Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25241791

2020. január 18.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Sára napja van.
Holnap Sebestyén napja lesz.

Megveszi az MVM a Mátrai Hőerőművet

Valami bűzlik, de nem Dániában, hanem Visontán a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Mátrai Hőerőműnél, amelyet most – mivel várhatóan veszteséget fog termelni, mert helyreállítás nélkül nem működhet – a Magyar Villamos Művek megvásárol tőle.

Korábban történt már ilyen „beszerzés”, a csíki söröstől megvásárolta az MVM a semmire való Úz-völgyi erőművét – milliárdokért. Se baj, majd a villanyszámlánkban kifizetjük ezeket a tételeket is, mint ahogy mi fizetjük vissza Paks II. irtózatos, rossz feltételekkel felvett orosz hiteleit, és viseljük annak is minden terhét! 

„A veszteségesség mögött felhalmozódhatnak pénzügyi források is – egyebek mellett erről beszélt Holoda Attila az ATV Start című műsorban. A korábbi energetikai helyettes államtitkár szerint a veszteségességgel ellenben racionális is lehet egy cég megvétele, főleg, ha nagyobb fogyasztói réteget fed le. A Mátrai Erőmű esetében viszont – tette hozzá – nem feltétlen erről lehet szó, hanem arról, hogy az állam így igyekszik megmenteni Mészáros Lőrinc magánvagyonát az adófizetők pénzéből.”

A Holoda Attilával az ATV-ben készült beszélgetés elérhető ITT !

Békéscsaba, 2019. december 4.

F. I.

Emlékeztető: „Nem az a boldog ország, ahol legtöbb a gazdag ember, hanem az, hol legkevesebb szegény ember vagyon.” (Deák Ferenc, a Haza bölcse)

Emlékeztető: „Minden óriási vagyon alapja egy óriási bűncselekmény.” (Lev Tolsztoj)

Emlékeztető: „A 2010-es kormányváltás idején 282 forint volt az euró-árfolyam, és az államadósság 20 ezermilliárd forint volt. Ebből lett mára a 337 forintos euró, és az államadósság 30 ezermilliárd forintra úgy nőtt, hogy a kormányzati kommunikáció szerint csökkent! Arról időnként szó esik, hogy a Világbankot kipenderítette a Fidesz-kormány, de arról nem, hogy úgy szabadult meg az IMF-hiteltől, hogy kedvezőtlenebb kamatokkal vett fel más forrásból hiteleket! Árulják a kedvező kamatozású állampapírokat öt éves lejáratra, amit a következő kormánynak kell visszavásárolnia. Az állampapírokkal tovább növelik az eladósodást, mert a belső eladósodás is eladósodás!” (Részlet a Hogy állunk Magyarország című cikkből)