Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 21257414

2019. április 26.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Ervin napja van.
Holnap Zita napja lesz.

Mesterlövészpuskákat szállít Ukrajnának egy kanadai cég

Egy kanadai cég egymillió kanadai dollár (770 ezer amerikai dollár) értékben szállít mesterlövészpuskákat Ukrajnának – írta az Ottawa Citizen című lap internetes felületén kedden, a winnipegi PGW Defence Technologies tulajdonosára, Ross Spagrudra hivatkozva. 

Spagrud megerősítette, hogy cége LRT-3 típusú, ötvenes kaliberű, távcsöves, hangtompítós mesterlövészpuskákat fog szállítani Ukrajnának.

A kanadai külügyminisztériumban nem reagáltak a lap értesülésére, arra hivatkozva, hogy védeniük kell a vállalat érdekeit. Ugyanakkor James Bezan ellenzéki konzervatív szakpolitikus elárulta, hogy a külügyminisztérium a múlt héten hagyta jóvá a fegyverüzletet. 

Bezan volt az, aki májusban pártja nevében szorgalmazta, hogy Kanada adjon el emberi élet kioltására alkalmas fegyvereket Ukrajnának. Hasonló javaslattal állt elő a képviselőház védelmi bizottsága is, de az ukrán államigazgatás minden ágát átszövő korrupció visszaszorításához kötötte volna ezt.

Tavaly ősszel Justin Trudeau kanadai miniszterelnök Torontóban tárgyalt Petro Porosenko ukrán elnökkel, és akkor nem zárta ki, hogy országa fegyvereket fog szállítani Kijevnek. Kanada 2015 óta mintegy kétszáz katonai szakértőt állomásoztat Ukrajnában, ők az ukrán hadsereg tisztjeit és katonáit képezik ki.

Az Ottawa Citizen rámutat arra, hogy Kanada már a múltban is szállított fegyvereket válságövezetekbe, de ezek az ügyletek vegyes eredményeket produkáltak. Kanadai gyártmányú fegyvereket szállítottak az Iszlám Állam dzsihadista szervezet ellen harcoló iraki kurd erőknek, majd ezek a fegyverek felbukkantak a feketepiacon. Két éve pedig olyan hírek röppentek fel, hogy a Szaúd-Arábiának szállított LRT-3-as mesterlövészpuskák a szaúdi erők ellen harcoló jemeni húszi lázadóknál kötöttek ki. A lap közzé is tett egy fényképet, amelyen egy húszi ilyen fegyvert tart a kezében.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: Magyarország nagyon sokat segít Ukrajnának segélyszállítmányokkal, visszafordított földgázzal, munkabérekkel, nyugdíjakkal, ingyenes betegellátással. Az IMF-hitelt nem törlesztették, ezért a következő ütemet nem kapták meg. Vajon miből fizetik ki a fegyvereket, amelyekből könnyen lehet, hogy Kárpátaljára is fog majd jutni? A segítségnyújtásunkról egy három hónappal ezelőtti írásunk ITT !  

Békéscsaba, 2018. augusztus 14.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Arról is érdemes lenne szót ejteni, hogy miért támogatja a kormány a fél világot, miközben itthon egyre több a szegény ember? Miért nem azután ad egymilliárdot például lakástámogatás címén Szerbiába, miután itthon minden rendben van? Sajnos itthon folyamatosan zajlik a kilakoltatás! Rajtuk kell(ene) segíteni, mert ők itthon fizetnek járulékot és adót! Olyanok kerülnek utcára, akik új életet nem tudnak kezdeni, mert hiába vesztik el az életük értelmét jelentő otthonukat, tetemes hiteltartozást hurcolnak tovább magukkal. Hogy a történet még kerekebb legyen, a hatalom a járulékokat már adóként szedi be, és szabad felhasználású pénz lesz abból is! (Részlet A fél világnak jut az adóforintjainkból című cikkből)