Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27156755

2020. május 31.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Angéla napja van.
Holnap Tünde napja lesz.

Megkezdődik a NER közelében az átrendeződés?

Orbánék árnyékában kitört a NER első földesúri háborúja

Orbán Viktorhoz és Mészáros Lőrinchez közeli nagybirtokosok között robbant ki háború az egykori Leisztinger-cégek földjei miatt az elmúlt hetekben. Egy vállalkozói csoport kiszervezte a felcsúti Flier család frissen megszerzett mezőgazdasági vállalkozása alól azoknak a Fejér megyei mezőgazdasági területeknek a jelentős részét, amelyeken az elmúlt évtizedekben gazdálkodott. A föld átadása zajosra sikerült: valakik ledózeroltak egy szivattyúházat, hogy az új tulajdonosok ne tudják működtetni a környék öntözőrendszerét. Rendőrségi nyomozás indult százmilliós károkozás gyanújával.

A folytatás, illetve a teljes cikk elérhető ITT !

Zajlik az átrendeződés Rogán hivatalánál is

„Aztán szerdán a Közbeszerzési Hatóság nyilvános adatbázisában elérhető adatok alapján Rogán hivatala hirtelen rájött, hogy a leszerződtetett konzorciumok közül kettőnél a Közbeszerzési Döntőbizottság korábban megállapította, hogy súlyosan megsértették a közbeszerzési törvényt, ezért ki kell őket zárni.” (Kuna Tibort és Csetényi Csabát. Csetényi Rogán Antal szomszédja a Pasaparkban). Így csak Balásy Gyula cégei maradtak nyeregben.

Kuna Tibor kiesett a kosárból. Isten arra választotta ki, hogy közpénzeket kapjon, Isten most lecserélte. A cikk elérhető ITT !

Békéscsaba, 2019. július 30.

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „Bár Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar trónjáról még nem tudta letaszítani Csányi Sándort, a G7.hu cikke szerint egy másik pozícióban már sikerült átvennie az első helyet. Ugyanis jelenleg ő az ország legnagyobb földesura. Ezt azután mondhatja el magáról Orbán Viktor barátja, hogy 2019 májusában lezárult a Talentis Agro Zrt.-ben tömörülő agrár- és élelmiszeripari cégeinek integrációja, ami után a Talentis-csoport összesen 38 ezer hektáron gazdálkodik az országban. Ezzel háromezer hektárral vert rá Csányi Sándor mezőgazdasági érdekeltségeire. Ez persze nem földtulajdonlást jelent, mert a földtörvény szabályozza, hogy magánemberek mennyi földet tulajdonolhatnak, cégek pedig csak bérelhetnek földet, azt viszont annyit, amennyit csak tudnak. Részlet a Már Mészáros Lőrinc az ország legnagyobb földesura című cikkből) Az unió 70 ezer forint/hektár/év támogatást fizet a termőföldek után, akkor is, ha azok nincsenek megművelve!

Emlékeztető: „A Fidelitas és a mások mellett Balog Zoltán nevével fémjelzett Szabadság Kör látványos akciókkal tiltakozna, ha egy másik kormány feje dörgölőzne Kínához, emberi jogokat semmibe vevő Közép-ázsiai autokratákhoz vagy éppen az iszlamista, illiberális Erdoganhoz. És bizony hamar eljutnánk a hazaárulás könnyű kézzel osztogatott vádjáig, ha nem Orbán Viktor kormánya szervezte volna a betelepítést kötvényekkel, offshore-hátterű társaságoknak felfoghatatlan mértékű extraprofitot biztosítva. Bayer Zsolt vajon milyen jelzős szerkezeteket bocsátana ki magából, ha kiderülne, hogy a kormány által a határon túlra juttatott támogatás egy csinos szeletét a híresen korrupt román kormánypárthoz köthető figurák hasították ki maguknak? Indulata ezúttal nagyon is indokolt lenne.” (Részlet a Nem komcsi, fideszes című cikkből)