Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27368101

2020. június 17.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Laura napja van.
Holnap Levente napja lesz.

Megduplázzák Áder fizetését (is)

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter törvényjavaslata különösebb indoklás nélkül duplájára emelné Áder János köztársasági elnök fizetését – írja a 24.hu.

Az államfő javadalma jelenleg úgy van meghatározva, mint a köztisztviselői illetményalap – ez most 38 650 forint harminckilencszerese. Ez azt jelenti, hogy Áder János nagyjából havonta másfél millió forintot kap. A javaslat azonban ezután már az Országgyűlés elnökének fizetéséhez kötné, mégpedig annak az 1,1-szerese lenne. Ez azt jelenti, hogy az államfői tiszteletdíj 3 millió 937 ezer forintra emelkedhet.

De még ezzel sem lenne csúcstartó Áder János, hiszen a havonta 2,67 millió forintot kereső Kövér László házelnököt ugyan leelőzné, de jóval elmaradna a Gazdasági Versenyhivatal elnökének havi fizetésétől, amely 2,3 milliós emelést követően négymillió forint lenne. Nem beszélve arról, hogy például Bártfai-Mager Andrea vagy Süli János tárca nélküli miniszterek havi bruttó fizetése 5 millió forint.

A folytatás, illetve a teljes cikk további elérhetőséggel ITT !

Forrás: magyarhang.org

sokkaljobb-kommentár: Domokos László ÁSZ elnök előterjesztésére már régebben havi öt millió forintra emelték az általában veszteséges állami cégek vezetőinek fizetését. Ennyit kaphat a botrányoktól terhes Kukaholdingos vezérkar, de ennyi a jegybank vezéreinek jövedelme is. Aztán Domokos László fizetését is négymillió forintra emelték! Miközben a keményen dolgozó magyar kisember csekély fizetését 8 százalékkal emelik… A hatalmas létszámú és magas jövedelmű hatalom jócskán elszakadt a néptől emberileg is, jövedelmileg is! Közben a háttérben arról megy a vita, hogy a keményen dolgozó kisember jövedelmét 8, esetleg 10 százalékkal emeljék! Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a nagy fülkeforradalmi győzelem (2010) előtt a minimálbér ADÓMENTES volt. Most a gyalázatos, alkotmányos védelem alá helyezett egykulcsos adó miatt ők is 15 százalékkal adóznak, mint a magas jövedelműek!

Általában ezek a magas jövedelműek már nem egészen fiatalok, és mivel nincs se járulék-, se nyugdíjplafon, a nyugdíjuk akár négy-ötmillió is lehet. 2018. december 31-én már 23 fő havi egymillió feletti, és 9 fő havi kétmillió feletti nyugdíjasunk volt. A 9 fő mostani nyugdíj-kiegészítése 200 ezer forint volt, az átlag nyugdíjasé 30 ezer körül… Ausztriában differenciáltan emelik a nyugdíjakat, a kis nyugdíjasokét jóval nagyobb mértékben, mint a magas nyugdíjat élvezőkét. A Miért szűnt meg a járulékplafon? című cikkünk elérhető ITT !

Libanonban hatalmas tüntetések vannak amiatt, hogy a kormány a saját fizetését jócskán felemelte. Nálunk nagy csend követi ezt is, úgy néz ki, hogy a magyar nép türelme végtelenített! „Váljatok népből nemzetté!” (Wass Albert).

Békéscsaba, 2019. november 18.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „A magyarországi parlamentarizmus és a választás ma valójában politikai színjáték, olyan formát reklámoz, ami mögött már nincs tartalom. A parlament nem a fékek és ellensúlyok háza, semmi jelentősége nincs a bizottságoknak, az interpellációs lehetőségeknek. Nem érdemes eljátszani a parlamentarizmust akkor, amikor a hatalomgyakorlás nem parlamentáris. Jobb lenne nyilvánossá tenni, hogy az egész valójában egy álca, egy álparlament, egy áldemokrácia.” (Részlet az Ungváry Krisztián: Börtönbe kerülne a kormány kulcsfiguráinak jelentős része vereség esetén című cikkből)

Emlékeztető: „A kereszténynek mondott hatalom és sajtómunkásai figyelmébe: a 10 parancsolat 8. parancsolata így szól: Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!”