Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27098128

2020. május 25.
H K SZ CS P SZ V
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ma Orbán napja van.
Holnap Fülöp napja lesz.

Meghátrált a Fidesz-kormány a fideszes ÁSZ-vezér nyilatkozata után

Reagált a Pénzügyminisztérium Domokos László volt fideszes képviselőnek, az Állami Számvevőszék elnökének tegnapi felvetésére. A tárca az ATV megkeresésére küldött válaszában így fogalmaz:

A Pénzügyminisztérium álláspontja szerint a munkavállaló szabadon rendelkezik az adózott jövedelméről, mi abba nem kívánunk beleszólni, így a javaslatot nem támogatjuk.

Mint arról tegnap beszámoltunk, Domokos László a Világgazdaságnak adott interjúban így fogalmazott:

A kormányzat tehetne egy ajánlatot a foglalkoztatónak, hogy a következő évek bértárgyalásainál nagyobb bérnövekedésre csak akkor kerülhessen sor, ha a munkabér-átutalás pillanatában a foglalkoztatók egy bizonyos összeget nem közvetlenül a dolgozóknak fizetnek, hanem a dolgozó megtakarítási számlájára utalnak.

Mint emlékezetes, 2011-ben Orbánék azzal az ürüggyel vették át a központi költségvetésbe (majd költötték el) a magyar munkavállalók kötelezően fizetett magánnyugdíjpénztári megtakarításainak 3000 milliárd forintra rúgó összegét, hogy azt a pénztárak eltőzsdézték.

Ehhez képest állt elő a fideszes ÁSZ-elnök egy, a kötelező pénztári tagsághoz kísértetiesen hasonló javaslattal.

A fideszes felvetést a Magyar Szakszervezeti Szövetség is élesen kritizálta. Az érdekvédelmiek ernyőszervezete szerint Domokos ötletének megvalósítása háztartások sorának mindennapi megélhetését közvetlenül veszélyeztetné.

Felhívják a figyelmet: Ma, amikor több mint hárommillió munkavállaló fizetése nem éri el a KSH által közölt átlagosan bruttó 324 ezer forintot, vagyis száz dolgozóból hetven nem keres ennyit, a rendszer átalakításán kellene gondolkodni: a magas fizetéssel rendelkezők vállaljanak többet a közterhekből, az alacsony keresetűeknek pedig maradjon több a zsebében.

Forrás: alfahir.hu/jobbik.hu

sokkaljobb-kommentár: A Fideszes ÁSZ elnöknek köszönhetjük az általában veszteséges állami cégek vezetőinek havi ötmillió forintra történt emelését, amit nemsokára követni fog ezeknek a potentátoknak a havi négymilliós nyugdíja! Mert hát nincs se járulék-, se nyugdíjplafon nálunk. Azoknak a minisztereknek, akikhez állami cégek tartoznak, szintén havi ötmilliót kapnak. Ez azzal fog járni, hogy nemsokára minden miniszter ennyit kap. Akkor aztán megnézhetjük majd a nyugdíjkasszát! Korábban volt járulékplafon, de a Fidesz eltörölte azt is. Ez annyit jelentene, hogy például 500 ezer forintig kellene járulékot fizetni, az afölötti jövedelem járulékmentes lenne.

Domokos László a Fidesz gazdálkodását mindig hibátlannak minősíti, az ellenzéki pártokat vegzálja (a Jobbikot szinte agyoncsapta), a kamupártokat nyolc millió adóforintunkkal futni hagyja. Nemrégiben a fizetését négymillió forintra emelték.

Békéscsaba, 2019. június 6.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Domokos László felejthetetlen előterjesztése volt az, hogy az általában veszteséges állami cégek vezéreinek jövedelmét havi ötmillióra emeljék! Elég sok ilyen magas jövedelmű van például a jegybankban is, amelynek összes kiadása a magyar adófizetőket terheli, összes nyereségét Matolcsy György hat jegybanki alapítványba kiviszi, amelyek haveri és rokoni kifizetőhelyként is funkcionálnak, és a korrupció melegágyai. Két miniszternek is ötmillió már a fizetése: Szijjártó Péter külügyminiszter és Bártfai-Magyar Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter is ennyit kaszál tárca nélküli miniszterként.” (Részlet az Amikor kettős hatalom volt Magyarországon című cikkből) Valószínűleg már Rogán Antal is annyit kap, mert a hajózás felelőse lett…

Emlékeztető: „Senki sem olyan reménytelenül rabszolga, mint aki tévesen szabadnak hiszi magát.” (Johann Wolfgang von Goethe)