (immár az ötmilliós és jutalmai, prémiumai is) nyugdíjalap! Korábban meg volt határozva a járulékplafon, például legyen 500 ezer forint, és csak addig kellett utána járulékolni, az afölötti kifizetés nem képezett nyugdíjalapot! Már megjelentek az egymillió forintos nyugdíjak, és ugye nem mindegy, hogy az egymillió forintos nyugdíj emelkedik 3 százalékkal, vagy a 70 ezer forintos.

– Aki a járulékplafont eltörölte, vajon miért nem vezetett be nyugdíjplafont? Annak a határa a csillagos ég! Németországban átszámítva 750 ezer forint körül van a nyugdíjplafon, és valószínűleg minden ország meghatározza ennek az összegét, csak mi nem! Egy megátalkodott Facebookos jegyzetelő szerint azért, mert a Fidesz alapító atyái is idősödnek, és szeretnének mindannyian egy, vagy több milliós nyugdíjat kapni.

– Ukrajnába egyre többen kapnak magyar nyugdíjat egy a Szovjetunió és a Magyar Népköztársaság között létrejött 1963-as egyezmény alapján úgy, hogy soha itt egyetlen percet nem dolgoztak, egyetlen forint járulékot nem fizettek be. De hol van már a Szovjetunió, és hol van a Magyar Népköztársaság? A kötés idején elég sok magyar tanult vagy dolgozott a Szovjetunióban, és nálunk itt volt a szovjet hadsereg! 1991-ben az utolsó szovjet katona kivonulása után azonnal fel kellett volna számolni ezt az egyezményt! Mit kell tennie egy ukrán állampolgárnak a magyar nyugdíjért? Bejelentkeznek akár százan is egy-egy házba, újabban már a ravatalozóba is a folyósításhoz szükséges állandó lakcímért, amivel teljes jogú választójog is jár. Vagyis akár szavazatvásárlásnak is lehetne nevezni, de annak ez bizony nagyon sok! Mivel egyre többen jönnek, egyre nagyobb lesz a baj! Szabolcsban jövőre már ők választják meg a polgármestereket azokban a falvakban, ahová sokan vannak bejelentkezve. Április 8-án tömegesen hordták át őket a Fideszre szavazni…

– A magyar nyugdíjat igénylő ukrán részére nem úgy történik a nyugdíj-megállapítás, hogy leadja a magyar nyugdíjintézetnél az utolsó ukrán nyugdíjszelvényét és azt forintosítják, hanem elmegy a nyugdíjas vagy megbízottja Kijevbe, és onnan hoz egy olyan igazolást, hogy nem segédmunkás volt például, hanem művezető, és szerepel a papíron egy nagyon magas jövedelem. Emiatt előfordul az is, hogy esetenként a csalással 300 ezer forintos magyar nyugdíj kerül kifizetésre, miközben az életüket ledolgozó szabolcsiak 60-70 ezer forintos nyugdíjat kapnak! Ez az igazságtalanság lassan már kiveri a biztosítékot!

– A munkaerő problémáról egyre többet beszélnek, de a bérprobléma nem igazán kerül szóba. A hatalom és a társadalom jövedelme között ma már nem árok húzódik, hanem szakadék! A magas jövedelmű és egyre népesebb hatalmat a kevés jövedelműek tartják el. Annyit igazán megérdemelne a magyar társadalom, hogy az ő érdekében is munkálkodjanak az eltartásért cserébe!

– A bevándorlással sokat foglalkoznak, kampányolnak ellene, miközben elég sokat befogadtak. Ellátásukról a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül gondoskodnak a magyar adófizetők terhére. A kivándorlásról kevés szó esik, pedig a megélhetést nem biztosító bérek miatt nagyon sok magyar elhagyni kényszerült a hazáját. Most már eljutottunk odáig, hogy minden hatodik magyar gyermek külföldön születik meg. Eközben a még itthon maradt magyar nőkkel akar Orbán Viktor miniszterelnök egyezségre jutni a születésszám növelése érdekében. A férfiakat sem ártana megkérdezni a témában, és meg kell oldani a fiatalok lakáshelyzetét.  

A fenti problémákat a Fidesz kétharmad hozta létre, és az újabb kétharmados többségével nekik is kell minél előbb kijavítani.

Békéscsaba, 2018. június 11.

Anton

Emlékeztető: „Tekintve, hogy a kommunizmus alatt nem léteztek jelentős magánvagyonok, ezért megkockáztatható az állítás, hogy a 242 milliárd dollárnyi offshore pénz nagy része a privatizáció során került magánkézbe. Az ország ezzel kétszeresen is pórul járt: a gyakran érték alatt dobra vert állami javak nem is maradtak az országban, hanem adómentesen külföldön fialtak tovább. Magyarországnak maradt a folyamatos eladósodás, hitelfelvételek és megszorítások ördögi köre – kormányzatoktól függetlenül.” (Részlet a Magyarország elrablása című cikkből)

Emlékeztető: „Mikor lehet elmondani végre azt, hogy már nem vagyunk Következmények nélküli ország? Valódi rendszerváltozás kellett volna, de nekünk sem a forradalom, sem a rendszerváltozás nem sikerült. Az a kevés magyar, akinek sikerült, azok viszont ma már többszörös milliárdosok, offshore lovagok, oligarchák, a társadalom többsége viszont egyre rosszabb helyzetbe kerül az alacsony fizetések, a magas adók, a devizahitelezésnek nevezett csalás és a korrupció miatt. Egyre többször hangzik fel a sóhaj, hogy Anyám, én nem ilyen lovat akartam!” (Részlet az 1956. november 4-e pokoli hajnala című írásból)