Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 21681215

2019. május 23.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ma Dezső napja van.
Holnap Eszter napja lesz.

Megszűnik az állami kukaholding?

Létrehozni se lett volna szabad, főleg előkészítetlenül nem. Minden állami cég vezetése, akár nyereséges, akár veszteséges a cég, havi ötmilliós jövedelmet vesz fel. A Kukaholdig vezetői is ennyit kaphatnak, és vannak ott már luxus irodák is nekik, gépkocsik, titkárnők, és rossz számítógépes rendszerek. Mert a számlázás még mindig nem megy. Fél éves díjbeszedési elmaradás meg se kottyan ennek a híres-hírhedt cégnek.

„40 milliárd forint tavalyi elszámolásán veszhetett össze az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. és könyvvizsgálója, a Moore Stephens K-E-S Audit Kft. - írja a Népszava. A vita miatt az állami társaság még tavalyi mérlegbeszámolóját sem adta le, ezért megvonhatják az adószámát, ami a cég betiltását jelenti.

Zara László, a Magyar Adótanácsadók és Könyviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének elnöke azt mondta, hogy a jogszabályok szerint már év vége előtt is ellehetetlenülhet a működés, de az is elképzelhető, hogy a cég államérdekre hivatkozva kéri az adóhatóság türelmét.

A lap úgy tudja, hogy az elszámolással a szabályos nyilvántartás a legnagyobb probléma, Garancsi István partnereitől beszerzett számlázási rendszerük hibái miatt évente nagyjából tízmilliárd forint meg sem érkezik hozzájuk.” (alfahir.hu)

Garancsi István Orbán Viktor kötélbarátja, a Videoton, vagy újabban Mol-Vidi tulajdonosa, aki géppel száll időnként fölénk Orbán Viktor társaságában, amikor külföldi meccsre repülnek. Természetesen már ő is üzemeltet kaszinót is, amelyeket tilos bekötni online pénztárgépekkel az adóhatósághoz.

A szemétszállítással addig nem volt probléma, amíg valami miatt (állítólag jelentős uniós pénz várható a szemétkezelésre!) létre nem hozta a kormány. A számlázás annyira akadozik, hogy akár fél év csúszás is lehet.

Valóban a legjobb lenne megszüntetni ezt a semmire való állami céget, amelynek veszteségeit bizony az adónkból rendezik! A fővárosi szemétszállítást már ki is vették a Kukaholding ülepe alól. Az egész országot ki kellene, megelőzendő, hogy előforduljon az, ami Nápolyban elő szokott. Gémesi György gödöllői  polgármester úgy látja, politikai lejáratás van amögött, ahogy a Zöld Híddal elbántak, ugyanis választások közelednek. Gémesi amellett, hogy Gödöllő polgármestere, az Észak–Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás elnöke is. A Zöld Híd nevű szemétszállító céget tönkretették…

Amíg az iskolák az önkormányzatokhoz tartoztak, azokkal sem volt annyi probléma, mint amióta létrehozták a jelentős többletkiadást okozó vízfejet, a Klebelsberg Központot. Ami jól működik, azt miért kell fenekestül felforgatni?

Békéscsaba, 2018. november 19.

Anton

Emlékeztető: „Az egykulcsos adó és a magas jövedelműek egyre több adókedvezménye miatt kiesik már vagy 700 milliárd forint adóbevétel, amit a társadalom sanyargatásával igyekeznek kipótolni. Több mint ötven féle adó, és a világ legmagasabb, 27 százalékos áfája bizony nagyon kemény teher az átlag magyarra nézve. Az áfa minden szakvélemény szerint a kisember különadója. Az átlagbérből, amibe a nagyon magas és a nagyon alacsony fizetés egyaránt benne szerepel, a statisztika szerint több mint 100 ezer forint a levonás! A magáncégek alkalmazzák a magyar munkavállalók 75 százalékát. A fizetésemelések az érintetteknek nem túl sokat jelentenek, de a magyar állam bevétele minden egyes fizetésemeléssel jelentős mértékben nő. Azok a vállalkozások, amelyek nem tudják kitermelni a fizetésemeléseket, bezárják a kaput. Mindezek a problémák csak hab a tortára! Egy markáns vélemény szerint már nincs is torta, csak hab…” (Részlet A magas jövedelműek kormánya című cikkből)