Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 27201946

2020. június 03.
H K SZ CS P SZ V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ma Klotild napja van.
Holnap Bulcsú napja lesz.

Megúszhatja Simonka (is) a maffiavádat

Megszavazta a parlament

Nemrégiben Simonka György Orbán Viktornál járt a Karmelita kolostorban

(Fotó: Simonka Facebookos idővonala/alfahir.hu)

Néhány nappal ezelőtt kérdeztük,  hogy vajon melyik országgyűlési képviselő fog előbb bíróság elé kerülni, az LMP-s Demeter Márta vagy a fideszes Simonka György. Nos, egyelőre nincs győztese a mentelmi joguktól megfosztott politikusok versenyének, azonban a kormánypárti politikus helyzete javulni látszik.

Simonka György tavaly október 29. óta várja (khmm!) a bírósági eljárás megindítását; bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsította meg az ügyészség (egyebek mellett két rendbeli, felbujtóként, bűnszervezetben elkövetett különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással; két rendbeli, bűnszervezetben, gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetéssel; két rendbeli, társtettesként bűnszervezetben elkövetett, kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetéssel vádolják).

Azonban a Népszava kiszúrta  , hogy a költségvetési törvényben elrejtettek egy Btk.-t érintő javaslatot, amely a bűnszervezet fogalmát írja át. Mostantól kizárólag akkor minősíthető egy bűnözői kör bűnszervezetnek, ha az legalább három személyből álló, hosszabb időre, hierarchikusan szervezett, konspiratívan működő csoport, amelynek célja ötévi vagy ezt meghaladó szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekmények elkövetése. Tehát mostantól meg kell állapítani három tételt is:

  • az elkövetők közötti alá-fölérendeltségi viszonyt,

  • a munkamegosztást,

  • és konspiratív kapcsolatrendszert.

Ha ezekre nincs mód, akkor az ítélet is jóval enyhébb lesz. 

A lapnak nyilatkozó ügyvéd szerint ez a módosítás nemcsak a bűnbandáknak kedvezhet majd, hanem az olyan kormánypárti politikusoknak, is akik – mondjuk úgy – hibáztak (esetünkben Simonka György). A kérdés: megéri-e.

Forrás: alfahir.hu

Emlékeztető: „Ha valaki az emberek vagyonát, azaz a közvagyont saját örömére herdálja el, az saját hazáját árulja el!” (Orbán Viktor 2010-ben) Akkor még tudta!

Emlékeztető: „Mi szelíd és derűs emberek vagyunk, de nem vagyunk se vakok, se balekok. A választások után természetesen elégtételt fogunk venni, erkölcsi, politikai, jogi elégtételt is. De most csak a közös célokra, Magyarország megvédésére fordítsuk erőnket. Egységben az erő, egy a tábor, egy a zászló, mindenkire szükségünk van.” (Részlet a Félelmetes szavakkal hívta harcba Orbán Viktor az embereket című cikkből) Elhangzott a 2018-as választás előtti március 15-ei ünnepségen.

Emlékeztető: „Nem leszünk gyarmat! A magyarok nem fognak idegenek diktátumai szerint élni, nem fogják feladni a függetlenségüket, szabadságukat, alkotmányukat! Szabad-e az a magyar, akit víz alá nyom az adóssága? Szabad-e az a magyar, akinek éhes a gyermeke? Sohasem voltunk még olyan közel a szabadsághoz, mint most. Hosszú évtizedek óta nem voltunk olyan erősek, mint most. Elegen vagyunk a szabad magyar élet kivívásához. Nem fogjuk adósrabszolgaként leélni az életünket. Nincs szükségünk szamárvezetőre az alkotmányunk írásához. Nem kérünk az idegenek kezünket irányítani akaró kéretlen segítségéből sem.” (Részlet Orbán Viktor miniszterelnök 2012. március 15-ei beszédéből) Az Európai Unióhoz történt csatlakozással és a Lisszaboni szerződés megszavazásával nemzeti dolgaink egy nagy szeletéről ő is lemondott!