Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27099954

2020. május 25.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Orbán napja van.
Holnap Fülöp napja lesz.

Megszavazta a kétharmad a korona-vírus törvényt is!

Amíg a járvány tart, Orbán Viktornak nem kell elszámolnia a rendeleteivel

Fotó: mandiner.hu

Ahogy az várható volt, a kormánypárti kétharmad támogatásával a Parlament elfogadta a koronavírus-törvényt, melynek értelmében a veszélyhelyzet végéig Orbán Viktornak nem kell elszámolnia a rendeleteivel a Törvényhozás előtt, és a megválasztott képviselők sem vizsgálhatják felül a kormány védekezéssel kapcsolatos intézkedéseit.

A törvényjavaslat sürgősségi eljárásban való elfogadását az Országgyűlés 137 igen, 53 nem és 0 tartózkodás mellett fogadta el úgy, hogy az összes ellenzéki módosító javaslatot leszavazta – nyilván a nemzeti összetartozás égisze alatt.

Az ellenzék a legutolsó pillanatig próbálta meggyőzni a kormányzatot arról, hogy még egy ilyen válságos helyzetben is szükség van demokratikus garanciákra. Arra kérték a kormánypárti politikusokat, hogy időkorlátok közé szorítsák a rendeleti kormányzást, és legalább 60, 90 naponta számoljanak el a Parlament előtt, illetve lehetőséget kértek arra is, hogy a rendeleteket legalább utólag megerősíthesse a Ház.

Emlékezetes, a felhatalmazási törvényre azért volt szükség a kormányzat szerint, mert a veszélyhelyzetben meghozott rendeletek hatálya 15 naponta lejár, ha azokat nem erősíti meg a parlament. A kormányzat azonban a járvány elleni védekezés során is inkább a parlamenti ellenzék kiiktatásával foglalatoskodott, és kitalálta, addig legyenek érvényesek a rendeletek, ameddig a kormány fenntartja a veszélyhelyzetet.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel ITT !

Forrás: alfahir.hu

Alig szavazta meg a kétharmados parlamenti többség, Áder János már alá is írta a teljhatalmi törvényt. Ezek szerint jól van… Bár hónapok óta nem jelent meg a nyilvánosság előtt. A magyarhang.org cikke elérhető ITT

sokkaljobb-megjegyzés: Több, mint százezren írták alá a teljhatalmi törvény ellen a tiltakozó íveket, nem ért semmit az se! A kétharmados parlamenti többség bármit megtehet ezzel az országgal és népével! Nincs szüksége se ellenzékre, se a magyar társadalomra, csak az adónkra és az uniós pénzeinkre! Hat nappal ezelőtti figyelmeztetés a rendkívüli intézkedések miatt Európából ITT !

Békéscsaba, 2020. március 30.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „Még technikai fejlődés is csak akkor következik be, ha eredményeit valamiképpen fel lehet használni az emberi szabadság csökkentésére. ” (George Orwell)

Emlékeztető: „A miniszterelnök közvetlen környezetében tenyésző MAGÁNÉRDEK rendre a közérdek elé kerül – ennek iskolapéldája a Mátrai Erőmű Zrt. ügye –, ez a szivattyú az elmúlt években megfosztotta a fejlődéshez szükséges erőforrásoktól a humán szférát, kiemelten az egészségügyet és az oktatást. Csak remélhetjük, hogy ezt a vétkes mulasztást az előttünk álló megpróbáltatás idején áthidalja a katonás mozgósítás, de leginkább a frontvonalban küzdők hősies, minden elismerésünket megérdemlő erőfeszítése. Akik évek óta nem kérnek mást, mint a normális, a XXI. században elvárható munkafeltételek biztosítását, illetve felelősségteljes munkájuk méltó elismerését. Egy erős állam komolyabban vette volna ezt az igényt.” (Részlet a Hol lakik az erős állam? című cikkből)