Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 20743630

2019. március 22.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Beáta napja van.
Holnap Emőke napja lesz.

Meglódul az infláció

Októberben az előző év azonos időszakához képest 3,8%-kal emelkedtek a fogyasztói árak Magyarországon – derült ki a KSH mai adataiból. Hat éve nem látott mértékben drágult az élet – írja a portfolio.hu.

Jelentősen drágulni fognak az élelmiszerek. Felmegy a liszt, a kenyér, a péksütemény ára, és tovább drágul a zöldség-gyümölcs is. A zöldség már így többe kerül a húslevesbe, mint a hús. Sok országban 4-5 százalékos az áfa az élelmiszeren, vagy nem is terheli áfa. Nálunk még mindig nagyon sok a 27 százalékos áfával megterhelt élelmiszer. A minősége külön téma!

Iránt tovább szankcionálja Amerika, de az Európai Unió egyelőre nem. Minél nehezebben tud kijutni a piacra Irán az olajával, annál drágább lesz nálunk is az üzemanyag. Annak ellenére, hogy ellenzékben a Fidesz mindig követelte az adótartam csökkentését, hatalmon már nem tesz ellene. Az ár csaknem fele az adóba megy. Ez is eltűnik a nagy bugyorban, mint ahogy eltűnik már a járulék is, amit adóként szednek be. Túl sok már a szabadon felhasználható pénzeszköz.

Egyre népesebb és egyre magasabb jövedelmű a hatalom, és egyre több adóforint megy el nemcsak a fizetésükre, hanem a luxus igényükre is. Egyre több autó szaladgál az adónkat terhelő benzinkártyával az utakon. A miniszterelnök és néhány minisztérium budai várba költözése is viszi jócskán az adónkat, és a költekezésben nincs megállás! Úgy viselkedik a kormány, mintha a jövedelemmel nem igazán kitömött magyar adófizetők a végtelenségig képesek lennének eltartani őket. Megint jön, immár a nyolcadik haszontalan nemzeti konzultáció, és egyre dübörög a propaganda.

Hirtelen triplájára emelte a kormány a határmenti gazdaságfejlesztési keretet. Vagyis az

idei költségvetési törvényben rögzített 15,8 milliárdról kereken 50 milliárd forintra emeli a 2019-es büdzsében a határ menti gazdaságfejlesztési programokra szánt vissza nem térítendő források keretösszegét a kormány – derült ki a Magyar Közlönyből.

Egymilliárd adóforintunk ment ki a Vajdaságba házvásárlási támogatásként. Az igénylők ötmillió forintot kaptak családonként. A devizahiteleseknek is jól esett volna egy ilyen lehetőség, de hát ők eddig is csak járulék- és adófizető polgárai voltak a Hazának. 

A félelmetes pénzszórás következményeit nem a hatalom fogja elviselni, hanem az eltartói. Már a fél világnak is jut az adónkból. Erről bővebben ITT

Békéscsaba, 2018. november 8.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „A költségeket az adónkból a TAO-ba átpakolt milliárdokból fedezik, vagyis mi valamennyien fizetjük. A TAO kasszakulcsát Csányi Sándor kezeli, a legtöbb támogatást mindenkor az Orbán Viktorhoz és Mészáros Lőrinchez köthető Felcsút kapja. Nem jár rosszul Seszták Miklós Kisvárdája, de Tállai András Mezőkövesdje sem. Az, hogy a magyar társadalom ezzel is rosszul jár, nem okoz az egyre népesebb és egyre magasabb jövedelmű hatalomnak gondot. Annyi már az államtitkár és az államtitkár-helyettes, valamint az ilyen-olyan kormánymegbízott, vagy kormánybiztos, mint égen a csillag. Sok bába közt elvész a gyerek, mert kormányzás az nincs. A propaganda és az adóforintjaink szétszórása a nagyvilágba, az nem kormányzás, hanem a társadalom ellehetetlenítése!” (Részlet az Oligarchaháború – ezt a számlát is mi fizetjük! című cikkből)