Loading

Partnereink

Csabakő
 

Reklám

Tanfolyam indul kéthetenteInfo: 30/402-10-10 Galló Ágnes szervező30/938-89-82 Pap András isk.vez.
  
Látogatóink összesen: 23083991

2019. augusztus 21.
H K SZ CS P SZ V
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Ma Sámuel napja van.
Holnap Menyhért napja lesz.

Maximálná az Európai Unió az áfa mértékét

Az Európai Parlament 25 százalékban maximálná a tagállamokban az általános forgalmi adó kulcsát – miközben a magyar legfelső kulcs 27 százalékos –, és a képviselők a szerdai plenáris ülésen támogatták az áfaszabályok Európai Bizottság által javasolt reformjának jó részét is – közölte az EP sajtószolgálata szerdán. (portfolio.hu, MTI)

A világ legmagasabb áfáját mi fizetjük. Mértékét akkor emelték fel 25 százalékról 27 százalékra, amikor bevezették az egykulcsos adót. Az egykulcsos adóval a magas jövedelműek nagyon jól (korábban többkulcsos személyi jövedelemadó volt!), a jövedelemhez alig jutók nagyon rosszul járnak (korábban a minimálbér adómentes volt!).

Az áfa köztudottan a szegények különadója. A magas jövedelműek miatt kieső évi 600 milliárd forint körüli adóbevétel nagy részét a szegényekkel fizettetik ki.

Nálunk, ha levennék az áfa mértékét 25 százalékra, nem igazán jelenne meg a fogyasztói árakba. Amikor a sertéshús áfája jócskán csökkent, a fogyasztói ára a csökkentés után néhány nap múlva következmények nélkül emelkedett. Vagyis drágább lett, mint az áfa-csökkentés előtt. Ellenőrzés és számonkérés nélkül ez sem megy. A szegényedő magyarokat még az ág is húzza, mert az adófizetési kötelezettséget neki teljesítenie kell, de az offshore lovagoknak, oligarcháknak nem! Ők általában azzal bújnak ki a magyarországi adófizetés alól, hogy a cégeiket adóparadicsomokba jegyeztetik be. A kaszinókat valami miatt nem kötik be online pénztárgépekkel, de az étel- és ital-automatákat nem! Érti ezt valaki?

A Mol észak-iraki olajkútjait miért a magyar zsoldos katonák őrzik, sokmilliárdos kiadást okozva a magyar adófizetőknek? Miért nem a Mol állja a számlát? Erbilben, az észak-iraki régió fővárosában is árulták a Letelepedési kötvényt, amelyből remélhetőleg nem vásárolt az Iszlám Állam! Az észak-iraki magyar részvételről egy korábbi cikkünk videóval elérhető ITT

Az áfa-csökkentés nagyon fontos lenne, de nagyon fontos lenne az egykulcsos adó megszüntetése is. Égbekiáltó igazságtalanság az, hogy a minimálbéres és a havi ötmilliós (egyre több van belőlük, amióta zajlik az államosítás, mert az általában veszteséges állami cégek vezérei mind ötmilliót keresnek, és jutalom, prémium is jár nekik. Nincs sem járulékplafon, sem nyugdíjplafon, ezért miattuk nemsokára megjelennek a havi ötmilliós nyugdíjak! Az egységes nyugdíjemelés miatt tovább nő a szakadék a nyugdíjak között is.

Egyszóval nálunk nemcsak az áfával van baj! Újabban például még azzal is, hogy a kormány költekezési kedve egyre ijesztőbb! Vietnamban például építünk luxus kórházat és vásárolunk Hanoiban több mint 7 milliárd forintért valami felesleges művelődési házat.

A stadionok fenntartásai is megjelennek most már költségként, mert se néző, se foci. Ez azonban nem akadálya annak, hogy itthon és külföldön is épüljenek a stadionok. A családok éve emlékezetesebbé tétele érdekében egyre több család kerül utcára! Csak a családok éve reklámja 6 milliárd forint! A reklám helyett meg kellene őket segíteni itthon is. A Vajdaságba ötmillió vissza nem térítendőt adtak az adónkból az igénylőknek, de itthon nem volt ilyen lehetőség. A nyugdíjba vonuló magyarországi honfitársaink sokkal kevesebb nyugdíjat kapnak, mint például az Ukrajnából magyar nyugdíjért átjárók. Ideje lenne, hogy a kormány emberszámba vegye végre az itthoni választópolgárait is! Akiknek el kell tartania az egyre népesebb és egyre magasabb jövedelmű hatalmat. A költekezés, a propaganda tevékenység és korrupció, a társadalom egy részének az út szélén hagyása, az nem kormányzás! A harmadik kétharmados parlamenti többséggel rendelkező hatalomnak kiszolgáltatott magyar népnek vajon mikor lesz elege abból, amit ellene művelnek?

Békéscsaba, 2018. október 4.

Összeállította: Anton

Emlékeztető 1.: „Mivel nincs sem járulék- sem nyugdíjplafon, a jól fizetett idősödő potentátok nyugdíja akár ötmillió forint is lehet, mert őket jutalmazni és premizálni is szokták… A nyugdíjrendszer miattuk, és a külföldre folyósított egyre gyarapodó mennyiségű és egyre magasabb összegű nyugdíjak miatt lesz majd bajban. Az, hogy a Magyarországon aktív korukban járulék- és adófizető nyugdíjasok nyugdíjával mi lesz, nem fogja megérinteni ezt a kormányt!” (Részlet a Hatalmas siker: elértük az éves államháztartási hiány 121 százalékát című cikkből)

Emlékeztető 2.: „Itthon is zajlik a rettenetes pénzszórás, na nem a tömegsportra, hanem általában a miniszterelnök kedvenc focijára. Az, hogy foci vagy néző nincs, mit sem számít! A Puskás Stadion a Népstadion helyén épül, és többe fog kerülni, mint a spanyol királyi gárda (a Reál Madrid, Puskás Ferenc volt csapata) új madridi stadionja. Megmutatjuk nekik… És azt is, hogy a magyar társadalom itt már mit sem számít, csak megszorítások, új adók kivetése és választás idején.” (Részlet a Határon túli foci támogatása az adónkból című cikkből)