Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 18668576

2018. október 19.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ma Nándor napja van.
Holnap Vendel napja lesz.

Megalakult a Jobbik Békés megyei nyugdíjas csoportja

Megalakult a Jobbik Békés megyei nyugdíjas csoportja

A Jobbik országos elnöksége létrehozta az országos nyugdíjas tagozatot, amelynek elnöke Makai Tibor lett, aki jelen volt a békéscsabai alakuló ülésen is.

Az alakuló ülést a Békés Megyei Jobbik részéről Földesi Mihály szervezte, ő is vezette le, és elkészült a résztvevőkről a csoportkép:

Csoportkép a résztvevőkről

A fentiek után rövid irodalmi műsor következett.

Skumáth Attila Martin Sajó Sándor verseket szavalt

Hégely Laci bácsi régi magyar dalokat adott elő

Ezek után következtek a szokásos formaságok (jelenléti ív, a jegyzőkönyvvezető és a hitelesítők megválasztása, a napirendi pontok jóváhagyása), és az alakuló ülés rátért az érdemi munkára. A résztvevők egyhangú szavazással úgy döntöttek, hogy a tisztségviselőiket nyílt szavazással választják meg.

Makai Tibor országos elnök bemutatkozik

Makai Tibor országos elnök köszöntötte a résztvevőket, és röviden bemutatkozott. Bács megyéből származik, és 2003 óta tagja a Jobbiknak, Budapest XVIII. kerületében politizál. Nős, 3 gyermeke és 9 unokája van. Az adónkból fenntartott közmédia hazugságai elárasztják az életünket, elképesztő volt, amit a Fidesz művelt Vona Gábor nyugdíjasokkal kapcsolatos kijelentésének elferdítésével. Ezután született meg a döntés, hogy tenni kell, nyitni kell a nyugdíjasok felé. A cél a nyugdíjasok bevonása a közösségi életbe ahelyett, hogy csak szavazógépeket lássunk bennük. A Jobbikba nem kell belépnie a nyugdíjasnak, elég, ha a programját támogatja. A nyugdíjak között is szakadék van hasonlóan a fizetésekhez: 28 500 forint a minimál nyugdíj nyolc év óta, és vannak már másfél millió forintos nyugdíjak is. Németországban meg van határozva, hogy átszámítva 700 ezer forintnál magasabb nyugdíj nem lehet. Minél előbb meg kell emelni a nyugdíjminimumot, és előzetes számítások elvégzése után be kell vezetni a differenciált nyugdíjemelést, valamint meg kell határozni a felső nyugdíjhatárt.

A gyógyszer áfáját csökkenteni kell, főleg a krónikus betegek gyógyszereiét. A szociális és az egészségügyi rendszer is romokban van, a lopott pénzt vissza kell pakolni ide is. A közbiztonságra is nagyobb figyelmet kell fordítani, az öregezésnek nevezett esetekben sokkal többet kell tenni, mint amennyi eddig történt. A korkedvezményes nyugdíjakat vissza kell állítani.

A társadalombiztosítást úgy „sikerült” átalakítani, hogy szabad felhasználású pénz lett a járulékbefizetésekből. A szülőtartás bevezetése arról szól, hogy az államnak ne kelljen nyugdíjat fizetni. Az öngondoskodás jó dolog, de akkor miért nem számít öngondoskodásnak az a pénz, amit befizetünk, és az állam elvonja? A demográfiai helyzet siralmas. A gyereknevelés legyen szolgálati idő. A nyugdíjrendszert is át kell alakítani.

A hazai kis- és közepes vállalkozókat kell segíteni, nem pedig a multikat! Az utóbbiak munkahely-teremtési támogatásként nagyon sok milliót, illetve milliárdot kapnak, jelentős nekik az adókedvezmény, és bizony az uniós pénzünkből is nagyon sok hozzájuk kerül.

Amennyiben a jobbik megnyeri a választást, az azt követő első félév sorsdöntő lesz. A bérunió egy hívó szó. Aki esetleg a jelenlévők közül még nem írta alá az ívet, a végén lehetőség lesz az aláírására. A hazai gazdaságot a jövedelmek emelésével fel kell pörgetni, és az alacsony jövedelem miatt külföldre távozott fiataljainkat haza kell hozni! Nagy baj, hogy magyar tulajdonba sajnos nincs már szinte semmink.

Földesi Mihály levezető elnök, balról Makai Tibor

Földesi Mihály levezető elnök elmondta, hogy a külföldön dolgozó fiataljaink részére a választáson való részvétel nehéz, ők nem szavazhatnak levélben. A baloldal romokban van, és az emberek elfásultak, erősödik a közöny. A Jobbiknak az élet valamennyi területére van programja, amelyet el kell juttatni a nagy médiaellenszélben is a választókhoz. A most megalakult nyugdíjas csoportnak hamarosan el fog készülni a Facebookos idővonala, ezzel is segítve a tájékoztatást, illetve a kapcsolattartást.  

Az alakuló ülésen röviden bemutatkoztak a nyugdíjas csoport vezetőségének jelöltjei, akiket a jelenlévők egyhangú nyílt szavazással egy évre megválasztottak:

Elnök: Csüllög László. Alelnökök: Forgó Irén, Zelenyánszki András, Vígh Jenő, Szabó Gábor. Külsős segítő: Varga Géza. A csoport üléseinek állandó résztvevője Hégely Mihály.

Makai Tibor országos elnök gratulált a nyugdíjas csoport megalakulásához. Fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a tagozat feladata nem a nyugdíjemelés elérése, hanem a felelősség a nemzetért. A külföldön dolgozó fiatalok jöjjenek haza, amelyhez lakhatási lehetőség és megélhetést biztosító munkahelyek kellenek. Ömlik a hazugság a nyakunkba, nem cukiság zajlik a Jobbikba, hanem néppártosodás. Kiemelte a szakemberképzés, a mezőgazdaság és a feldolgozóipar, valamint a vízügy fontosságát.  

Menetközben megérkezett Kocziha Tünde, a békéscsabai Jobbik elnöke és a Békés megye 1. számú választókerület országgyűlési képviselőjelöltje, aki más elfoglaltság miatt az ülés kezdetétől nem tudott jelen lenni.

Az alakuló ülés a Magyar Hiszekegy elmondásával, illetve eléneklésével ért véget.

„Hiszek egy Istenben, Hiszek egy Hazában, Hiszek egy Isteni örök igazságban, Hiszek Magyarország feltámadásában!” Ámen.

Békéscsaba, 2017. november 25.

Szöveg: Forgó Irén

Fotók és honlapra igazítás: Tóth Zoltán

Emlékeztető: „Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják.” (George Orwell)