Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 26275691

2020. április 02.
H K SZ CS P SZ V
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ma Áron napja van.
Holnap Buda, Richárd napja lesz.

Megint ügynöközünk...

Az LMP, amelynek országgyűlési képviselője Ungár Péter, sokadszorra benyújtja a parlamentnek az ügynökügyek nyilvánosságra hozatalával kapcsolatos törvényt.

Schmidt Mária, Ungár Péter édesanyja, miniszterelnöki tanácsadó és a Terror Háza örökös főigazgatója, temérdek adónkból működő alapítvány főasszonya meg nekifeszül Szabó István Oscar-díjas filmrendezőnek, hogy ne kaphasson az ügynökmúlt miatt életműdíjat! Miközben van a Fidesznek például egy olyan potentátja, aki az ügynökmúlt ellenére egy nagyváros polgármestere.

Az ügynökökről időnként szó esik, de ennek az otromba rendszernek a működtetői már alig. Pedig a magyar közmondás szerint fejétől büdösödik a hal.

Ungvári Krisztián történész szerint az ügynöklisták és ügynökakták nyilvánosságra hozatala a Fidesznek és a KDNP-nek ártana a legtöbbet. Lehet, hogy a nyilvánosságra hozatal legnagyobb akadálya ez?

Orbán Viktor az egyetlen olyan miniszterelnök 1990 óta, aki nem esett át még mindig nemzetbiztonsági átvilágításon... Vajon miért?

Egyébként aki együttműködik a NER-rel (a Nemzeti Együttműködés Rendszerével), annak nem számít az ügynökmúltja.

Az úgynevezett rendszerváltozáskor kellett volna véglegesen és azonnal rendezni ezt a kérdést, de ez is elmaradt. Most Harminc éve szabadon elnevezésű adónkból milliárdokért fenntartott alapítványon keresztül emlékeznek vissza az eseményekre közszolgálatilag HÁROM ÉVEN keresztül. Az alapítvány vezetője természetesen Schmidt Mária...Eljutunk most már ahhoz az időhöz, amikor a rendszerváltozás áldozataira is meg kell emlékezni! Melyik táborban lehet a több érintett: a jól járókéba, vagy az áldozatokéba?

Békéscsaba, 2020. február 6.

F. I.

Emlékeztető: „Varga Judit igazságügy-miniszter kedden a Twitteren szólt be Dobrev Klárának azzal, hogy az Örök tél című, Nemzetközi Emmy-győztes filmet neki is meg kéne néznie, mert ő pontosan a filmben ábrázolt brutalitást elkövető, elnyomó kommunista rezsim örököse (célozva ezzel nagyapjára, Apró Antalra).  Hadházy Ákos erre a Facebookon tette közzé, hogy a miniszter apja a III/II-es elhárítás tisztje volt miskolci szállodaigazgatóként a '70-es évek legvégén, '80-as évek legelején. Alhadnagy, majd hadnagy volt, kétszer kapott 8000 forintos jutalmat.” (Részlet Ungvári Krisztián: Szánalmas Varga Judit hazudozása című cikkből)