Friss hírek

Loading

Partnereink

Csabakő
 
Látogatóink összesen: 25762344

2020. február 27.
H K SZ CS P SZ V
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ma Ákos, Bátor napja van.
Holnap Elemér napja lesz.

Matolcsy György szerint kudarc a kormány lakáspolitikája

Újabb erős kritika érkezett Orbán Viktor belső köréből.

Fotó: index.hu

Egyetértünk a jegybankelnökkel, hiszen a fővárosban szinte alig találni olyan albérletet, amely rezsi nélkül 100-110 ezer forint alatt lenne. Sajnos vidéken sem jobb a helyzet, ezért konzultációt indítunk a magyar fiatalok irányába: egy központilag kialakított címen várjuk a lakhatási helyzettel kapcsolatos kritikákat, ötleteket és a segítséget – írja Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom a mivarunk@jobbik.hu e-mail-címre várja a lakáshelyzettel kapcsolatos véleményeket, javaslatokat, és a facebookon is várják a javaslatokat, véleményeket a Mi Várunk elnevezésű idővonalon.  

Matolcsy György jegybankelnök lakáspolitikával kapcsolatos kritikája elérhető Z. Kárpát Dániel idővonalán, és elérhetővé tesszük ITT !

Ami felháborító, hogy a jegybank összes kiadását ráterhelik a magyar adófizetőkre. A jegybank vezetőinek jövedelme havi ötmillió forint + az egyéb juttatásaik, és bizony több mint ezer alkalmazottjuk van! Az összes nyereséget meg nem a központi költségvetésbe fizeti be Matolcsy György, hanem kiviszi hat jegybanki alapítványba, ahol elképesztő költekezés zajlik, többek között haveri kifizetőhelyek is. Nagyon sok lehet a nyereség, mert sokat hoz a konyhára a devizahitelesek átverése, a külföldön dolgozók hazautalásai, a jegybanki alapkamat alacsonyan tartása, ami nagyon jó az ideiglenesen itt állomásozó multiknak, de nagyon rossz a kisvállalkozásoknak. És hát nagyon rosszul jár a magyar társadalom, mert felpörgeti az inflációt, nagyon gyengíti a forintot! Ez a nyereség bizony akár 200 milliárd forint is lehet már évente.

A másik nagyon csapoló-rendszer a TAO-kassza, amelybe 125 milliárd forint körül megy már ki évente, és épülnek a veszteséges stadionok, a szintén veszteséges sportakadémiák, fizetik a havi 5-8 milliós jövedelmeket az NB I-es és már az NB II-es focistának nevezetteknek is. Stadiont építünk Ausztria kivételével minden szomszédos országban, és épülnek sorozatban a sportakadémiák. Nagyon magas létszámú és jövedelmű a regnáló hatalom, amely még mindezt azzal is megfejeli, hogy az adónk jelentős részét szétteríti a nagyvilágba! Jut a pénzünkből még mexikói templomfelújításra, két kórház építésére Kenyában és egy kórház építésére Vietnámban. Vietnám fővárosában még egy nagyon fontos beruházás valósul meg: lesz magyar művelődési központ, és egyéb támogatásokat is adunk a kommunista országnak.

Mintha itthon minden rendben lenne!

A kormány lakáspolitikai dolgai, az adókedvezményekkel kapcsolatos intézkedései helyzetbe hozzák a magas jövedelmű, gazdagnak mondható családokat, de nem segítenek az átlagos családokon. A minimál nyugdíj összege – amely sok egyéb juttatás, segély alapja is – tíz év óta változatlan, és ugyancsak tíz év óta nem emelkedett a családi pótlék, amely miatt egyre lehetetlenebb helyzetbe kerülnek a szerény jövedelműek. A devizahitel miatt kilakoltatott családok sorsa nem éri el a kormány ingerküszöbét, és bizony egyes számítások szerint további 100 ezer család kerül utcára. A vendégmunkások lakhatási lehetőségeit viszont megoldják!

Amennyiben a magyar családokat valóban előtérbe helyezné a hatalom, lenne miből lakásokat, bérházakat építeni. Még több mint két év van hátra a következő választásig, megvan a parlamenti kétharmad, csak HATALMI akarat kellene a probléma megoldására.

Az Európai Ügyészséghez pedig igenis csatlakoztatni kell Magyarországot, fel kell hagyni a kormányzati korrupcióval, és a kaszinókat igenis be kell kötni online pénztárgépekkel az adóhatósághoz. A magyar választópolgárt nemcsak a választások előtti hetekben kell emberszámba venni, hanem a két választás közötti években is! Semmi szükség további felesleges nemzeti konzultációkra (Orbán Viktor kettőt is indítani szándékozik!), a társadalmi problémák megbeszélésére, illetve megoldására kell végre rátérni!

Békéscsaba, 2020. január 15.

F. I. – M. K. M.

Emlékeztető: „Az Eurostat által kiadott statisztika szerint Magyarország államadóssága a tavalyi év végén több mint 29 951 milliárd forint volt, ami a GDP 70,2 százalékának felelt meg. Az előző évben, 2017-ben a bruttó hazai termékhez viszonyított mérték még 72,9 százalékot tett ki. Az államháztartási hiány a tavalyi év végén több mint 976,52 milliárd forint volt, ami a GDP 2,3 százalékát tette ki. Az előző évben 2,4 százalékra rúgott a deficit.” (hvg.hu, 2019. október 21.)

Emlékeztető: „Nem az a boldog ország, ahol legtöbb a gazdag ember, hanem az, hol legkevesebb szegény ember vagyon.” (Deák Ferenc, a Haza bölcse)

Emlékeztető: „Minden óriási vagyon alapja egy óriási bűncselekmény.” (Lev Tolsztoj)

Emlékeztető: „Úgy tűnik, a „migránsok” és Soros György után új ellenségre lesz szüksége a kormányzati propagandát irányító központnak. De még nem dőlt el, kikre is kell lőni, kiket kell levadászni. Némi zavar támadt a gépezetben, ami az önkormányzati választáson néhány fontos helyen elszenvedett vereség következménye lehet. Repedések látszanak a korábban kínos összhangban nyilatkozó Fidesz-táborban is. Rogánt és Kubatovot emlegetik, mint akiknek még jobban háttérbe kellene húzódniuk. Mintha számítana bármit is, hogy a háttérből irányítanak, vagy a frontvonalból. (Részlet az Új ellenség kerestetik című cikkből)