Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25733737

2020. február 25.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Géza napja van.
Holnap Edina napja lesz.

Megszületett a Néppárt döntése: felfüggesztik a Fidesz tagságát

Fotó: Szecsődi Balázs/MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda)

Az Európai Néppárt szerdai ülésén heves vita zajlott a Fidesz tagságáról. Orbán Viktor a néppárti vádakat elutasította, és azokat fake news-nak nevezte. A kiszivárgott tudósítások szerint a saját feltételei szerinti önfelfüggesztést követelt, de azzal is megfenyegette a pártcsalád tagságát, hogy ha felfüggesztik a Fideszt, akkor kilépnek a Néppártból, és új európai parlamenti csoportot hoznak létre. Végül közös megegyezést erőszakolt ki a felfüggesztéshez.

Az Európai Néppárt szerdán úgy döntött, hogy a Fidesz tagságát határozatlan időre felfüggesztik, és egy ezután felállítandó háromtagú különbizottság („három bölcs”) vizsgálatához és kiértékelő jelentéséhez kötik a jogok esetleges visszaállítását.

Az Európai Néppárt elnöksége a Fidesz tagságának korlátlan ideig tartó teljes felfüggesztését javasolta előzetesen is, de végül Orbán Viktornak sikerült elérnie, hogy ez a háromtagú különbizottság kiértékelésééig tartson.

Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellár, Herman van Rompuy, az EU-tagországok állam-, illetve kormányfőit összefogó Európai Tanács volt elnöke és Hans-Gert Pöttering, az Európai Parlament (EP) volt elnöke alkotná a „három bölcs” tanácsát a Fidesz néppárti tagságának ügyében. Ennek a különbizottságnak lenne az a feladata, hogy folyamatosan vizsgálja, változtat-e eleget a Fidesz ahhoz, hogy a felfüggesztést visszavonják.

Joseph Daul, az Európai Néppárt elnöke a Twitteren azt írta, hogy 190-en szavazták meg a felfüggesztési javaslatot és 3-an szavaztak ellene. Ennek alapján a Fidesz

  • nem vehet részt a párt találkozóin

  • nincs szavazati joga

  • nem állíthatnak jelölteket tisztségekre.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőségekkel ITT !

Forrás és fotó: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: A Fidesz több mint tíz éven keresztül a liberálisok szövetségében volt, majd jött Helmuth Kohl akkori német kancellár, és rábeszélte őket, hogy a telített baloldalról menjenek át a kiüresedett jobboldalra. Az 1998-as választáson elért győzelmüket jelentették is az „öregnek”. Helmuth Kohl haláláig megmaradt Orbán Viktor és a beteg nyugalmazott kancellár közötti barátság, részt vett a kancellár temetésén is.

Amikor a liberálisok sorait erősítették, a Szabad Demokraták Szövetségével voltak  szövegségben, szinte az SZDSZ KISZ-szervezeteként működtek, és együtt élvezték Soros György anyagi támogatását, néhány Fidesz-alapító az ösztöndíját. S. Mária, a Terror Háza örökös főigazgatója, NER-lovagnő három évig volt Soros György támogatottja.

Azzal, hogy a kormány kitette az óriásplakátokra az európai bizottság elnökének (tulajdonképpeni miniszterelnökének) a fotóját, túllőttek a célon. Ahhoz, hogy Junkers az európai bizottság elnöke lehessen, a miniszterelnökök tanácsának jóváhagyása kellett. Ebben a tanácsban foglal helyet Orbán Viktor, aki szintén megszavazta Junkers EB-elnökké válását. Vagyis a támogatottja ellen munkálkodott.

Szerdán hazaérkezett a kormánydelegáció Brüsszelből. Már megindult a félretájékoztatás, vagyis a hazudozás. A Facebookon szaporodnak a mémek, az internet világában már nem megy ez a hazudozásos játék! Bár ez nagyon drága játék, de nem nekik, hanem a magyar adófizetőknek! Az európai uniós kampány nagyon erős lesz, annyit azonban nem árt tudni, hogy a határon túlról, Észak- és Dél-Amerikából, Ausztráliából is jöhetnek már a levélszavazatok a Fideszre. Rendes vizsgálódás nem előzi meg a kettős állampolgárrá válást, a magyar gyökereket, a magyar nyelvtudást nem, vagy alig vizsgálják, és nem lehet tudni, hogy közülük hányan lettek úgy kettős állampolgáraink azért, hogy magyar iratokkal járhassák a nagyvilágot. Azt is érdemes lenne egyszer kiszámolni, hogy ez a levélszavazás hány milliárd forintunkba kerül? Nem szabványos borítékokban jönnek-mennek a levelek, a válaszlevél költsége is a magyar államot terheli.

Időnként valaki rászólhatna a miniszterelnökre, hogy vegye már ki a nadrágzsebből a kezét!

Békéscsaba, 2019. március 21.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Sajnos nem attól lesz sikertörténet egy szabályozási húzás, ha rengetegen élnek vele. Az utóbbi években rengeteg csaló ukrán és orosz szerzett magyar állampolgárságot, hogy aztán szabadon utazhassanak a világban, kemény maffia épült a közvetítésre. Korrupt hivatalnokok, csaláshoz asszisztáló ügyvédek, dublőrök és rengeteg orosz: így működik az állampolgárság-biznisz.” (Részlet az Ukrán maffia osztja tízezrével a magyar állampolgárságot című cikkből) A közelmúltban köszöntötte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az egy milliomodik kettős állampolgárunkat…

Emlékeztető: „A valódi cél az erődemonstráció és a megegyezés volt a Fidesz és az Európai Néppárt részéről is. A következő hetekben fog eldőlni, hogy beválik-e a tervnek az a része, hogy ne a Fidesz kontra Néppárt szembenállással foglalkozzon a nemzetközi sajtó, hanem azzal, hogy mik a terveik Európa irányítására. Mivel azonban az alapvető nézetkülönbségeket nem sikerült és nem is lehet feloldani a Fidesz és a nyugat-európai néppárti tagok között, a vita bármikor újra fellángolhat. Nemcsak a három bölcs tanácsa, hanem a közvélemény is erősen figyeli majd a Fidesz és az EPP politikai viselkedését a következő hónapokban.” (Részlet Az Európai Néppártnak sikerült négyszögesítenie a kört a Fidesszel című cikkből)