Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27367776

2020. június 17.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Laura napja van.
Holnap Levente napja lesz.

Mi a különbség a Népstadion és a Puskás Stadion között?

A legnagyobb különbség az, hogy a Népstadion alkalmas volt atlétikai versenyek rendezésére is, a Puskás Stadion csak focira lesz alkalmas!

A Népstadiont elbontották milliárdokért és 200 milliárdért megépült a helyén a Puskás Stadion. Lesz a stadionban Puskás Múzeum is, amit szintén milliárdokért Schmidt Mária, a Terror Háza örökös főigazgatója, sok közalapítvány kasszakezelője fog megvalósítani.

A Puskás Stadionnak csak a díszkivilágítása is nyelheti az adóforintjainkat az Országház díszkivilágításához hasonlóan. A közönségnek lehet, hogy tetszik, de lehet, hogy a nagy kivilágítottság miatt még ki nem pusztult fővárosi madárvilágnak nem annyira...

A Puskás Stadion vajon mennyi veszteséget fog majd termelni évente? Meddig lesz képes a jövedelemszegénységben szenvedő magyar társadalom ezt a sok veszteséges stadiont, foci és egyéb sportakadémiát fenntartani? Ráadásul úgy, hogy immár a határaink mentén Ausztria kivételével minden országban épít a magyar kormány az adónkból hasonló létesítményeket, nagy valószínűséggel úgy, hogy azt is az adónkból kell majd fenntartani. Hogy mi lesz ezek miatt az egészségüggyel, az oktatási ágazattal, a szociális helyzettel, az ellehetetlenülő magyar vidékkel, az nem éri még mindig el a kormány ingerküszöbét! A magyar társadalom a választások előtti két-három hétben fontos csupán az egyre nagyobb létszámú, és egyre magasabb jövedelmű hatalomnak! Azt a kérdést is fontos lenne megválaszolni, hogy jó-e az nekünk, hogy a klímaválság idején betontenger lesz a Hazánk nemcsak a határon belül, hanem kívül is? 

„November végéig eldől a Csepel-sziget északi csúcsához a kormány által tervezett atlétikai stadion sorsa, ami a kulcsa lenne a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezésének - derült ki Karácsony Gergely kormányülésen tett látogatása után. A főpolgármesternek volt olyan BKV-ügyi megjegyzése, amivel „nem aratott átütő sikert” a kormány ülésén.” (Részlet a Karácsony Gergely főpolgármesterrel kiegészült kormányülés utáni sajtóból). Debrecen bejelentkezett, hogy ők bevállalják az atlétikai stadiont is, és az atlétikai világbajnokság megrendezését is…  A Nemzet Sportolói Schmitt Plágium Pál bukott köztársasági elnök vezetésével támogatják az atlétikai stadion Budapesten történő megépítését, a világverseny fővárosi megtartását.

A 2017-ben Budapesten megrendezett vizes vébé az adófizetők szempontjából az elrettentő példa arra, hogy valakiknek mekkora hasznot hozhatnak a világrendezvények. A vizes vébé ugyanis a tervezett összeg sokszorosába került, de még mindig számolnak el rá jelentős költségeket, vajon az idők végezetéig? Mikor lesz végre a cég felszámolva? Az olimpiát 2024-ben nem Budapest rendezi, mégsem számolták fel az erre létrehozott állami céget, és oda is dőlnek továbbra is az adómilliárdok!

Békéscsaba, 2019. november 11.

F. I.

Emlékeztető: Többször, többeknek feltett kérdéseinkre sem kaptunk választ, így egyelőre homály fedi, hogy hol is tart a közpénz milliárdokból felépülő atlétikai központ beruházása. Mekkora a csúszás? Mennyire feszes ütemterv szükséges a határidőre történő átadáshoz?  És ami még fontosabb: mekkora felárat jelent a gyorsított kivitelezés? Fürjes Balázs tavaly, a kiviteli tervek elkészülte előtt nem kívánt költségbecslésekbe bocsátkozni, így az sem tudható mennyi volt a kiinduló ár. Az olimpiai pályázathoz készült előzetes számításokban mindenesetre 120 milliárdos tételként szerepelt. De ez még a nagy hazai építőipari árrobbanás előtti ár. A szakma inkább a Puskás Stadion 190 milliárdos árát tartja meghatározó irányszámnak. (Részlet a Csúnya égés lehet a budapesti atlétikai világbajnokság című cikkből) Az atlétikai világbajnokság 2023 nyarán lesz.