Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27177651

2020. június 01.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Tünde napja van.
Holnap Anita, Kármen napja lesz.

Miért kellenek a vendégmunkások?

A multinak egy-egy munkahelyteremtésre akár 10 millió forintot is ad a magyar kormány az adónkból.

A BMW Debrecenbe települése során is ez lesz napirenden. Meg az, hogy a magyar adófizetők pénzén ukránoknak és egyéb nációknak teremtenek az adónkból munkahelyeket. A jövevények lakhatási lehetőségét is megoldják, a magyarországi eddig és ezután kilakoltatott devizahitelesek számára viszont nincs kormányzati segítség. A gyár megépítése során is nagyon sok állami támogatást kapnak, a beüzemelés után jöhetnek az adókedvezmények és egyéb lehetőségek, és bele is szólnak bizony a kormányzásba is. A nagyon alacsony 0,9 százalékos jegybanki alapkamat nekik (az exportálóknak) nagyon jó, viszont az importra szorulóknak nagyon rossz, és jócskán felpörgeti az inflációt. Az infláció jócskán kezd már begyűrűzni, például az újabban heti kétszeri üzemanyag áremelés is ennek egyik jele. A zöldségárak még soha nem voltak ilyen magasak, mint mostanában.

Róna Péter közgazdásszal készült egy interjú, amelyből egy tanulságos részletet idézünk: „Addig élvezi a magyar kormány a németek hallgatólagos támogatását, amíg képes a szakszervezeteket a háttérbe szorítani, s biztosítani az olcsó és nem lázadó munkaerőt. De abban a pillanatban, amikor elindulnak a bérkövetelések, sztrájkok, vagyis gondok akadnak a munkaerővel, azonnal előtérbe kerül a Fidesz kizárása az Európai Néppártból. Vagyis Orbán Viktor sorsa a multinacionális gyárakban dől el, ha ott elindulnak a tömeges munkabeszüntetések, vége a hatalmának. Mert ettől kezdve megszűnt tényező lenni a német gazdaság számára.”

A vendégmunkások sztrájktörőknek is jók ugyebár! Hogy kapnak-e majd nem is túl sokára választójogot is a magyar kormánytól, az még nem derült ki…

Wass Albert erdélyi író megírta egy helyen, hogy azért vesztette el Magyarország Trianonban Erdélyt, mert a báró és gróf urak olcsó román munkaerőt hoztak be, akik után jött a család is, és elszaporodtak. A német választási eredménybe már jócskán belejátszott a három millió török szavazata, mert az történt, hogy Erdogan török mindenható át akart menni Németországba kampányolni, és Merkel kancellárék nem engedték. Aztán jött az édes bosszú! Merkel kancellár hatalmának meggyengüléséhez jócskán hozzájárulhattak a németországi törökök.

Békéscsaba, 2019. április 15.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető:A német óriás beruházás megvalósulásakor olcsóbbá válik majd a németországi gyártás, mint a jelenleg versenyképes, de emberi munkaerőt is nagymértékben alkalmazó magyarországi termelés.  Ha a munkaerő költségek csökkennek az automatizálás eredményeképpen, már nem indokolt külföldön gyártani, tehát erre fel kell készülnie a magyar iparnak is” mondta az Atradius országigazgatója. (globális piacelemző) (Részlet Az elektromos autók és a robotizálás is veszélyezteti a magyar autóipart című cikkből) Kínában jócskán visszaesett az autóvásárlás, szaporítva az eladatlan autók számát!