Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 24250464

2019. november 13.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Ma Szilvia napja van.
Holnap Aliz napja lesz.

Megkezdődött a Paks II. Atomerőmű első felvonulási épületeinek kivitelezése

2019. június 20-án kezdetét vette a Paks II. Atomerőmű területén az első felvonulási épületek kivitelezése. A paksi atomerőmű a garanciája annak, hogy a magyar lakosság és a vállalkozások áramellátása hosszútávon is olcsó, kiszámítható és biztonságos legyen. Atomenergia nélkül nincs olcsó áram, nincs rezsicsökkentés, nincs klímavédelem.

Fotó: Paks II. Zrt. Nagy Tamás

A felvonulási épületek kivitelezése alkalmából tartott bejáráson részt vett Süli János, a Paks II. projektért felelős tárca nélküli miniszter, Alekszandr Hazin, az orosz fővállalkozó, az ASZE Mérnöki Vállalat Rt. Paks II. projektigazgatója, Lenkei István, a Paks II. Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója és Sáray Zoltán, a kivitelezést végző KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. vezérigazgatója.

Forrás: TelePaks

Eseményhez kötött törlesztés

A beruházás késése miatt nem előre rögzített dátumhoz, hanem az „eseményhez”, vagyis a tényleges üzembe helyezéshez köthetik a paksi óriáshitel törlesztését. Az ATV.hu információi szerint Varga Mihály pénzügyminiszter a Paks II. beruházás pénzügyi-finanszírozási szerződésének módosításáról tárgyal Moszkvával. A cél az, hogy a magyar fél akkor kezdje meg a 10 milliárd eurós hitel törlesztő-részleteinek és a kamatainak visszafizetését az oroszoknak, ha a Paksi Atomerőmű új blokkjait üzembe helyezték, és a piacon már el tudják adni az itt termelt villamos energiát. Az üzembe helyezés tervezett időpontja 2026, de a 2014-ben kötött államközi szerződéssel útjára indított projekt jelentős késésben van, többek között az uniós vizsgálatok miatt.

A kormány azt is szeretné elérni, hogy a finanszírozó orosz bank engedje el a rendelkezésre állási díjat. A szerződés módosítása ősszel kerülhet a parlament elé.

Forrás: Magyar Hang

sokkaljobb-kommentár: Nagyon sok orosz jön be az építkezésre, már épül nekik a lakhatási lehetőség, és lesz lakcímkártyájuk. Amint itt lesznek, bejelentik ide a felmenőiket, és az ukránokhoz hasonlóan máris jönnek a magyar nyugdíjért!

Kínától is óriási összegű hitelt vesz fel a kormány a Kínának fontos Budapest–Belgrád vasútvonal felújítására, illetve kiépítésére. A vasutat a görög Pireusz kikötőig kellene megépíteni. Félő, hogy az odáig történő kiépítést is bevállalja a terhünkre a kormány... Kínai vendégmunkások közreműködésével!

Amennyiben nem szórná olyan tempóban az adónkat, és nem támogatná belőle a fél világot, ez a két hitel és a visszafizethetetlen mértékűre duzzadt államadósság (31 ezermilliárd forint) is kifizethetetlen teher lenne! De hát szórja egyre nagyobb tempóban és épülnek a veszteséget termelő stadionok és fociakadémiák is nemcsak itthon, hanem körbe a határaink mentén Ausztria kivételével minden országban. Mintha itthon minden rendben lenne, az egészségügy, az oktatás és a szociális ágazat nem épülne le.

A paksi felvonulási épületekbe orosz vendégmunkások tömege fog érkezni. Lesz lakcímkártyájuk, és oda be tudják jelenteni a felmenőiket, akiknek máris lehet intézni a magyarországi nyugdíjat. Mert az a bizonyos 1963 évi fel nem mondott megállapodás valamennyi szovjet utódállamra, és természetesen nemcsak Ukrajnára, hanem Oroszországra is kiterjed.

Békéscsaba, 2019. június 24.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Mivel Domokos László ÁSZ elnök előterjesztésére (aki nem mutat érdeklődést a kamupártok által az adófizetőknek eddig okozott nyolcmilliárd forintos kár ügyében!) a sok esetben veszteséges állami cégek vezetőinek fizetését ötmillió forintra(!) emelték, és egyéb juttatásokat is kaphatnak. Ez jócskán megemelheti mind a villanyáram, mind a gáz fogyasztói árát! Ugyanúgy rátelepedhetett egy hatalmas vízfej ezekre a szolgáltatásokra, mint ahogy elmondható most már, hogy még soha nem volt ilyen magas létszámú és magas jövedelmű kormánya az országnak, mint a jelenlegi! Az Európai Unióban is jelentős a magas jövedelmű felesleges létszám, ott is ideje lenne egy leépítésnek.” (Részlet A rezsicsökkentés elmaradt folytatása százmilliárdos hasznot hozott a kormánynak című cikkből)